Samsung Galaxy S22 Ultra, 12GB, 256GB Zwart Review
19 april 2022, laatste update op 19 april 2022, 554 views
Rapporteer
Product gekocht
Via een interessante deal kon ik een S22 Ultra 128GB verkrijgen (ik wilde eigenlijk de S22+ maar die was niet beschikbaar als deal)
Er zijn zeker nadelen - vooral beknibbelingen, van Samsung - maar het is echt een telefoon titel 'vlaggenschip' waardig met fantastische camera's!
Pluspunten
- camera's
- zoomfunctie camera
- fingerprint werkt top
- fantastisch scherm
- ontwerp en bouwkwaliteit
Minpunten
- prijs
- geen micro sd
- RAM, waarom geen 10GB dan ?
- S Pen zetten ze niet echt in de verf
- geen lader
Via een interessante deal kon ik een zwarte Samsung S22 Ultra verkrijgen (ik wilde eigenlijk de S22+ maar die was helaas niet beschikbaar tussen de deals)
Ik was reeds van plan de telefoon aan mijn vrouw te geven want ben nog steeds zeer tevreden van mijn Huawei P30 Pro. Hem 'm zelf een paar dagen gebruikt en ik kan 'm daarnaast ook op dagelijkse basis vergelijken met de P30 Pro.
R A M ?
Om te beginnen snap ik niet dat dit extreem duur vlaggenschip maar uitrusten met 8GB RAM, hetzelfde als mijn P30 Pro. Bestaan er geen chips van 10GB ? Dat ging al wat eervoller zijn imho. Dat doen heel wat merken toch beter ondertussen.
Als je echt alle apps open laat staan, met split screen enz werkt, had ik 'maar' 2GB RAM geheugen meer over.
Er is wel een functie om HDD te gebruiken als RAM geheugen. Wel fijn dat ze dit aanbieden en ik weet zeker dat het werkt..
Batterij en lader
Tegenover de mijne merk ik dat de S22 Ultra iets langer doet met z'n batterij -- maar dat ligt volgens mij vooral aan het feit dat de mijne al bijna 3j oud is ! Alleszins, op het eind van de dag heeft mijn vrouw nog steeds 50% batterij over en zij is een veelgebruiker! Hoe je het ook draait of keert blijf ik het belachelijk vinden dat ze een kabel in de doos steken maar niet dat kleine blokje (you get it) die 45W kan laden.
Wie heeft nu een 45W lader liggen van Samsung?? hoogstens 5% van de kopers.
Wij hebben bijv een 40W lader van Huawei liggen maar toch laadt die maar aan 15W max (getest met een app)
De lader is te koop op de Samsung BE website voor 21€ (amper?!) met gratis verzending. En dat op een toestel van 1249€. Dank u Apple voor deze afzetterij in gang te zetten een paar jaar geleden.
Scherm
Wij hebben het scherm in standaard instellingen laten staan (1080 x 2340 px) en de kans is extreem groot dat die nooit verzet zal worden. Dat is het nadeel van een featurerijke toptelefoon en 'normale' gebruiker. Veel features zijn overkill.
Waarom, batterijleven is te belangrijk. Eerlijk gezegd, ik heb de hogere setting nog niet geprobeerd.
De helderheid is geniaal. Mijn vrouw sport graag buiten (yoga enz.) en daar leent deze telefoon zich perfect voor. Geen ipad meer verzeulen (IPS scherm), de helderheid is beter dan ooit tevoren. En de grootte vh scherm zorgt ervoor dat je de instructies van de oefeningen kunt lezen.
Camera's
Ten slotte de camera's. Dit was uiteindelijk voor mij het belangrijkste en interessantste punt.
Het is de eerste telefoon waarvan de foto's indruk op maakten na die 3 jaren dat ik mijn P30 Pro met Leica camera gebruik. Ik heb al regelmatig foto's gezien van een iPhone 13 Pro van vrienden en die imponeerden mij zelden.
Bij deze S22 Ultra was ik van bij de eerste paar foto's impressed.
Het was een weekend met felle zon, dijk, strand, veel mensen (portretten) dus een challenging omgeving voor de digitale camera.
Ik weet dat mijn P30 Pro soms moeite heeft met de felle zon of als de zon indirect in de camera loert.
Dit zat bij de S22 Ultra toch beter. Ook de portretten komen er een tikje beter uit met bijzonder zuivere en gedetailleerde beelden.
De zoomfunctie is geweldig en houdt het beeld mooi stabiel, veel stabieler dan bijv mijn P30 Pro. Dit is dan ook softwarematig gemanipuleerd. Hij houdt dat beeld voor jou vast omdat hij pixels te over heeft.
Samenvatting
Buiten enkele beknibbelingen, die geen afknappers zijn, is het een fantastische telefoon met, voor mij vooral, uitmuntende camera's.