Inleiding
Simpele inleiding zal zijn dat ik deze kaart gekocht heb voor vervanging van mijn 5770, zag hem voor 250 staat bij ssw computers en dat vond ik een koopje aangezien meeste hier op tweakers voor 230 worden aan geboden tweede hands
Installatie
was niet makkelijk om hem in mijn huidige systeem te krijgen maar is wel redelijk gelukt, moest even de hardeschijven verplaatsen omdat ie toch net iets langer was dan ik gedacht had maar is geen probleem voor mijn antec 900 2, daarna 2x een 6pin er in en ik was redelijk goed to go.
windows op starten en dan gaat ie natuurlijk redelijk hard flippen omdat de sapphire drivers mijn videokaart niet herkende, even een notitie hier, tijdelijk alle drivers installeren op de cd is misschien gangbaar en ver komt problemen en moeizaam heden, wat dus belangrijk is is dat je de nieuwste drivers van de MSI website gaat downloaden en daarvoor eventueel de nieuwste van de ati website zelf, handig om mee te nemen is MSI afterburner voor overclocking.
even kort nog dat ik dus eventjes problemen had met drivers omdat ik koppig ben maar het is logisch om de mee geleverde drivers te installeren omdat die altijd werken en daarna die drivers te updaten.
Prestaties en overclocking
Prestaties van deze kaart zijn echt Net voldoende om alles op het mooist te zetten wat je maar kan bedenken op 1920*1080, ik draai bijvoorbeeld stock battlefield bc2 dx10 alles max AA ook op max met 70 fps gemiddeld maar games zoals red faction 3 draaien dan maar op 40 fps.
de andere review over deze kaart zei dat hij hem niet goed kan overclocken en ik moet zeggen dat ik er geen problemen mee heb, ik kan de kaart moeite loos op elke voltage zetten en hem op 850/1200 clocken zonder problemen met een voltage van 1.150.
prestaties na overclocken, ik zou het niet weten ! nog helemaal niet naar gekeken maar ik zal het later toe voegen met wat plaatjes van 3dvantage score enzo, die ik overigens wel weet want op stock haalt ie 15168 punten.
Edit : ik heb even de max out off the box overclock er bij gepakt 775/1125 op 1.160v fan speed 53% dan word hij 61graden ambient is 21 graden wat het een delta van 40 maakt 3d vantage 15356
850/1200 , 63graden delta dus 41 zelfde voltage en fan speed 56% 3d vantage 16419
tijdens vantage word de video kaart niet lang genoeg belast om tot piek warmte te komen dus daar gebruik ik de nieuwe kombuster voor die 99% belasting vol houd.
geluids productie
MSI claimt dat hij redelijk stuk stiller is dan de stock cooler al kan ik dat niet testen vind ik de kaart niet specifiek stil. heb even simpele ervaring test gedaan door alle fans op low te zetten in mijn kast ( antec 900 2) en dan hoor je de videokaart boven de rest uit, zodra je iets aan het doen bent kicked ie naar 50% en dan hoor je hem zeker weten wel maar je moet niet denken dat het oor verdovend is het gaat er om dat hij gewoon net wat harder naar voren komt dan de rest maar voor mij niet op een niveau dat het stoort.
heb ook eventjes 100% getest en dan hoor ik hem zelfs als all mijn fans op max draaien maar gelukkig komt het nooit zo ver in een goede case
dus in het kort, hij maakt geen kabaal maar je hoort hem wel als je stille fans hebt maar niet op zo een hoogte dat je er last van hebt naar mijn mening.
afsluiting
Ik ben dik te vrede over de kaart, hij doet precies waar mijn pc voor in elkaar heb gestoken en dat is alles ohh 1 min puntje is dat de drivers van MSI niet in hoge overclock snelheden flash kan streamen, hardware versnelling is dan bugged dus pas op! zet je hardware versnelling uit echter dan werkt alles prima.
PS : ik add later nog wat dingen zoals geluid productie wat mijn mening daar over is en andere zooi.
Edit : 17/9/2010 prestaties met overclock, warmte, 3dvantage en delta toegevoegd