Apple MacBook Pro 2016 15,4" met Touch Bar 2,6Ghz, 256GB Zilver Review

TheSiemNL
18 januari 2022, laatste update op 18 januari 2022, 419 views Product gekocht

Apple MacBook Pro 2016 15,4" met Touch Bar 2,6Ghz, 256GB Zilver

Deze 15" MacBook Pro met i7 16GB ram en 512GB SSD 256GB SSD koste in januari 2017 een arm en een been. Nu enkele jaren later heeft deze Apple die tot gisteren goed werkte ineens het FlexGate probleem.

Premium prijs, AlieExpress kwaliteit.

Pluspunten

• het is een Apple

Minpunten

• slechte kwaliteit
  • slechte service
  • belachelijk hoge prijs

1 van 5 sterren (Waardeloos)

Als ik de laptop open doe valt het scherm uit. Maar als ik hem heel langzaam open doe en niet verder dan 40 graden. Dan doet hij het (soms moet ik dat wel 5x proberen).

Het is een bekend probleem bij Apple. Daarom hebben ze een uitgebreid programma gemaakt. Helaas is dat alleen voor de 13" modellen en niet voor de 15" modellen met hetzelfde design en dezelfde foute flexkabel die op het scherm zit vastgesoldeerd en je niet los kunt vervangen zonder het hele scherm te vervangen. Echt een waardeloos design van @Crapple.

Premium prijs, AlieExpress kwaliteit. Service nul, bij een 2e hands autoverkoper krijg je nog betere service.

Heb jij ook een Apple MacBook Pro 2016 15,4" met Touch Bar 2,6Ghz, 256GB Zilver?

Ik zie dit niet als een review voor het product maar meer een review over de service van Apple.
Je hebt een hele tijd met plezier kunnen werken op deze laptop, echter door een bekend euvel heb je er nu problemen mee.
Ben je al een terug geweest bij de verkopende partij? Weet niet of dat dit Apple zelf is, echter ik zou daar ook wijzen op dit probleem. Wat zou de reparatie kosten voor deze laptop?
Hij is buiten garantie. Voor de 13” variant hebben ze een uitgebreide garantie actie opgezet. Voor de 15” variant met precies hetzelfde probleem niet. Dat slaat natuurlijk nergens op. Daarnaast zitten die kabels aan het scherm vast. Ik kan dus geen verbeterde kabels van een paar tientjes kopen, ik moet een volledig nieuw scherm van honderden Euros kopen. Apple verkoopt geen losse onderdelen, dan ben je of aangewezen op hun repaircentra (die ook stervensduur zijn) of ik moet via ebay of AliExpress een scherm kopen.
En toch zou ik naar de verkopende partij gaan. Je mag er namelijk van uit gaan dat een dergelijke laptop langer mee gaat. Tevens is dit een technisch productie defect, dit kun je hard maken met het reparatieprogramma voor de 13". In Nederland staat de 2 jaar garantie voor de consument niet keihard vast en mag je uit gaan van een product welke dient te functioneren.

Zie bijvoorbeeld:
zakelijk rechtstreeks bij Apple gekocht. Dan krijg je sowieso maar 1 jaar garantie.

Zoek op Twitter maar even naar #flexgate 15 inch dan zie je honderden zo niet duizenden met hetzelfde probleem. Apple is gewoon een schijtleverancier.
Zakelijk wordt je inderdaad niet beschermt door het consumenten kooprecht, dan wordt het inderdaad een lastige om dit nog via Apple geregeld te krijgen. Mij is inderdaad bekend dat het zelfde issue zoals bij de 13" ook speelt bij de 15" variant en dat hier geen programma voor op is gezet. Echter is dit natuurlijk erg vreemd daar de issues hier ook spelen.

Houd nog steeds niet in dat dit een bruikbare review is, daar dit alleen flamen is op de kwaliteit na 5 jaar gebruik. Het kan niet zo zijn dat je 5 jaar alleen maar problemen hebt gehad met de laptop.
Er zullen ook zekere positieve notes zijn. Ik snap je gevoel, echter qua review is het niet bruikbaar
Het toont aan dat Apple niet of nauwelijks aan aftersales doet. Die bijna 40.000 handtekeningen laten dat ook zien. Het is toch belachelijk dat je een laptop van bijna 4000 koopt en dat die door een designfout na 4 jaar niet meer te gebruiken is. Die laptop werkt prima. Maar omdat ze een kabeltje net 2mm te kort hebben gemaakt krijgen vrijwel alle gebruikers dit probleem. Apple erkent dat bij de 13" modellen en komt wederom met een uitgebreide garantieperiode (geen enkele andere ICT leverancier maakt zo'n dure bagger). Dezelfde 15" modellen met dezelfde designfout uit hetzelfde jaar niet. Dat is volstrekte willekeur. Nu moet ik weer brieven naar Radar en de consumentenbond gaan schrijven in de hoop dat er iets gaat veranderen.

Het moet niet zo zijn dat je een premium prijs voor een product betaald je maar moet hopen dat het langer dan een jaar mee gaat en als er dan een productie- en/of designfout is je als gebruiker tussen de 800 en 1200 mag betalen om dat probleem op te lossen.
Daarnaast heeft Apple van alle gebruikers contactgegevens en kunnen ze ook actief hun klanten benaderen met de melding dat ze een baggerproduct hebben met weer een fout in het design of productie. Ook dat laat Apple na.

ruim 38000 handtekeningen voor een petitie om Apple die schermen te laten vervangen.

Dit is geen incident.