€ 339,95 bij Azerty

LOQED Touch Smart Lock Review

15 maart 2022, laatste update op 15 maart 2022, 4.056 views Rapporteer

Dagschoot bleef open staan na openen deur, Touch to Open werkt niet (meer), WiFi Bridge heeft slecht WiFi bereik en support duurt erg lang.

Klik op "Lees de uitgebreide review en reacties" voor mijn behoorlijk uitgebreide review...

Pluspunten

• Hoge kwaliteit materiaal

Minpunten

• Dagschoot bleef open staan
  • Touch to Open werkt niet (meer)
  • Support heel traag

2 van 5 sterren (Slecht)
Aangezien de meeste reviews uit maart 2021 komen is het mijns inziens tijd voor een nieuwe review.
25 van de 30 reviews zijn overigens geplaatst op of rondom 31 maart 2021, wat niet niet echt een betrouwbaar beeld geeft als je het mij vraagt.

Ik vind het niet leuk om een slechte review te schrijven, want ik gun iedereen z'n handel, maar vind ook dat bedrijven hun zaken op orde moeten hebben, zeker ten aanzien van producten zoals een elektronisch slot.
Ik vind persoonlijk dat ze bij Locked dit tot nu toe niet goed voor elkaar hebben.

Ik heb er inmiddels uren tijd in zitten (inclusief deze review) en ondanks dat ik heb veel geduld heb en ben goed technisch aangelegd, is het mij allemaal de tijd en moeite niet echt waard en sta na 2 maanden alsnog op het punt om het slot terug te sturen.
Mijn vriendin heeft minder geduld en wil nu eigenlijk nooit meer een elektronisch slot. Begrijpelijk, heel jammer en en voor 90% aan te rekenen op de problemen bij Locked.

Ik heb het slot op 25 december 2021 gekocht en rond 15 januari ontvangen.
De installatiehandleiding was redelijk helder en had het slot in een uurtje geïnstalleerd (ik ben wel een beetje een perfectionist).

Helaas liep ik directe tegen een hardnekkig en heel vervelend probleem aan.

Wanneer ik de deur opende (via de app of Touch to Open) en ik de deur open duwde, bleef de dagschoot teruggetrokken in het slot. Hierdoor zwaaide de deur weer open, als je deze dicht gooide. Super irritant natuurlijk.
Ik moest handmatig de draaiknop naar rechts draaien om de dagschoot uit het slot te krijgen, waardoor de deur weer dicht bleef zitten.

Na zelf meerdere keren een kalibratie te hebben uitgevoerd heb ik op 19 januari de support afdeling gemaild met een uitleg en een video van het probleem.
Tot 21 januari had ik over en weer contact met een Engels persoon, maar daarna was het stil tot 1 februari.
Nadat ik een boze mail had gestuurd was er direct weer contact en gingen ze op 2 februari verder kijken naar het probleem.

Tot 11 februari weer niets gehoord en begon toen echt gefrustreerd te raken, zeker omdat mijn vriendin er helemaal klaar mee was.

Toen heb ik echt een hele boze mail gestuurd en prompt werd ik gebeld door een hele aardige en behulpzame Nederlandse jongen.
Het bleek dat de Engelse meneer Corona had en dat zij de enige 2 mensen zijn op de support afdeling.

Hij is direct voor mij aan de slag gegaan en binnen een paar dagen heeft hij in hun systeem verschillende aanpassingen gedaan, waarna ik het moest testen.
Op 16 februari was het probleem gelukkig definitief opgelost.

Ik was dus bijna een maand verder, voordat ik een goed werkend slot had.

Wij maken gebruik van de optie Touch to Open, waarbij het slot automatisch herkend wanneer je voor de deur staat, als je minimaal 500 meter verder weg bent geweest. (Als je het mij vraagt de meest essentiële functie van een elektronisch slot) Vanzelfsprekend moet je je mobiele telefoon bij je hebben en de Loqed app geïnstalleerd hebben. (Ik gebruik zelf een Android telefoon (Xiaomi 11T).
Deze functie werkt overigens pas goed als je op je telefoon werkelijk alle opties langs gegaan bent om ervoor te zorgen dat de Locked app automatisch gestart wordt, altijd blijft draaien, niet afgesloten wordt bij energiebesparing, nooit z'n rechten kwijt raakt en wat je nog maar meer kunt bedenken rondom Bluetooth etc.

Helaas heeft dit slechts 2 weken goed gewerkt.

Vanaf begin maart 2022 werkt Touch to Open simpelweg nooit meer.
Ook niet met de optie "Schakel Touch to Open afstandsvereiste uit (experimenteel)" aangevinkt.

100% van de keren dat wij voor de deur staan, moeten we onze telefoon erbij pakken, de app starten en via de knop in de app de deur openen.

Na alle opties in mijn Android telefoon opnieuw te zijn nagelopen heb ik mij gericht op de Loqed WiFi Bridge. Specifiek op de verbinding van het apparaat met mijn (zeer goede) WiFi netwerk.
Bij het pingen naar de WiFi Bridge krijg ik zeer fluctuerende ping tijden van tussen de 100ms en 500ms, wat duidt op een instabiele verbinding. Waar ik de WiFi Bridge ook in het stopcontact steek, ik blijf fluctuerende ping tijden houden. Bij geen enkel ander apparaat op mijn WiFi netwerk heb ik dit.

Ik heb dit op 12 maart gemeld en heel snel kreeg ik het bericht dat ze een probleem hadden met de app, dat deze onterecht een slechte WiFi verbinding aangeeft.
Inmiddels lijkt het probleem met de app weer opgelost en geeft deze aan dat de WiFi verbinding weer 87% is, maar helaas nog steeds slechte ping tijden van de Bridge.
Ik vermoed dat er in de WiFi Bridge een slechte WiFi antenne zit of er is iets anders aan de hand met het apparaat.

