Ik was vorig jaar op zoek naar tablet voor naast mijn laptop te kunnen gebruiken. Ik wilde eentje hebben waarbij ik me de eerste jaren niet druk hoefde te maken over updates, daarnaast wilde ik hem voornamelijk gebruiken om te browsen en om films op te kijken. Hierbij kwam ik na wat onderzoek uit op de iPad 2020 (Wifi). Maar nu is natuurlijk de vraag, bevalt deze dan ook? In deze review zal ik dat allemaal toelichten.
Om te beginnen, ik ben misschien een beetje laat met deze review, want ik heb de tablet al zeker 8 maanden in mijn bezit. Maar van de andere kant, heb ik hem wel zeer goed kunnen testen om er ook genoeg over te kunnen vertellen. Om de review duidelijk te verwoorden, wil ik wat verschillende punten behandelen, deze zal ik dan ook hieronder apart noemen.
Design
Voor mij is het design van deze iPad prima, hij voelt degelijk en stevig aan, tevens heeft dit model nog de fysieke knop, iets waar ik wel blij om ben. Voor mensen zoals ik die voornamelijk Android gewend zijn, is dit toch wel wat makkelijker. De grote van de tablet is verder prima en ik vind hem persoonlijk ook niet te zwaar. Voor de mensen die niet bekend zijn met een Apple-product wil ik adviseren het 128GB model te pakken en niet de 32GB, aangezien Apple-producten geen Micro SD kaart slot hebben, en hierdoor geen extra geheugen eraan kunnen toevoegen.
Scherm
De iPad heeft helaas geen OLED-scherm, iets wat de meeste tablet uit 2020 en 2021 wel al hadden. Maar ondanks dat doet het scherm er niet onder aan en is alles mooi duidelijk. Ook films kijken best mooi om dit scherm. De tablet heeft wel standaard zwarte balken en de boven-en onderkant als je een film van 16:9 kijkt, maar buiten dat is het een mooi scherm.
Software
Ik persoonlijk moet nog steeds erg wennen aan de software van Apple, want veel dingen werken toch anders dan bij Android en bepaalde dingen werken zelfs helemaal niet. Denk bijvoorbeeld aan de Google Stadia of Xbox Cloud Gaming, daar werkt (nog) geen app op omdat Apple erg gesloten is. Bij andere apps ben ik altijd naar de vorige knop het zoeken. Daarentegen is het wel een hele veilige en eenvoudige software, waar je niet veel verkeerd aan kunt doen. Mocht je iets niet vinden, dan helpt Siri je daar graag bij. De software kwam met iOS 14, maar kon direct geüpdatet worden naar iOS 15.
Accu
De accu is meer dan in orde, ik kan makkelijk 10 uur aan film kijken voor de accu bijna leeg is, soms gebruik ik hem een paar dagen tot zelfs 3 weken niet, en toch is de accu nog vol genoeg, en dat is heel erg prima vind ik zo wel. Bij spelletjes doet hij het ook prima en gaat hij redelijk lang mee, maar dat is natuurlijk ook afhankelijk van het type spel dat je speelt natuurlijk.
Camera
De camera heeft wat ruis en ook in de front camera had meer ingezeten, het zijn zeker geen slechte camera's, maar er zijn vele malen betere voor minder geld in een Android Tablet. Maar goed, beide camera's doen wat ze moeten doen en laten we ook eerlijk zijn, een tablet gebruik je nu ook niet snel voor het maken van foto's.
Updates
De sterkste kant van bijna alle Apple-producten zit hem toch in de updates, met minimaal 5 jaar updates en soms zelfs wat langer. Zo ben je ook zeker dat je de eerste paar jaar geen omkijken meer naar hebt en dat je met een veilig gevoel kunt worden. Tot nu toe heb ik toch al redelijk wat updates gehad, hoewel ik zelf geen echt verschil merk met mijn gebruik.
Verbinding
Het model dat ik heb is alleen Wifi, maar je hebt ook een model waarbij je gebruik kunt maken van een mobiel netwerk. Ik heb tot heden nog geen problemen gehad met de verbinding, op zowel de 2,4G als de 5G werkt de tablet prima en lekker snel.
Apps
Bijna elke App die een normaal persoon zou willen gebruiken, is er gewoon op te krijgen, of het nu de Outlook app, Marktplaats of Netflix app, ze zijn gewoon makkelijk te vinden. Wat ik wel jammer vind, en ik noemde het al eerder, is dat Google Stadia en Xbox Game Pass nog niet ondersteund worden. Ook vind ik het jammer dat las je iets in de App store proberen doet, bijvoorbeeld 1 maand gratis Apple Arcade, dat je het niet direct na activeren, de automatische verlenging kunt stopzetten, zonder dat ze meteen stopgezet worden. Erg jammer dat Apple zo werkt.
Specificaties
Ik ben in het algemeen zeer tevreden over deze Apple iPad, vooral waar ik hem voor wil gebruiken. Ik kijk voornamelijk er films op en doe er wat mee surfen. Hij is lekker snel en krijgt goede ondersteuning op de software. De meeste apps en games vind je ook gewoon in de store en word allemaal goed ondersteund. Ik ben zelf geen Apple-fan en zal met betrekking tot de telefoon voor nu ook nog niet de overstap willen maken, maar op gebied van Tablet ben ik er wel over te spreken.