Dell Optiplex 3060-NTF6G MFF Review

Askjeeves
5 februari 2022, laatste update op 21 februari 2022, 1.117 views Product gekocht

Dell Optiplex 3060-NTF6G MFF

Gezocht naar een tweedehands micro pc. Keuze uit Intel NUC, HP Pro- en/of Elitedesk en de micro PC's van Dell. Op goed geluk deze versie op marktplaats gekocht voor € 150,00. Een koopje voor wat ik heb gekregen.

Pluspunten

• Prestaties
  • Geluidsarm / Zeer stil
  • Aansluitingen
  • Handzaam
  • Bouwkwaliteit

Minpunten

• Geen

Al is de processor van de 8e generatie, 8500T (2018), desondanks is hij in het dagelijks gebruik (office, internet, eenvoudige spellen, videobewerking etc) erg snel. Zeker omdat ik van een core i3 3e generatie NUC kom.

De PC is vierkant en liggend wel een stuk groter dan een NUC, doch even hoog. Staand neem de PC aanzienlijk minder ruimte in dan een NUC.

De aansluitmogelijkheden zijn ook veel uitgebreider dan van een NUC => DP, HDMI, VGA. Daarnaast 4 USB3 en 2 USB 1 poorten. Audiojack zit aan de voorkant. Naast een SSD M.2 past er ook nog een extra SSD/HDD 2,5 inch in.

Over de bouwkwaliteit niks dan lof. De PC is volledig van staal. Enkel de bracket voor een extra HDD is van kunststof, doch volstaat.

De EUFI bios is typisch Dell en is echt wennen om deze aan te passen. Wel is de bios zeer uitgebreid en zat soms verdwaasd te kijken wat en waarvoor elke instelling was. Dus defaults geladen en installeren maar => Windows 10 is in 20 minuten geïnstalleerd en gebruiksklaar. Opstarten ongeveer 10 sec.

Heb jij ook een Dell Optiplex 3060-NTF6G MFF?

Vraag & Aanbod

*snif* .. Ik vind 'm voor bijna het dubbele bedrag (weliswaar met een i5-8500) ... :')

Verkoop je deze toevallig (en is het prestatieverschil 8500 ~ 8500T te verwaarlozen) ?? :+

[Reactie gewijzigd door born4trance op 25 juli 2024 18:12]

Hoi Born4Trance,

Verkopen? Nee, ik heb hem net 4 weken in mijn bezit. Hier op Tweakers is hij al te vinden voor € 259,00. Op marktplaats staan er ook geregeld te koop.

Ik heb mijn Optiplex zonder geheugen en SSD gekocht. Voor 8 GB geheugen was ik € 20,00 kwijt en voor de SSD (256 GB) ook. Vaak wordt de Optiplex 3060 micro aangeboden met 4GB geheugen en 128GB SSD.

Het verschil tussen de 8500 en 8500T kan ik je niet vertellen. Doch toen ik e.e.a. uitzocht kwam ik op vergelijkingssites tot de conclusie dat de 8500 ongeveer 10% sneller is. Verder is de 8500(T) interessant omdat het een hexacore processor is.
Hey hoi, ik heb zelf ook een dell optiplex micro 3060, alleen heb ik een probleem met men adapter waardoor de cpu (i7 8700t) 800Mhz draaid.

Gebruik je de originele of een universele adapter?

Heb al verschillende dingen geprobeerd maar niks werkt krijg telkens de zelfde melding dat men adapter niet herkend wordt.
Hoi Renemartijn,

Poeh goede vraag. Ik heb het voor je nagekeken en ik gebruik de originele adapter van Dell. Levert jouw adapter misschien te weinig vermogen om de 8700T aan te kunnen? Daar hebben ze het in het volgende artikel over: https://forum.ubuntu-nl.org/index.php?topic=106415.0