Ze adviseren mij nu het slot opnieuw via de app te installeren.
Ik ga dit nog 1 keer doen, maar als het dan nog niet opgelost is, dan gaat het slot terug en wil ik mijn geld terug, want de lol is er nu wel af.

Heb jij ook een LOQED Touch Smart Lock?

Zou je in je review nog willen aangeven welke app je gebruikt? (android of apple?) Volgens mij zit daar wel verschil in. Met android kan ik tenminste 100% van de tijd binnenkomen zonder het slot aan te raken.

De percentages dit de (android)app aangeeft over de verbinding met wifi en Bluetooth geven blijkbaar niet de werkelijke verbinding aan. (Zie antwoorden loqed op forum). Als dat echt zo is, dan moet LOQED ze ook niet in de app zetten, dit geeft alleen verwarring, dus terechte opmerking van je.

Mijn (n=1) ervaring met de helpdesk is dat er zeer snel en adequaat gereageerd wordt, maar daar heb jij natuurlijk niks aan.

Ook wordt er actief gereageerd op het forum hier bij tweakers, wat voor mij wel leuk is, maar alle gebruikers die toevallig niet op tweakers zitten missen zo wel informatie (over updates, problemen met apple-app, serverproblemen etc.

Openstaande dagschoot komt mij bekend voor, en ik heb daarvoor nog geen betrouwbare oplossing vanaf LOQED gezien. Ik kan het probleem echter niet herhalen, dus kan er ook niet veel getest worden.
Ik heb in de review staan dat ik een Android telefoon gebruik (Xiaomi 11T).l ;)

Het probleem met de Dagschoot hebben ze voor mij nu definitief opgelost op afstand. Wellicht moet je hun nog een keertje mailen.

Ik moet eerlijk zeggen dat sinds gisteren de Touch to Open opeens weer goed werkt.
Het lijkt wel alsof er iemand meekijkt hier 8-)

Nu zal ik nog even blijven pijlen of de verbinding van de Bridge beter wordt/kan.
nvm.

[Reactie gewijzigd door sporasub op 23 juli 2024 17:17]

Het issue met de dagschoot had ik ook, staat ook in mijn review. Probleem zat destijds in de middelste schroef die de dagschoot in het slot afklemde.

Later dacht ik een probleem te hebben met de kalibratie. Dat bleek echter een mechanisch probleem met de driepuntssluiting.

Dan de touch to open. Die werkt idd wel eens niet, hoop dat daar een bevredigende oplossing voor komt. Echter meestal ligt dit aan je telefoon. Een reboot of leegmaken van de bluetooth cache helpt dan vaak.

En ow ja, de maart reviews, zoals je kunt lezen zijn die vaak gesponsored. De mijne ook, maar dat doet verder niks af aan de review. Hij had er bij mij in ieder geval niet anders uitgezien.
Ik zou zelf om veiligheidsredenen niet zo snel voor een 'smart' slot kiezen.

Ouderwetse situatie:
Slot is te forceren
Slot is te picken
Slot blijft bruikbaar tot aan het eind van technische levensduur

Nieuwe situatie:
Slot is te forceren
Slot is te picken
Slot is te hacken
Slot blijft bruikbaar tot het einde van support
Eens. Maar laten we wel wezen, hoeveel inbreker zijn er die de skills hebben om zo'n slot open te krijgen? Zijn de inbrekers met deze super specifieke skillset ook nog eens geïnteresseerd in de inboedel van intermusic? Het antwoord is momenteel [0] en [nee] en dat gaat voorlopig nog wel even zo blijven. Zolang het huis van de buren er minder goed beveiligd uit ziet dan dat van intermusic lopen ze sowieso liever een deurtje verder.
Ik vraag me af hoe je het slot zou forceren (niet de deur, dat kan altijd), er zal in ieder geval meer geweld nodig zijn dan bij een gewoon slot. En zeker picken...heb je daar geen cilinder of iets voor nodig?

En hacken kan theoretisch natuurlijk altijd als iets aan een netwerk gekoppeld is.

Einde van support...einde van technische levensduur...min of meer hetzelfde. En ja, een mechanisch slot gaat vast langer mee.
Ondertussen heb ik het 4 van deze sloten en moet zeggen dat het ons wel goed bevalt. Het dagschot probleem heb ik met 1 deur. En dan is het heel erg warmte afhankelijk. Hij knelt zegt maar soms. Maar dat komt eerder door mijn driepunts sluiting die stroef gaat (ook met sleutel was het stroef).

Verder vindt ik het alleen vervelend dat je per slot een binnenunit nodig hebt.

Touch to open werkt op android (s22 ultra) in iedergeval zonder problemen.
Dan heb je nog geluk.
Ik probeer al sinds augustus met de support een en ander aan de praat te krijgen. Sinds december duidelijk dat ik een wat ongebruikelijk type slot heb en dat er nieuwe code geschreven moet worden in de software hiervoor. Maar dit is nu >3Maanden later nog niet geregeld. De rede dat het allemaal erg lang duurt is mijn inziens dat er gewoon te weinig mensen voor support zijn. Reageren gebeurd pas als je boos word. Jammer want in de basis een product met potentie.
Het probleem met de dagschoot had ik ook, Ik heb de sluitkom vervolgens door een slotenmaker laten afstellen.
Daarna kon ik enkele dagen feilloos gebruik maken van het slot totdat die opeens ophield met open gaan.

Na tien dagen gebruik totaal en €300,- kosten voor de slotenmaker en een kapot balkon slot gaat dit prul retour.