€ 632,76 bij MediaMarkt Marketplace

Samsung Galaxy S22 Ultra, 12GB, 256GB Zwart Review

2 april 2022, laatste update op 3 april 2022, 374 views Rapporteer

Krankzinnige prijs voor best wel een indrukwekkend toptoestel.
een fijne soepele en krachtige ervaring en een geweldige camera

Pluspunten

• camera
  • 4 extra jaren aan updates
  • design en bouwkaliteit
  • batterij
  • vlotte,soepele en krachtige ervaring
  • verdacht goede speakers voor een telefoon
  • meer features dan de meeste doorsnee sterveling ooit nodig zal hebben

Minpunten

• prijs
  • bloathware,hoewel ik al erger heb meegemaakt

Alles is relatief:
allereerst: voor de meer technisch gedetailleerde reviews moet je elders zijn, ik geef gewoon mijn persoonlijke bevindingen:
Nu moet ik toch wel zeggen dat ik me absoluut niet terugvind in de vele negatieve punten die anderen hier opsommen betreft dit toestel.
Ik heb hem nu ongeveer 10 dagen in gebruik.Misschien heeft het met updates te maken, maar ik heb dusver totaal geen last van bugs,software,fingerprint en face unlock issues of beperkte batterij prestaties.

Vooral dat laatste is zeer subjectief en onmeetbaar.
Ik denk dat ik tegenover de meeste mensen een relatief "lichte gebruiker" ben doorgaans, en gebruik de helderheid goed gebalanceerd.
als je dat continue op volle maximum knalt en je meer tijd in je leven spendeert op jouw telefoon dan in werkelijke realiteit.kan het idd een pak schelen :)
Ik herlaad hem gemiddeld om de anderhalve dag! Op reizen zal ik die wel een pak intensiever gebruiken en dat oordeel kan ik helaas nu nog niet geven.

Wat ik eigenlijk veel meer naar waarde schat is het snelladen, en dat loopt werkelijk als een trein mits de juiste kabels en lader, iets waar ik jaren geleden al in heb geïnvesteerd.
zo hoef je eigenlijk jouw toestel slechts een kwartiertje tot half uurtje aan de kabel hangen en je komt gewoon zelfs voor intensief gebruik de rest van de dag toe!
Ik hoop dat complete telefoon verslaafden die tijd vinden op hun toestel even met rust te laten.

Dus als je dat een beetje georganiseerd hebt in jouw leven ( thuis heb ik werkelijk overal wel een kabel klaar, en op reis heb ik steeds minstens 1 volgeladen batterypack op zak) kan ik me echt werkelijk weinig situaties inbeelden waarbij je ooit desperaat in noodsituaties geraakt bij dit toestel.

Vervolgens lees ik vaak "zwaar en groot"
Opnieuw iets zeer relatief! Ik ben 1m88 en heb grote handen.Voor mij valt dit toestel dus gewoon zeer goed mee. Voor kleinere mensen kan ik me dan wel weer inbeelden dat hiermee omgaan meer uitdagingen kent.
waarom kopen?
Nu de allervoornaamste reden waarom ik hem heb aangeschaft is de camera.
Ik ben steeds meer aan content creation aan het doen en sinds de pandemie nu wat op zn einde loopt ook meer en meer op reis waar ik mooie momenten toch graag kwaliteitsvol wil vereeuwigen

Ik heb de afgelopen jaren goede mid-rangers gebruikt die gewoon prima hun werk doen, maar wat camera betreft, is dit daadwerkelijk van een complete andere buitencategorie.
Ik heb dus niet een vlaggenschip van de vorige 2 jaar zoals velen blijkbaar hier als referentiepunt,ook die mensen bestaan :)

maar dus werkelijk lyrisch over zowel functionaliteit als kwaliteit.
een van de fijnste features voor mij is dat je met je s-pen tot wel 10m afstand remote foto's kan trekken. in combinatie met een tripod leidt dat dikwijls tot tot krankzinnige resultaten, in tegenstelling tot een normale selfie camera dat toch de nodige beperkingen kent.
de kwaliteit is iets dat je met jouw eigen ogen moet meemaken,want dat valt moeilijk te beschrijven.maar het is echt de moeite!

kleine shoutout toch ook naar de speakers, iets waar ik doorgaans weinig tot geen aandacht aan besteed bij telefoons omdat ik mijn output doorgaans door kwaliteitsvolle bluetooth toestellen heb.omdat telefoon speakers over het algemeen zelfs bij dure toestellen echt niet goed zijn naar mijn sentiment. Ik luister veel klassiek en symfonische muziek, en dan valt het toch wel sneller op dan bij pakweg iets meer basgerichte elektronische muziek of iets duidelijk helder en scherp klinkt.En het viel me toch echt wel op dat deze,voor telefoonspeakers te zijn echt wel prima zijn. had ik niet verwacht, hoewel mijn voorkeur nog steeds bij de externe toestellen liggen
Is it worthy?
Kom ik ten slotte bij wat voor mij het enige echte "nadeel" is aan dit toestel en dat is de prijs toch wel,hoewel ook dit alweer een zeer subjectief gegeven is.

Je krijgt "veel telefoon",veel kwaliteit en een superieure camera,met uitstekende hardware en strak design,reken daarbij de garantie tot nog 4 extra jaren aan updates,maakt het tevens een investering toekomst gericht!
hoe dan ook waar voor je geld,lange termijn,maar dit zijn toch geen kleine bedragen meer.

Ik heb hem om de kop te tikken van iemand die hem na nog geen maand in gebruik alweer van de hand wenste te doen.gecombineerd met dat ik nog een mooie prijs heb verkregen voor mijn oud toestel (Xiaomi Mi 10T) heb ik uiteindelijk zowat de helft neergelegd dan wat je er normaal nieuw op dit moment voor betaalt.
Dus ja persoonlijk vind ik wel dat ik een zeer goede deal heb gedaan. maar dat is nog steeds wel een forse prijs toch wel. een prijs waar je gewoon een ander, meer dan prima toestel mee kan kopen en de meeste mensen denk ik gewoon perfect mee tevreden zouden zijn

de absolute hoofdprijs zou ik echt dan ook enkel en alleen doen als je net als ik een geweldige premium camera wilt,of je denkt dat je absoluut niet kan leven zonder alle vele ( en ja soms coole en nuttige) gimmicks.je krijgt er een prima telefoon bij :)
maar ik gok dat voor de meeste normale stervelingen je met een veel minder duur toestel je gewoon even, zo niet gelukkiger kan zijn

Heb jij ook een Samsung Galaxy S22 Ultra, 12GB, 256GB Zwart?