Iiyama G-Master GB3467WQSU-B1 Zwart Review

12 mei 2022, laatste update op 24 mei 2022, 1.326 views Rapporteer
Testpanel +3

Erg mooi product voor deze prijs, goede vooruitgang ten opzichte van zijn voorganger GB3466WQSU-B1.

Pluspunten

• Fijne curve
  • Ultrawide
  • 165hz
  • Goede helderheid

Minpunten

• HDMI versie 2.0
  • Uniformiteit bij de randen

Inleiding

28 april werd er door Tweakers een testpanel geplaatst (link). Het leek mij erg leuk hier eens aan mee te doen dus ik had mijzelf opgegeven.

9 mei kreeg ik bericht van Tweakers met het goede nieuws dat ik mee mocht doen aan het testpanel :). Gegevens doorgegeven en de monitor werd netjes geleverd.

Specificaties

Scherm
  • Schermdiagonaal: 34 inch Ultrawide (21:9)
  • Resolutie: 3440 x 1440 pixels
  • USBA 3.2 Gen1 (4x)
  • USB 3.2 Input (4x)
  • 3.5m koptelefoonaansluiting

Uitpakken

Nu komt het leuke :) het uitpakken! De doos is stevig verpakt en gaat met instructies aan de binnenkant van de doos makkelijk open.

Wat zit er in de doos?
  • Monitor
  • Handleiding/energielabel
  • Powerkabel
  • HDMI-kabel
  • Displayport-kabel
  • USB3.0-kabel

Menu

Eenmaal aangesloten heb ik de instellingen overgenomen van mijn eigen monitor. Het menu is intuïtief en de instellingen zijn makkelijk te vinden. Je bladert snel door het menu met het navigatieknopje achter op de monitor.

Contrast en helderheid

Wat mij direct opviel is dat de helderheid van de monitor veel beter is als zijn voorganger. Zijn voorganger staat momenteel op brightness van 90 en de GB3467WQSU-B1 staat op een brightness van 50 en ze zijn beide nu even fel.

Het contrast is goed te noemen. Volgens specificatie heeft de monitor een contrast ratio van 3000:1 net zoals zijn voorganger.

Pixeldefecten

Het exemplaar dat ik opgestuurd heb gekregen bevatte geen pixeldefecten. Ik heb hiervoor een test van EIZO uitgevoerd. Deze test bevat een 5-tal pixel testen:
  • Defective Pixels on Black
  • Defective Pixels on White
  • Defective Pixels on Red
  • Defective Pixels on Green
  • Defective Pixels on Blue

Vormgeving

De monitor is strak vormgegeven en de 1500R curve is ook erg prettig aan de ogen. De bezels zijn gelijk aan zijn voorganger. De fysieke rand is ongeveer 1mm rondom de monitor en daarnaast is er nog een zwarte balk van ongeveer een halve cm rondom het scherm.

De voet van de monitor bevat ook een gat waar je de kabels netjes doorheen kunt doen waardoor alles net wat strakker oogt. In vergelijking tot zijn voorganger straalt de monitorvoet wel iets meer "gamer" uit.

Links de voorganger (Iiyama G-Master Red Eagle GB3466WQSU-B1) en rechts de monitor waar deze review over gaat (Iiyama G-Master GB3467WQSU-B1)

Kleurweergave

Ik beschik helaas niet over apparatuur om de kleurweergave te meten maar zo op het oog is de kleurweergave erg goed. Zowel met video, gaming en thuiswerken ogen de kleuren levendig en voelt het erg prettig aan.

Uniformiteit

De uniformiteit van de monitor op een wit scherm valt iets tegen. Je merk aan beide zijkanten iets een zwarte was. Tijdens normaal gebruik heb je hier geen last van maar tijdens wat testen viel mij dit op.

Ghosting

Ik heb voor ghosting de welbekende UFO test gedaan op verschillende refreshrates (60, 100 en 165). De monitor presteert op het oog beter dan zijn voorganger. Ik heb overdrive standaard uit staan maar ik zag niet veel verschil in de verschillende modes.

Geluid

De monitor heeft 2 ingebouwde speakers van 4 watt. Ik ben zelf externe speakers gewend dus ik vond het geluid wat vlak en blikkerig. Persoonlijk zou ik hier geen muziek op luisteren of multimedia mee afspelen.

Bouwkwaliteit en afwerking

De bouwkwaliteit van de monitor is subliem te noemen, hij staat heel erg stevig op het bureau en voelt ook premium aan.

Prijs

De prijs is op moment van schrijven ongeveer 500 euro wat voor deze featureset en kwaliteit zeer goed te noemen is. Zijn voorganger is op het moment van schrijven 467 euro. Als ik de keuze zou moeten maken dan zou ik zeker die 33 euro extra uitgeven omdat de monitor een goede upgrade is.

Gebruik

Gaming
Ik heb vooral Fortnite gespeeld op de monitor en het brede scherm is erg prettig omdat je meer oppervlakte hebt om op de gamen t.o.v. een traditionele 16:9 monitor. De hoge refreshrate is ook erg prettig omdat het allemaal wat vloeiender voelt dan bijvoorbeeld een 60hz monitor.

Verder heb ik ook andere games getest zoals Call of Duty: Warzone, Apex Legends en Forza Horizon 5. Het ziet er allemaal mooi, kleurvol en soepel uit. Ik heb geen nare problemen ervaren zoals ghosting o.i.d.

Video kijken / Multimedia
Verder heb ik een aantal video's op YouTube gekeken met HDR. De HDR is niet zo goed als bijvoorbeeld een scherm met HDR10(+). Multimedia wordt verder goed getoond, het kijkt lekker weg en de kleuren zijn levendig.

Thuiswerken
Gezien ik ook redelijk vaak thuiswerk heb ik hem daar ook goed voor kunnen testen. Het is heel erg prettig om meerdere applicaties/documenten naast elkaar open te hebben en zo lekker te kunnen multitasken.

Verder heb ik de Blue light reducer op Mode 1 gezet gezien dat net wat prettiger is aan de ogen tijdens het werk.

• Zou ik de monitor kopen? Jazeker!
  • Is hij het geld waard? Jazeker!
  • Zou ik de monitor kopen als ik al beschik over de voorganger? Als 2e monitor zeker maar niet als upgrade
Al met al blij verrast :) het is een fijne monitor om op te gamen, te werken en multimedia op te kijken!

Bedankt dat ik deze monitor mocht testen :).

Heb jij ook een Iiyama G-Master GB3467WQSU-B1 Zwart?