Samsung Galaxy S22 Ultra, 8GB, 128GB Zwart Review
23 april 2022, laatste update op 23 april 2022, 884 views
Rapporteer
Testpanel
Samsung Galaxy S22 Ultra testpanel
Ik schrijf me niet vaak in voor het testen van een product, deze keer: leek me leuk om een keer met een high end smartphone te spelen.
En warempel; ik kreeg een berichtje van Tweakers dat ik een van de gelukkigen was; dank daarvoor.
Pluspunten
- Snel
- Camera's
- S-Pen
- Samsung Dex
- Vingerafdrukscanner
Kader: om zaken in perspectief te plaatsen, ik gebruik zelf een Samsung A50, voor mij een prima toestel, maar niet helemaal te vergelijken met de S22 Ultra. Ik zal in het review verder niet ingaan op het snelheidsverschil, want de S22 is sneller. Niet een beetje, maar veel sneller. Eigenlijk nauwelijks te vergelijken.
Levering
De afspraak om het apparaat af te leveren was snel gemaakt, d’r werd netje op het afgesproken tijdstip aangebeld met een netjes ingepakt pakketje. Daarin een klein zwart doosje met de Ultra en de standaard zaken als een snelstart gidsje, het sim pinnetje en een USB-USB-C kabeltje. Geen lader (zoals duidelijk vooraf aangegeven) of oortjes (maakt ook niet uit want d’r zit geen 3.5 mm aansluiting op het toestel.
Ik heb het toestel overigens gebruikt in combinatie met Philips TAT3216 oortjes
Featureset
Een vlot en erg complete smartphone met een snelle processor, groot (6.8 inch) en kwalitatief uitstekend scherm in een behuizing van hoogwaardige kunststof met een metalen rand eromheen.
Linksonder het toestel zit de s-pen verstopt en de toetsen zitten aan de rechterzijde van het toestel
Accuduur
Is prima, met behoorlijk wat spelen en klooien hoefde ik ‘m maar een keer in de twee dagen op te laden. Als je veel camerawerk gaat doen (foto’s en filmen) dan gaat de accu een stuk sneller leeg en haalt met moeite 1 dag.
Scherm
Mooi man; mooie kleuren, zwart is ook echt zwak en ik heb op geen enkel moment haperingen ondervonden
Bouwkwaliteit- en afwerking
Ik vond het toestel erg glad, zou ik er zelf een aanschaffen dan zou daar ook direct een hoesje omheen gaan. Is wel een vervelende gedacht dat zo’n prijzig toestel uit de vingers glijdt en op de tegels valt. Mijn indruk van de bouwkwaliteit is dan wel weer zo dat ik vermoed dat ik dan een kapotte tegel zou hebben.
Toch maar niet geprobeerd.
Beeldkwaliteit en afwerking
1 Camera aan de voorkant en 4 aan de achterkant; je kunt er geweldige foto’s mee makne. Het viel me wel op dat er erg veel presets op zitten. Veel zaken zijn aan te passen, maar om daar dieper op in te kunnen gaan zou ik het toestel langer moeten gebruiken dan 2 weken (hint, hint).
Beeldkwaliteit opname
De foto’s zijn erg goed, gedetailleerd (zelfs bij minder licht) en het inzoomen werkt fantastisch. Met de hond aan het water konden we eindelijk eens mooie foto’s maken terwijl ze “in actie” was. Helaas hebben we haar kort daarna in moeten laten slapen, dus hebben we de foto’s nog
Bereik
Heb nergens ondervonden dat ik geen bereik had, overschakelen tussen 4g en wifi ging ook soepel.
Gebruiksgemak
Blijft gewoon Android, ben je daar aan gewend dan is het bedienen niet bijzonder spannend. Ik wil nogmaals benadrukken dat de vingerafdrukscanner fantastisch werkt.
Design
Mooi strak toestel, al is het aan te raden om een goed hoesje aan te schaffen, ook omdat de camera’s toch wel een stukje uitsteken.
Stabiliteit & betrouwbaarheid
Geen enkel probleem ondervonden
Samsung Dex
Lijkt een beetje een gimmick, maar werkt verrassend goed. Je kunt aldus de apps vanaf het toestel op je pc gebruiken. Cloud applicaties werken prima in de browser.
Prijs
De prijs is aan de hoge kant, maar je weet wat de prijs is wanneer je het toestel aanschaft. Is het toestel je deze prijs waard dan schaf je het toestel aan, zo niet……