Microsoft Surface Duo 128GB Wit Review

19 mei 2022, laatste update op 19 mei 2022, 3.784 views Rapporteer

Een gok, want een ouder device kopen op basis van de unieke features, maar tevreden over de aanschaf. Zie de uitgebreide review voor meer info.

Pluspunten

• 2 mooie schermen!
  • Snel zat
  • Bumper inbegrepen
  • Android werkt prima vlot met een basic layout
  • Ouderwets compleet met lader én headset

Minpunten

• NFC ontbreekt
  • Camerakwaliteit
  • Niet voor je (schoon)moeder
  • Scharnier strook krast snel

Een week geleden nieuw aangeschaft voor €469,- via Ibood. Na een paar jaar 'gewone' smartphones was ik op zoek naar iets bijzonders voor een niet te idioot bedrag. Ik begrijp dat ik dan concessies moet doen, maar wilde wel een smartphone die ik als betrouwbaar dagelijks device kon gebruiken. Met een prijs gelijk aan de instap Iphone SE 2022 en de concessies op de camera en het gebrek aan NFC durfde ik het wel aan.

De reviews tijdens de release waren erg negatief. Vooral de ervaring van het gebruik (software) en de camera werden als minpunten voor een $1500 device genoemd, wat terecht is. Dit is met de SD2 verbeterd, maar die prijs is nog te hoog voor mijn budget. Sinds de release heeft de SD1 veel updates gehad, oa naar Android11 en is er volgens reviews een hoop veranderd in de werking en stabiliteit, ik durfde het dus wel aan.

Na een week gebruik ben ik tevreden over het appraat. Hij reageert vlot (SoC is eigenlijk gewoon snel voor reguliere taken) en het gebruik van 2 schermen vind ik persoonlijk erg fijn. Ik loop vaak tegen situaties aan dat ik twee sites of apps wil vergelijken, bijvoorbeeld met internetbankieren, dan is het erg prettig om links de gegevens te zien die je rechts in je bankieren app moet invullen, ipv steeds te switchen.

De Camera is te verbeteren door Google's eigen app te installeren. De app werkt bijna perfect (slomo functie zorgt bv voor een crash) en geeft veel betere foto's. Verwacht geen wonderen, maar ik raad het bestaande gebruikers aan om hier naar te kijken.

Wat betreft de overall ervaring, die is nog niet helemaal perfect. Soms komen de schermen niet op na inloggen, roteert het niet zoals ik wil en reageren de gebaren niet accuraat. Ik ben dan ook van mening dat je hier wel een beetje geduld voor moet hebben en het appraat dus niet moet aanraden aan iemand die niet tech-savvy is.

Er schijnt ook een Android 12L update voor het device in de pijplijn te zitten, ik ben benieuwd wat dat gaat brengen.

Ik moet wel weer even wennen aan het meenemen van een pinpas, maar neem het voor lief.

Heb jij ook een Microsoft Surface Duo 128GB Wit?

Bedankt voor je review!
Ik zag hem ook staan op Ibood en twijfel ook haha