€ 20,31 bij Amazon.nl Marketplace
  2. Gebruikersreviews

ConBee II Zigbee USB gateway Review

17 januari 2022, laatste update op 17 januari 2022, 867 views Rapporteer
Product gekocht 0

Na meer te willen doen met o.a. motion sensors en systemen te willen mixen ben ik gaan kijken naar universele gateways. Na een snelle setup al snel alle apparaten er in. Een prima apparaat wat doet wat het moet doen.

Pluspunten

• Krachtige Zigbee gateway
  • Goeie compatibiliteit

Minpunten

• Setup mogelijk iets te advanced

Na meer te willen doen met o.a. motion sensors en systemen te willen mixen ben ik gaan kijken naar universele gateways, al snel kwam de Conbee 2 naar voren.

De installatie via een docker container gedaan, mogelijk niet helemaal plug en play voor onervaren gebruikers, maar ook niet al te moeilijk. Hierna kan je via een webinterface makkelijk apparaten koppelen.
Home Assistant detecteerde DeConz automatisch en het was vrij makkelijk om alle apparaten ook hier zichtbaar te krijgen.

Een prima apparaat wat doet wat het moet doen.

Heb jij ook een ConBee II Zigbee USB gateway?

Update de firmware ook gelijk even
Die dit vooral NIET in Deconz!
Die gebruikt niet de laatste firmware en in sommige gevallen is de firmware corrupt.

Doe het gewoon even op een pc 😁
Die werkt inderdaad prima. Ik heb in eerste instantie de software geïnstalleerd via Homebridge. Als je een Homebridge image download voor een raspberry pi dan zit Deconz daar gelijk bij. Je hoeft alleen maar op een install knop te klikken en het werkt. Je moet wel in de gaten houden dat je op de authenticate knop moet klikken om verbinding te maken.