€ 632,76 bij MediaMarkt Marketplace

Samsung Galaxy S22 Ultra, 12GB, 256GB Zwart Review

5 maart 2022, laatste update op 5 maart 2022, 815 views Rapporteer
Product gekocht 0

Fingerprint lock ontzettend frustrerend.

Na 3 Iphone's, 2 Sony's, 1 Huawei, 1 Xiaomi, overgestap op de highest end Samsung, en voor het eerst het gevoel dat ik er merkbaar op achteruit ben gegaan. Dat komt voornamelijk door de fingerprint. Maar er zijn andere punten.

Pluspunten

• Kwaliteit
  • Foto's

Minpunten

• Fingerprint
  • Batterij
  • Receptie
  • Curved scherm

2 van 5 sterren (Slecht)
Natuurlijk voldoet de telefoon aan heel wat eisen, zoals goede foto's, snelheid, kwaliteit. Maar het veilig openen van je telefoon is toch zeker een van de meest merkbare gebruiksgemakken die je af wil tikken. Het komt regelmatig voor dat ik in vaak achter elkaar slechts een success rate van 1 op de 10-15 heb van het aflezen van mijn vingerafdrukken. Vele malen opnieuw en divers aangeraakt bij het registreren, maar helaas, het blijft gissen. De scanners op mijn oude Huawei en de Xiaomi waren niet alleen veel beter geplaatst, zij gaven zelden problemen met niet aflezen. Samsung frustreert verder door na 5 pogingen 30sec geen scan toe te laten, en staat bovendien slechts 4 vingerafdrukken toe in het geheugen.

Gezichtsherkenning dus maar aangezet, maar dat is veel onvieliger en bovendien niet gemakkelijk in gebruik omdat ik mijn gezicht zelden voor mijn telefoon houdt. Oh ja, en dat scant dus ook niet altijd precies.

Ik snap niet hoe het komt dat fingerprint er zo op achteruit is gegaan. Ze waren frictievrij en gemakkelijk op mijn Huawei en Xiaomi, en niemand die naast me staat zie wat mijn password is. Maar ik snap nu dat de iPhones ze niet meer hebben, en ervaar zo 40x per dag frustratie op die van Samsung's flagship. Wat jammer van die ban op Huawei..

Ook jammer van de receptie tov mijn Xiaomi 10T Pro (amper bereik op de sportschool terwijl de Huawei en Xiaomi het prima deden). Bovendien ben ik met gemiddelde resolutie en lage refresh rate nog altijd aan het opladen gedurende de dag om niet verassend laag uit te komen in de avond. Curved scherm had van mij ook weg gemogen, al helemaal omdat het zo onhandig is met de S-pen, maar ik neem aan dat sommige gebruikers het mooier vinden.

Heb jij ook een Samsung Galaxy S22 Ultra, 12GB, 256GB Zwart?

Wellicht een defect toestel ofzo.
Vrijwel niemand noemt dit punt als een minpunt en ook geen enkele review haalt dit punt aan.
De ultrasoon sensor is juist 1 van de beste sensoren voor dit doel en tevens de meest veilige.

De accu is idd niet geweldig en in de meeste gevallen Ok, iedereen is het eens, het is niet beter als vorig jaar en dat valt dus tegen, zeker nu batterijduur de laatste 2 jaren echt gezien wordt als een soort Must, net als minimaal 3 camera's, IP rating, etc etc.
Ik ben geneigd te denken dat ik simpelweg verwend ben na de hele goeie scanners van mijn vorige phones.

Inmiddels heb ik mijn rechter-duim, die ik het meest gebruik, twee keer opgeslagen als vingerafdruk. Heb voor beide net wat andere hoeken van mijn duim getoond. Het resultaat is dat de de succesrate nu drastisch omhoog is. Nog steeds niet zo goed als de Xiaomi, maar veel en veel fijnere gebruikservaring nu. Heb er wel mijn linker middelvinger voor moeten opofferen (vanwege de max op 4 afdrukken).
Bij mij werkte de fingerprint scanner perfect, tot ik een screenprotector nam. Maar met een 1000+ toestel ben ik wel gedwongen om een screenprotector te nemen. Dus nu heb ik een glazen screenprotector van Whitestone Dome maar werkt de fingerprint scanner maar 50% van de tijd ofzo, wat heel frustrerend is.
Als er iets goed is aan de S22U dan is het wel die ultrasoon scanner. Totaal probleemloos hier altijd perfect al sinds maart. De wetenschap dat het bovendien geen fotootje is maar een 3d-scan maakt het alleen maar beter, maar de werking is het belangrijkst en die is hier echt SUPER. 1 scan per vinger en natte vinger kan ook, omdat hij ultrasoon is. De scanner is minstens zo goed als de beste onder-het-display-scanner van welk andere 2022 high-end telefoon dan ook. Er is ook veel hulde te vinden over deze scanner van Samsung; er is niets beters. Top of the range.

Ik had hem direct terug gestuurd.
Bizar. Zou dan echt aan de mijne moeten liggen..?
Of aan je vingers? Ik heb sinds een paar dagen de S22 Ultra en de fingerprint scanner werkt juist perfect! Dat deed hij ook op mijn S20 al, maar deze is aanzienlijk sneller. Juist heel blij mee dus!
Zoals mijn review aangeeft, mijn vingers vormden geen enkel obstakel bij twee eerdere scanners. Met de S22 Ultra nog altijd zo'n ~50% kans op mis-scan.