Microsoft Xbox Series S, 512GB Wit Review
Perfecte "extra console" in grotere setups of in andere kamers.
Games zien er ondanks "mindere hardware" helemaal prima uit.
Laat op gebied van opslag en connectiviteit e.e.a te wensen over.
Uitbereiden van opslag is gewoon absurd duur.
Pluspunten
- Heel veel gameplezier voor weinig.
- Klein.
- Stil.
Minpunten
- Oude wifi standaarden.
- Blijft weinig over van interne 500GB.
- Expantion heel duur.
Ik heb al heel lang een PlatyStation 5.
Maar tezaam met Xbox Game Pass is het een hele interessante waarde propositie zeker als je nog nooit al die Xbox titels hebt gedaan.
Deze console variant past hier heel goed in de rol van "extra console" in een complete game setup waar je zo min mogelijk last wil hebben van exclusives. Of als je in andere kamers eigenlijk ook wel een console wil zonder weer 500+ euro tegen het "grote jongens" model aan te moeten gooien.
Games zien er ondanks dat het allemaal een tandje minder moet op de tragere hardware gewoon prima uit, ik merk er voor alsnog niet heel van dat dat niet op 4K loopt ondanks mijn behoorlijk forse 4K TV.
De twee grootste missers van dit apparaat, die elkaar eigenlijk versterken in mijn optiek, is dat ze er voor gekozen hebben om er geen wifi 6 in te stoppen en er van die "500gb" 350 om en nabij over blijft voor games wat echt wel serieus karig is anno 2022.
Dat betekend dat als je een beetje een diverse gamer bent je toch met een bepaalde regelmaat games verwijderd en opnieuw moet downloaden, en dat downloaden gaat dan ook nog eens traag want dat houd op bij 150 megabit waar de PS5 geregeld de volle 500megabit van mijn internetverbinding benut. (want wel WiFi6)
Uitbereiding van opslag, in ieder geval in officiële vorm, is daarbij is gewoon duur.
Die aangekondigde propiatary expantion kaartjes van een rieel formaat van 1TB kosten op enkele tientjes na net zo veel als een fonkelnieuwe Series S console.
De 150 euro voor de 512GB kaartjes zijn niet veel beter in een wereld waar je je Playstation 5 voor diezelfde 150 euro gewoon voorziet van 1TB extra m.2 opslag.
Ik snap het ergens wel omdat dit makkelijker is voor jan doorsnee om in de console te prikken dan daadwerkelijk gereedschap van stal te moeten halen zoals bij de PS5 maar die verhoogde prijs lijkt mij nergens voor nodig.