Inmiddels heb ik de Z-5500 nu zo'n 6 maanden in mijn bezit en mensen wat is het toch een heerlijk setje!
Ruim een jaar geleden heb ik flink geinvesteerd in mijn elektronica; eerst kocht ik een 42 inch full hd Philips LCD, een bluray speler, een media centre en daarbij zocht ik een goed setje. Aangezien dit voor m'n slaapkamer is hoefde ik niet een monster set te hebben van rond de 1000 euro, maar achteraf gezien is de Z-5500 een monsterset die eigelijk overkill is voor mijn kleine kamer.
Ik heb m'n media centre aangesloten op de Z-5500 i.c.m een optische kabel en verder mijn tv aangesloten via de coaxiale kabel. Op de manier kan ik films, muziek kijken en luisteren met de hoogste geluidskwaliteit en games spelen met m'n xbox.
De speakers voelen degelijk en zwaar aan en de controll pod is ook van goede kwaliteit, alleen de knopjes voelen wat plastic aan, maar die gebruik ik amper omdat ik m'n afstandsbediening altijd gebruik. Om even over de remote te beginnen, dit is het minste van de set, ziet er een beetje simpel uit.
De kabel lengte is goed te noemen, maar ik heb 1 speakerboxje moeten verlengen, maar dit is heel erg simpel om te doen, en een speakerkabel van 15 a 20 meter hoeft helemaal niet duur te zijn.
De geluidskwaliteit is echt super, loepzuiver en mijn god wat kan dit setje hard, de bass dreunt echt door heel het huis. Op de controll pod kan hij maximaal 25 streepjes hard, maar op 5 streepjes denk ik al van dit is genoeg, vooral als de bass flink open staat. Kortom... een beetje overkill omdat ik nooit over de 12-15 streepjes ben geweest
Als ik dan toch moet klagen is de kabel van de control pod naar de subwoofer erg kort, waardoor je deze niet ver van elkaar kan plaatsen. Op de subwoofer staat een waarschuwingsbericht dat je hem niet te dicht bij andere apparatuur moet zetten, maar ik wil wel graag de control pod in m'n tv-meubel, dus dit is niet erg handig gedaan. Op de subwoofer zitten alle aansluitingen voor de speakerkabels.
Voor dit geld kan je noway een betere set vinden, ik snap ook niet waarom mensen nog steeds van die kant en klare home cinema sets kopen, want je bent goedkoper uit als je alles apart aanschaft en je kan nog makkelijker switchen of upgraden door losse apparatuur te kopen.
Beste aankoop dat ik sinds tijden heb gedaan, een geweldenaar !