HP Omen 15-dc0980nd Review

Marcel-Jan
21 maart 2022, laatste update op 21 maart 2022, 349 views Product gekocht

HP Omen 15-dc0980nd

Mooie laptop, maar voor korte duur. Na 1,5 jaar was de GPU fan kapot. Na minder dan 3 jaar houdt de accu het nog geen 30 minuten vol.

Pluspunten

• Snelle hardware
  • Mooi scherm

Minpunten

• Cruciale onderdelen van lage kwaliteit

2 van 5 sterren (Slecht)
Dit is een late review. Waarschijnlijk koopt niemand meer deze laptop. Je wilt natuurlijk de laatste nieuwe hardware. Maar ik moest toch ergens mijn ervaringen met deze laptop kwijt. Aanvankelijk was mijn ervaring met deze laptop vrij goed. Hij was snel, het scherm prima. Alleen af en toe een onverklaarbare Blue Screen of Death. Het zou iets met de hardware te maken hebben. De frequentie ervan was 1x per twee maanden. Niet geweldig, maar valt nog enigszins te overleven.

Maar na ongeveer 1 jaar begon er iets in de laptop te ratelen. Het bleek dat een blad van de fan van de GPU, die van plastic is, was afgebroken. De garantieperiode was inmiddels voorbij. Ik wist de laptop net genoeg open te krijgen om het losse blad uit de kast te laten vallen. Maar daar bleef het natuurlijk niet bij. Na een paar maanden waren al meerdere bladen van de fan af gevallen. Uiteindelijk besloot ik het zelf te repareren. Ik zocht het type fan op, kocht het online en installeerde de nieuwe. Daarmee had hij na 1,5 jaar weer een nieuw leven.

Recent gaf ik een presentatie voor mijn collega's toen opeens het scherm uit viel. Het bleek dat de kabel van de voeding niet goed vast zat en dat de laptop op de accu draaide. Dat hield hij nog geen 30 minuten vol, waarna hij zonder enige waarschuwing opeens uit was. Niet echt tof als je staat te presenteren.

Dit is de tweede laptop voor mijn werk die het niet langer dan 1,5 jaar uit houdt zonder reparatie. Mijn vorige was een Dell. Er moet toch wel enig merk zijn dat een laptop kan leveren die tenminste 3 jaar vol kan maken? Dat is wat mij betreft het minimale.

Heb jij ook een HP Omen 15-dc0980nd?