€ 42,99 bij Amazon.nl

ASUS RT-AX53U (MO3510) Review

3 juni 2022, laatste update op 3 juni 2022, 767 views Rapporteer

Zeer betaalbare WiFi 6 router die qua dekking alle verwachtingen overtreft.
Instellen is plug-and-play en ook als je meer controle wilt over je instellingen is er de mogelijkheid

Pluspunten

• Prijs / kwaliteit
  • Dekking
  • Updates

Minpunten

• USB 2.0

Ik woon in een groot huis en ben gewend twee routers te moeten gebruiken om overal goede dekking te hebben.
Omdat minstens één keer per dag de connectie er uit lag besloot ik toch maar eens voor een nieuwe router te gaan kijken met ondersteuning voor WiFi 6.

Na het inpluggen van het apparaat en instellen wat slechts een halve minuut duurde (exclusief update, maar we mogen blij zijn dat leveranciers updates uitbrengen) verbond ik uit gewoonte met 2.4G De snelheden waren bedroevend laag en de dekking leek wel slechter dan mijn router uit 2014, beetje jammer.
Toch maar de instellingen in.
Wat meteen grote impact maakte was het vinkje "auto select channel inclusing channel 12, 13", de snelheid en dekking was nu wat ik gewend was, maar nog niet perse een verbetering tov de vorige router.

Wat wonderen verrichtte voor mijn was alle clients aansluiten op het 5G netwerk, meteen haalde ik overal in het huis, zelfs de uithoeken, mijn maximale internetsnelheid.
Ik heb gewoon 100mbit dus ik kan niet het maximale uit WiFi 6 en/of 5G halen, maar de dekking is voor mij het argument, erg blij met de aanschaf!

Heb jij ook een ASUS RT-AX53U (MO3510)?

Onzin, het ding kan ook usb 3.0
Zou mooi zijn, maar de doos en web interface zeggen 2.0