Wordt verwacht

Fairphone 3 Zwart Review

24 mei 2022, laatste update op 24 mei 2022, 371 views Rapporteer
Product gekocht 0

De gepresenteerde filosofie van Fairphone spreekt mij erg aan. In werkelijkheid lijkt het tegen te vallen en de klantenservice is minder dan waardeloos.

Pluspunten

• Geen kinderarbeit

Minpunten

• Voldoet niet aan belofte repareerbaarheid
  • Frustrerende klantenservice
  • Na 1,5 jaar kapot

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Ik heb geen hoge verwachtingen wat betreft de features en specs van mijn telefoon. Bellen, whatsapp en navigatie werken op iedere smartphone prima. Van oudsher ben ik gewend om na grofweg 2 jaar de accu te vervangen waardoor ik 4 tot 5 jaar met een telefoon kan doen. Dit laatste is tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend. Hierdoor was ik erg enthousiast om te horen dat een Fairphone makkelijk te repareren is en minimaal 5 jaar ondersteuning geniet.

Helaas blijk te praktijk anders, na 1,5 jaar heb ik de telefoon ongelukkig laten vallen waardoor er een olievlek in het scherm zit. Geen probleem, bij de Fairphone 3 is het scherm eenvoudig te verwisselen met behulp van haar eigen youtube kanaal. Na montage van het scherm reageert te telefoon nergens meer op en met het oude scherm blijft de telefoon geen enkele schijn van leven meer te vertonen.

Gelukkig is Fairphone een mooi Nederlands bedrijf, dus (met een oude Nokia) naar de klantenservice bellen. Deze klantenservice kon mij vreemd genoeg alleen in het Engels te woord staan, nu is dat niet zo zeer een probleem, maar dan moet er bij de telefoniste wel enige taalvaardigheid aanwezig zijn. Dit moeizame gesprek heeft dus tot niets geleid, waarna ik een hulp verzoek heb ingediend op de website van Fairphone.

Deze website en de navolgende automatische e-mails, hebben alle mogelijke en onmogelijke vragen gesteld betreffende de telefoon, aankoopbewijzen, verificaties, enzovoorts. Na deze volledig te hebben ingevuld, ben ik, na 2 weken wachten, via de mail benaderd door een medewerker. Deze schreef mij een standaard welkomst berichtje, gevolgd door meer vragen.

Er is uit mijn contact met Fairphone niet 1 keer gebleken dat er iemand kan helpen bij het repareren van deze telefoon. Ik ben het beu en geef het op. De telefoon die mijn aandeel e-waste zou moeten minimaliseren is uiteindelijk de grootste boosdoener gebleken. Ik maak inmiddels met veel plezier gebruik van mijn nieuwe Nokia.

Heb jij ook een Fairphone 3 Zwart?

Het is toch echt niet zo moeilijk om 2 stekkertjes en een paar schroeven los te maken om het scherm te vervangen.
Er zijn diverse filmpjes op YT te vinden.
Wat betreft de klantenservice is het inderdaad belachelijk.

[Reactie gewijzigd door JeroenvdS1975 op 25 juli 2024 17:59]