€ 22,83 bij Amazon.nl Marketplace

Cars 3: Driven to Win, PS4 Review

Linksquest
12 april 2022, laatste update op 12 april 2022, 738 views

Cars 3: Driven to Win, PS4

Mocht je net als mij de film van Cars 3 nog niet gezien hebben, dan is Cars 3: Vol gas voor de winst nog altijd een zeer leuke game om te spelen. Lees ook mijn volledige review.

Pluspunten

• Cars op zijn best.
  • Split screen mode.
  • Genoeg afwisseling.
  • Leuk voor jong en oud.
  • Bekende personages en locaties uit de Cars films.

Minpunten

• Voor niet ervaren spelers zelfs op easy misschien iets te moeilijk.
  • Geen Multiplayer.
  • Geen verhaal mode.

Lightning McQueen is terug, en misschien wel voor zijn spannendste avontuur ooit. Naast de Bisscoop film is er ook een game, genaamd Cars 3: Vol gas voor de winst. Ik heb van Warner Bros Games een review exemplaar mogen ontvangen, en in deze review ga ik de game beoordelen.

Om meteen met de deur in huis te vallen, de game kent geen Story mode, hierdoor staat het meteen redelijk los van de film. Op zich is dat geen probleem, want dat komt de game alleen maar ten goede. Als je de game voor de eerste keer opstart, race je een openingswedstrijd met Lightning McQueen. Tijdens deze race krijg je een paar basis instructies geleerd. Daarna stap je uit een simulatie en wilt Lightning McQueen weer gaan racen. Volgens statistieken zou hij geen schijn van kans maken en het is dan aan jou om het tegendeel te bewijzen. Dit doe je door alle 136 uitdagingen vrij te spelen, hoe meer uitdagingen je behaalt, hoe meer nieuwe levels en personages je vrij speelt.

Het spel heeft op veel punten wat weg van Mario Kart, maar gelukkig maakt het spel toch zijn eigen draai, en dat is niet verkeerd. Je hebt behoorlijk wat verschillende modes, die allemaal op zijn eigen manier leuk zijn. In totaal heb je 20 tracks, die opgebouwd zijn uit 13 gebieden. Omdat het hier om Cars 3 gaat, zijn bijna alle locaties afkomstig uit de 3de film. Om het nog leuker te maken, hebben ze ook wat locaties uit de 2de film erbij gedaan, zoals London Buckingham en Radiator Springs. In totaal zijn er 23 personages waar je uit kunt kiezen en, zoals verwacht, zijn deze allemaal afkomstig uit de Cars films.

Ik noemde al eerder dat het spel behoorlijk wat modes kent, die voor genoeg afwisseling zorgt. Zo heb je gewoon de standaard race, maar ook een race met wapens, een stunt- mode en nog veel meer. Allen maken natuurlijk gebruik van de 20 tracks waar ik het al eerder over had, dus op deze manier leer je de banen wel heel goed kennen. Dit is zeker geen overbodige luxe, vooral als je gebruik wilt maken van een afkorting, waar ook de computer gewoon gebruik van maakt.

Gameplay

Als iemand je nu zou zeggen dat Cars 3 een spel voor kinderen is en geen uitdaging biedt, dan heeft diegene het toch goed mis. De game is zelfs op easy-mode best uitdagend en pittig voor een race- game. Vooral als jij de afkortingen niet kent. De computer maakt net als jij gebruik van Turbo’s en afkortingen, hier zal je in mee moeten gaan, wil je winnen. Turbo’s kun je verdienen door te driften, op 2 wielen te rijden of zoals Takel achterstevoren te gaan rijden. Ook kun je wat extra turbo punten verzamelen door stunts in de lucht te doen, maar dat is minimaal. Turbo’s verdien je het snelste door op de aangeven pijlen de juiste rijstijl uit te voeren, dus waar op 2 wielen rijden bedoeld is, ook met 2 wielen te rijden. Soms kan dit een beetje afleidend zijn, maar dit biedt wel een uitdagend en nieuwe manier van racen met zich mee. De besturing is prima, daar is niks op aan te merken.

Grafisch

Grafisch ziet het spel er gewoon goed uit, het lijkt bijna op de film zelf. De muziek is prima en brengt een gezellige sfeer met zich mee. De originele stemmen uit de film zijn ook in het spel aanwezig, en dat vind ik een goed punt. Het commentaar wat de personages tijdens de race gebruiken is heel leuk gedaan. Kort samengevat; grafisch is het spel prima in orde.

Split screen Mode

Een Multiplayer mode heeft Cars 3 helaas niet, maar daarvoor in de plaats is er een Split Screen mode. Je kunt namelijk een eigen raceteam samen met je vriend beginnen en het zo tegen andere computerteams opnemen. In principe doe je precies hetzelfde als wat je ook alleen doet, alleen doe je dat nu samen met een vriend, en dat maakt het net nog een stuk leuker en uitdagender.

Mocht je net als mij de film van Cars 3 nog niet gezien hebben, dan is Cars 3: Vol gas voor de winst nog altijd een zeer leuke game om te spelen, niet alleen omdat het vrijwel los staat van de film, maar ook omdat het gewoon een uitdagende game is. Als je aan Cars denkt, dan denk je aan Disney en Pixar, en dan zou je denken aan een kinderspel, en dus een makkelijke game. Cars 3 is zeker geschikt voor kinderen, maar is daar tegenover best een pittige game. Misschien niet de makkelijkste voor de kleinste spelers onder ons, maar wel leuk om te spelen. Dit komt ook door het feit dat als je niet wint, je toch dingen vrij kunt spelen. Ik ben blij dat ik van Warner Bros Games, met behulp van Media Tornado een review exemplaar heb mogen ontvangen. Het was een zeer leuke game waar ik me goed mee vermaakt hebt.

Heb jij ook een Cars 3: Driven to Win, PS4?