€ 632,76 bij MediaMarkt Marketplace

Samsung Galaxy S22 Ultra, 12GB, 256GB Zwart Review

5 april 2022, laatste update op 5 april 2022, 277 views Rapporteer
Testpanel +1

Het nieuwe vlagschip model van Samsung zorgt ook dit jaar weer voor vuurwerk. Een prachtig AMOLED scherm, goede camera's en rappe hardware zorgen dat deze telefoon zeer zeker weer een aantal jaar mee kan. De ingebouwde stylus is ook een zeer welkome toevoeging!

Pluspunten

• Ingebouwde S-Pen
  • Camera's
  • Snelheid processor

Minpunten

• Bloatware
  • Alleen USB-C > USB-C kabel
  • Camera's steken uit

Via het testpanel de kans gekregen om deze telefoon eens te testen. Na overstap van Iphone naar een Samsung S21Ultra, 1,5 jaar geleden, ben ik eigenlijk alleen maar verrast.

Deze telefoon is weer een stapje hoger, sneller, dikker dan zijn voorganger maar dat is niet een slecht ding. Wat ik overigens wel erg vreemd vind is dat het camera-eiland achterop de daadwerkelijke camera's blootlegt.

De accuduur van het toestel is oké te noemen. Ik kon net 1 dag halen op de accu. Hier natuurlijk wel in meegenomen dat het veel spielerij was. ;)

Wat wel opviel is dat de laadsnelheid omhoog gegaan is van 25w naar nu 45w. Dit scheelt toch echt aanzienlijk! De telefoon is ongeveer in 50-55 minuten vol.

Opnieuw is de keuze gemaakt geen lader maar te sturen. Maar ook geen USB-A kabel maar USB-C/USB-C. Had al een snel lader liggen maar zo een keuze snap ik niet helemaal.

Bereik is prima, doet exact hetzelfde op 4g en 5g. Kon geen significante veranderingen zien in de test met mijn eigen S21.

Het geluid uit de telefoon vind ik wat blikkerig klinken, Maar aangezien ik toch bijna altijd oortjes in heb of het geluid uit heb staan kan ik me daar niet aan storen. Het is overigens wel 'stereo' geluid.

De ingebouwde s-pen is heerlijk. Ik heb bij de vorige versie een hoesje gekocht die ook een pen bevatte maar aangezien het de telefoon echt enorm maakt, gebruik ik deze niet meer. Je moet je wel afvragen of het elke dag gaat gebruiken want anders kun je beter voor de versie hiervoor gaan. Deze is een stukje minder breed en oogt in mijn optiek ook een stuk slanker door de minder zichtbare hoeken.

Feature set. De telefoon heeft alles wat je mag verwachten van het top end toestel van Samsung. De processor is eentje van eigen makelij en dat vond ik jammer (had liever de Snapdragon versie gehad) maar we zijn nu bijna anderhalf jaar verder en ik kan er geen minpunt over opschrijven. De 22 serie heeft een geüpgraded versie hiervan en ook hier kon ik geen minpunt opschrijven.

Het scherm, de resolutie en de ververs snelheid is ongeveer wat ik gewend ben en ik zal waarschijnlijk nooit meer lager willen. Ik houd van snel scrollen, snappy apps en de mogelijkheid om het beeld bij stilstaande content in een spaarstand te zetten.

Heb jij ook een Samsung Galaxy S22 Ultra, 12GB, 256GB Zwart?

Ik neem aan dat je dit toestel "te leen" hebt gekregen?

Nu staat er:
"mythia 5 april 2022, 18 views Product volledig gesponsord
De reviewer heeft het product gekregen in ruil voor het schrijven van deze review."
Thanks voor het opmerken remag! Ik heb het zojuist aangepast! :)