€ 52,- bij Informatique

Aerocool Prime Review

4 juni 2022, laatste update op 4 juni 2022, 316 views Rapporteer
Product gekocht 0

overal gewoon ruk. onduidelijke handleiding, misleidende site en uitvoeringen. krap. onwaarheden over de kabelmangement die goed zou zijn. leest u aub voor dat u op kopen overgaat mijn verhaal over deze kast

Pluspunten

• goedkoop

Minpunten

• alles

1 van 5 sterren (Waardeloos)
ik zocht voor een goedkope pc, en kwam op aerocool uit. op de site de filmpjes bij deze "prime" gekeken, uiteindelijk leek mij dit een goede kast voor de prijs. kwam binnen en tijdens het monteren merkte ik dat als je er een ATX in wilt leggen je bizar weinig ruimte hebt. ook omdat de exhaust ventilator er al in zat, niet handig als je er nog wat onder moet leggen.
uiteindelijk had ik alles erin liggen en begon ik de front panel aan te sluiten. dit bleek makkelijker gezegd dan gedaan want de handleiding gaf niks aan over 2 kabels die aangesloten moesten worden voor de RGB op de front panel. eentje bleek in mijn voeding te passen. de andere heb ik nog steeds geen idee van omdat ik de kabel wou vergelijken met aansluitingen op mijn moederbord. leek me logisch dat je daarmee de kleur dan kan aanpassen. dit bleek niet te kloppen omdat toen ik de kabel in mijn kast aan het vergelijken was hij opeens heel makkelijk mee ging. die was dus gebroken. toen ik ging kijken bleek dat deze kabel in de panel was onder een schroef die de witte/doorzichtige lijnen aan het plastic vast maakte. dit zorgde voor een makkelijk te breken kabel. ook is de panel niet los te kopen is is dus eigenlijk m'n hele kast kapot omdat een kabel onhandig was gemonteerd. ik zit nu vast met een blauwe loop waar een gemiddeld epilepsie klant voor naar z'n huisarts moet.
vervolgens probeerde ik met een knop die op de kast staat en waar de handleiding over zegt "reset/RGB" om de RGB van m'n front panel te veranderen want die is zwaar irritant. vervolgens start mijn pc opnieuw op. de RGB reset dan ook inderdaad. wat je nog meer met deze knop in de vorm van RGB kan is volstrekt onduidelijk.
ook is er niet genoeg ruimte aan de achterkant om grote kabel van een voeding er achter te verbergen en is door de compactheid van de kast bijna elke kabel goed zichtbaar. het probleem met de ruimte aan de achterkant is te verhelpen door de backpanel niet terug te schroeven. ook is het misleidend dat je een aRGB en een standaard versie van de kast hebt. de standaard is wel in de verkoop maar niet op de site van aerocool te vinden.

Heb jij ook een Aerocool Prime?

Een afbeelding van de genoemde specifieke problemen is altijd wel handig in dit soort gevallen.
De kast is retour gegaan neem ik aan, ging dat wel probleemloos?
Die kast is niet retour gegaan, omdat het bedrijf waar ik hem kocht mijn ongeval met de kabel als "door de consument aangebracht" beschouwd. En in principe is hij ook niet compleet onbruikbaar. Ik gebruik hem nu gewoon zonder het licht aan de voorkant. Foto's ga ik nog maken