Netgear Orbi Pro Router

Prijs
€ 289,80
Specificaties Wi-Fi 5 (3Gbps) • 4-poorts switch - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Netgear Orbi Pro Router Review

mschrama 3 maart 2022, 288 views Product gekocht

Netgear Orbi Pro Router

Beter koop je dit model niet. Het duurde extreem lang om het überhaupt werkend te krijgen een het is storingsgevoelig.

Pluspunten

• Wifi snelheid (als hij het doet)

Minpunten

• Duur
  • Installatie is tijdrovend
  • Slechte customerservice
  • Slecht werkende app

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Ik heb 2 systemen draaien:

1) 1x SRR60 (router mode) + 2x SRS60 in huis
2) 1x SRR60 (AP mode) + 6x SRS60 + 1x SRC60 op de zaak

Ik had de positieve reviews gelezen en dacht, dit is ideaal, helaas bleek de werkelijkheid anders.

Situatie 1)
Als het werkt is de snelheid goed, maar meerdere keren per week valt in ieder geval 1 van de satellieten (SRS60) weg. Je kan prima verbinden, maar hij geeft geen internet door. Enige optie is weer restarten van de SRS60.

De installatie ging redelijk maar het gaat wel heel traag, en als er iets niet werkt, kun je vaak weer opnieuw beginnen.

Situatie 2)
Dit is 1 groot drama gebleken, maar lijkt nu enigszins te werken alhoewel het bereik op sommige plekken nog steeds slecht is en de satellieten nog wel eens weg vallen ook al zijn via de kabel verbonden.

Een tijd lang ben ik er proberen achter te komen waarom de WiFi extreem langszaam was (<20mbps, naast de router/satelliet) terwijl wired de snelheid >600mbps is. Customer service kon me niet vertellen wat het probleem was en hun eigen forum is helemaal nutteloos. Eerst dacht ik dat het de UTP kabel was maar het bleek uiteindelijk dat het systeem over zijn nek gaat als je zowel een router als satelliet aansluit op je modem. Jammer dat CS dat niet even melden, zelfs na de hele topology geven had.

De handover in de mesh is matig op zijn best, ookal staat hij in fast handover mode. In sommige gevallen ben je zelfs wel connected maar geeft hij geen internet door.

Instellingen:
Enable Fast Roaming
Disable PMF
Router Firmware Version V2.7.1.108

Ondersteuning:
Na vele vruchteloze contacten met customer service heb ik het uiteindelijk zelf op gelost door trail and error, wat me extreem veel tijd gekost heeft van wat je verwacht een plug en play systeem te zijn. Blijkbaar is de back haul heel gevoelig voor de configuratie.

Tip als je de router in AP mode gebruikt en deze met poort 1 op de modem verbindt dan geen satelliet op de andere poort van de modem want dan schiet de router in een soort safe mode (zonder enige waarschuwing en hij komt er ook niet meer uit) met als resultaat dat de wifi extreem langzaam wordt.

App:
Buiten dat de app heel traag is, is het vaak ook heel moeilijk om een (nieuwe) router toe te voegen (scannen, invoeren S/N, niet werkt). De uiteindelijke oplossing is dit te doen door het via de web applicatie van Netgear toe te voegen.

Conclusie begin er niet aan.

Heb jij ook een Netgear Orbi Pro Router?

dankjewel voor je review.
Ik heb zelf deze router met 2 satellieten en moet zeggen geen problemen te hebben.
heb wel goed moeten zoeken naar de juiste instellingen.

Instellingen:
Disable PMF
Router Firmware Version V2.7.2.102

Bedraad vanaf de router haal ik op mijn gigabit verbinding ongeveer 930 Mbps
via de satellieten ongeveer 500 Mbps
ik gebruik de wireless backhaul maar wel met de apparaten als mijn appletv en Lg televisie aangesloten op de satelliet met een ethernet kabel. zonder de ethernet kabel had ik soms problemen, maar met geen enkel probleem meer.

Netgear kan er goed aan doen duidelijke beschrijving te geven voor elke optie die in/uit valt te schakelen.

voor meer informatie kun je de onderstaande link bekijken;
Nou het is alsof ik de review zelf heb geschreven. Wat een drama, als je het hele systeem opnieuw wil instellen ben je je hele avond kwijt. Ik heb de afgelopen 4 jaar gewerkt als netwerk en werkplekbeheerder, dus heb wel wat kennis in huis. Maar wat een gedoe is dat. Het resetten van een satelliet en deze dan weer gekoppeld krijgen met de hoofdunit... Ben er 1.5 uur mee bezig geweest met alleen een reset.

En het probleem wat je noemt over het verliezen van de verbinding met de satelliet. Met regelmaat is hij de satelliet zomaar kwijt. In de app is hij dan ook oranje, gelukkig hersteld het zichzelf uiteindelijk.

Ik heb de set gedegradeerd tot IOT netwerk. Ben nu weer terug op de standaard Ziggo Modem met pods, die zijn een stuk stabieler. Binnenkort maar een kijken naar een wifi6 mesh kitje. Hoewel ik de TP link deo m9 ook wel aantrekkelijk vind met zijn ingebouwde smarthome hub.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren