€ 359,99 bij Amazon.nl Marketplace

Insta360 One X2 Zwart Review

25 februari 2022, laatste update op 25 februari 2022, 1.378 views Rapporteer

Goede action cam die door zijn opzet unieke beelden kan maken (maar met een aantal aandachtspunten).

Pluspunten

• Unieke beelden
  • Uitgebreide post productie mogelijkheden
  • Goede beeldkwaliteit

Minpunten

• Montage is bewerkelijk
  • App/forum opzet is opdringerig
  • Vrij duur

Na een tweetal action cams te hebben gebruikt door de jaren heen (Gopro Hero 5 en Hero 8 ) besloot ik me te verdiepen in die mogelijkheden van 360 graden actioncams. Ik maak veel sportfilmpjes (schaatsen, fietsen, zwemmen), nadeel is dat ik er dan zelf vaak niet op sta. Met deze cam is dat wel mogelijk. De insta360 one X2 werd vaak genoemd als de beste consumentenkeuze. Bij een webshop was hij een aantal weken geleden ineens €75 goedkoper (een geretourneerd exemplaar) en ik besloot hem te kopen.
De camera is enorm leuk om uit te proberen en levert verrassend beeldmateriaal op, vooral bij schaatsen zijn er shots mogelijk waarbij mensen vragen hoe ik dat heb gedaan (met een drone??), zoals dit filmpje van voren en waarmee je je eigen schaatstechniek goed kan analyseren. Het bewerken is niet zo eenvoudig en vraagt wat meer tijd, experimenteren én rekenkracht dan bij de gopro. Ook heb je de nodige accessoires nodig, zoals een goede selfiestick. Een oude van de gopro brak en de camera zeilde over het ijs...gelukkig geen beschadigingen. Ik kocht er een van insta360 met ingebouwd statief, prima, lang en stevig maar zo lang dat hij niet in mijn sportjasje paste. Dus ook maar een tweede, kleinere gekocht die ik wel weg kan steken. Ook montage op een fiets is best lastig, door trillingen zakt hij weg bij een klassieke statiefbevestiging (met bol).
Voor sommige shots is het wel goed nadenken en plannen en gaat het een paar keer mis voordat je de goede beweging, instellingen en namontage hebt gerealiseerd. En sporten met een lange selfiestick voor je is ook wel een beetje gênant af en toe. Maar al met al erg leuk speelgoed en na wat oefenen unieke beelden.
Storend is wel de app, of meer de pushberichten/gold points/etc waarmee insta360 je wil stimuleren zoveel mogelijk social media berichtten te plaatsen. Ik heb nog niet gevonden hoe dat uit te zetten.

Heb jij ook een Insta360 One X2 Zwart?