Historie:
• 20220320 - Initiële review
Disclaimer: Ik heb deze Spigen Google Pixel 6 Tough Armor inclusief het toestel te leen gekregen van een collega ten bate van het schrijven van deze review! Deze review is verder door niemand gemodereerd, beïnvloed of wat dan ook, en betreft dus volledig mijn ongezouten mening en oordeel!
[rant]
Noot vooraf aangaande de moderaties van reviews. Ik en verschillende andere Tweakers steken veel tijd en moeite in het schrijven van leuke, informatieve, interessante en goede reviews, zodat jij, de lezer, waardevolle informatie over het gereviewde product ontvangt. Informatieve, uitgebreide reviews met een +0 of +1 modereren werkt uiterst demotiverend. Ik steek vaak meerdere uren in het schrijven van een review, ik krijg er niet voor betaald. Meestal doe ik het met plezier, echter om vervolgens te zien dat mijn review met een +0 of +1 wordt gemodereerd dan houdt de lol wel op.
Weet je reviews (of reacties onder artikelen) niet op waarde te schatten, modereer dan niet en/of vraag een admin om je modstatus te deactiveren. In ieder geval mijn dank is groot.
[/rant]
Inleiding
:fill(white):strip_exif()/f/image/pH9XZIJ9dMYXnzzBp8dBY0zH.png?f=user_large)
Van telefoonhoesjes komen niet geregeld uitgebreide reviews voorbij, dat is één van de redenen waarom ik er al meerdere heb geschreven. Onze smartphones hebben we dagelijks bij ons, en het zijn vaak dure aankopen. Tevens zijn ze met al dat glas zeer kwetsbaar voor een val, waardoor het niet onverstandig is er een goede bescherming voor aan te schaffen.
Binnen de wereld van telefoonhoesjes zijn Spigen en
Otterbox twee bekendere merken die een goede bescherming bieden. Zelf kijk ik dan ook bij de aankoop van een nieuwe telefoon naar deze twee merken. Otterbox oogt voor mijn gevoel vaak wat robuuster, de Spigen wat eleganter. In beide gevallen lijkt de telefoon echter ruim voldoende bescherming te krijgen.
Voor de Pixel 6 heeft Spigen
verschillende modellen telefoonhoesjes uitgebracht. Van mijn collega mocht ik gedurende enkele weken zijn nieuwe telefoon inclusief Spigen Tough Armor uitproberen.
De Spigen Tough Armor (verder ‘Spigen’) geeft voor mijn gevoel zeer goede bescherming aan de Pixel 6, echter maakt het er wel gelijk een groot, lomp geheel van. Het ligt daardoor met mijn grote handen echter wel erg prettig in de hand, maar de Pixel 6 is door de Spigen veruit de dikste smartphone welke ik ooit heb gehad. Het geeft me ook direct het gevoel dat de Pixel 6 hier goed door wordt beschermd.
Unboxing
:fill(white):strip_exif()/f/image/pH9XZIJ9dMYXnzzBp8dBY0zH.png?f=user_large)
De case wordt geleverd in een minimalistisch kartonnen doosje zonder kijkvenster. Wat ik persoonlijk best handig vond, was een treklipje waarmee het doosje eenvoudig kon worden geopend. Hieruit kwam het hoesje, welke netjes in een plastic zakje zat verpakt, met daarin nog een klein kaartje ter promotie van een nieuwe telefoonlader, ontwikkeld door Spigen.
Voorheen werd er ook nog een korte ‘montageinstructie’ meegeleverd, maar net als het kleine kaartje vind ik dat zelf papierverspilling. Het aanbrengen van het telefoonhoesje is in dezen geen hogere wiskunde.
De case
:fill(white):strip_exif()/f/image/pH9XZIJ9dMYXnzzBp8dBY0zH.png?f=user_large)
Dit model case van Spigen wordt geleverd in drie kleuren, te weten zwart, gunmetal grey en rosé goud. De case bestaat uit twee delen. Het zwarte deel is gemaakt van Thermoplastic polyurethane, met daarin geel gekleurde ‘impact foam’. De rosé gouden shell er omheen is gemaakt van het hardere polycarbonaat, en kan er desgewenst afgehaald worden, bijvoorbeeld voor het terugplaatsen van de kickstand, mocht je deze per ongeluk los weten te krijgen.
Of je het design mooi vindt is uiteraard afhankelijk van je persoonlijke smaak. Persoonlijk vind ik de case erg mooi, en de keuze voor rosé goud vind ik persoonlijk erg leuk. Het is weer eens wat anders dan het standaard zwart of grijs.
De case is voorzien van een ingebouwde kickstand. Deze voelt stevig aan, stevig genoeg om het geheel op te laten rusten. Met de kickstand is het toestel uitsluitend in beide landscape modi te gebruiken. Door de plaatsing van de kickstand staat het toestel op zijn linker zij wat meer rechtop, en op de rechter zij wat platter. In de portrait mode blijft het toestel niet staan, maar daar is de kisckstand ook niet voor bedoeld.
De case meet circa 165mm in de hoogte, 81mm in de breedte en 13.2mm in de diepte. Zeker de dikte viel me initieel nogal tegen. In de testperiode liep ik met twee (dikke) telefoons op zak, zowel mijn Samsung Note 20 Ultra 5G als de Pixel 6, beiden in Spigen hoesjes.
Deze dikte komt door de ‘tumor’, het cameraeiland, op de Pixel 6 die over de gehele breedte van het toestel loopt. In het ontwerp van Spigen, om ook nog voldoende bescherming aan dit cameraeiland te bieden, hebben de ontwerpers ervoor gekozen het hoesje extra dik te maken.
Nadat ik aan de dikte gewend was, moet ik toch zeggen dat het wel prettig in de hand voelde, een wat dikker toestel. Ik heb niet één keer het gevoel gehad dat het toestel uit mijn hand zou vallen. Wél had ik het gevoel dat áls het toestel uit mijn handen zou vallen, deze goed beschermd werd door de Spigen.
Tot slot is het, ondanks de dikte van het toestel, nog steeds mogelijk om de Pixel 6 draadloos op te laden. Wel heb ik het gevoel dat het door de dikte wellicht iets langzamer gaat. Hier heb ik echter geen uitgebreide tests naar gedaan, o.a. omdat ik het toestel eigenlijk alleen met de kabel laadde, en ik het toestel slechts korte tijd in mijn bezit heb gehad.
Prijs
In de pricewatch staat op het moment van schrijven (nog) geen prijs voor deze case. @Remag22, dank voor de toevoeging!
De adviesprijs vanuit Spigen staat op 40 euro. Deze specifieke kleur kon ik niet zo snel vinden bij de grotere Nederlandse webshops. Via Bol.com is wel de zwarte uitvoering te koop voor 22 euro. De rosé gouden versie is gekocht via Amazon voor 19 euro. In dat opzicht is het helaas wat zoekwerk om de verschillende prijzen online terug te vinden.
Fotogalerij - De Pixel 6 in zijn nieuwe jasje
:fill(white):strip_exif()/f/image/pH9XZIJ9dMYXnzzBp8dBY0zH.png?f=user_large)
Naast de foto’s in de review zelf heb ik hieronder een aantal andere foto’s geplaatst die ik had geschoten. Alle foto's, inclusief de rest, staan in de afbeeldingengalerij onderaan de review.
Geen behoefte aan foto's ? Ga dan snel door naar
de conclusie.
De case met ernaast de Pixel 6, kunnen ze alvast iets aan elkaars aanwezigheid wennen.
Even omgedraaid zodat de achterzijde ook geïnspecteerd kan worden.
De Tough Armour voelt erg 'Tough' aan!
De 'tumor' van het cameraeiland keurig beschermd.
Toestel op de kickstand met de volumeknoppen en powertoets nog bereikbaar.
De knoppen op deze manier gebruiken kan, maar werkt niet ideaal (je zet mogelijk extra kracht op de kickstand).
Het toestel op de kickstand in de wat plattere stand.
De Pixel 6 en mijn Note 20 Ultra naast elkaar.
Nog steeds naast elkaar maar dan een ander perspectief.
De Pixel 6 is qua omvang net een tikkeltje kleiner dan mijn Note 20 Ultra.
:fill(white):strip_exif()/f/image/pH9XZIJ9dMYXnzzBp8dBY0zH.png?f=user_large)
De Spigen Tough Armor voor de Google Pixel 6 is een stevig hoesje, voor een goede bescherming van je dure smartphone. Met een beetje zoeken is het hoesje voor een relatief goedkope prijs te vinden. Het hoesje maakt je telefoon wel enorm dik, dus het is maar goed dat je telefoon geen gevoelens heeft, daar het ’t zelfvertrouwen wellicht zou kunnen schaden
De kickstand was ik reeds gewend van de
Spigen Tough Armor voor mijn Note 20 Ultra en vind ik een fijne toevoeging aan de case. Het is eenvoudig in gebruik en het werkt gewoon goed.
Onder de streep denk ik dat het de investering waard is, omdat het ’t toestel goed beschermt. Daarnaast vind ik de bulky case eigenlijk best wel prettig in de hand liggen, maar ik kan goed begrijpen dat dit niet voor iedereen het geval is, zeker niet voor mensen met kleinere handen. Daarnaast merkte ik het verschil in dikte ook in mijn broekzak.
Of deze Spigen iets voor jou is, zal je echter zelf moeten afwegen. Ik hoop echter dat ik met deze review je een beter beeld heb kunnen geven van de case.
Afsluiting
:fill(white):strip_exif()/f/image/pH9XZIJ9dMYXnzzBp8dBY0zH.png?f=user_large)
Heb je aan de hand van mijn review nog vragen over de Spigen, stel ze gerust hieronder in de comments. Heb je een foutje gespot of heb je aanvullingen op de review? Stuur me dan met liefde
een PB'tje!
En last but not least, als je het einde van deze review hebt gehaald, hartelijk dank dat je de tijd hebt genomen om dit te lezen (en eventueel een reactie achter te laten)! Ik zou het ook top vinden als je mijn review zou willen beoordelen. Dit kan rechtsboven, of onder de afbeeldingengalerij.