Wat is goed:
- De kwaliteit is prima;
- Het toetsenbord werkt met bluetooth en kabel;
Wat kan beter:
- Geen toetsenbord verlichting, dat kan toch echt niet niet meer in 2021;
- De prijs, als is het maar ongeveer 1,50 per toets alle toetsen bij elkaar is het heel veel geld voor een toetsenbord. De gemiddelde windows toetsenbord kost een stuk minder;
- Vreemd genoeg geeft de numlock een komma in plaats van een punt. Dit is erg vervelden om bijvoorbeeld ip adressen in te vullen of te rekenen. Ik moet nog eens op zoek gaan waar ik dit kan aanpassen;
- De touchID lijkt ideaal, voor voor een Mac mini. Maar toch kleven er een paar min puntjes aan. Zo kan je de touchId alleen maar gebruiken wanneer je ingelogd bent met je password;
- Het andere minpuntje is dat je maar maximaal 5 vingerprints kan gebruiken net als bij een iPad. Ik had eigenlijk gedacht dat het er meerdere zouden zijn omdat je op de Mac wel meerdere gebruikers profielen kan gebruiken;
- Mac mini M1 Bluetooth dingetje;
Mac mini M1 Bluetooth:
Hoewel het niet aan het toetsenbord ligt maar aan de Mac mini M1, wil ik het toch hier benoemen. De Mac mini M1 heeft wat problemen met de bluetooth. De bluetooth valt weg of brengt alle bluetooth verbindingen in huis van slag. Op internet valt er genoeg over te vinden. Ik hoopte met de aanschaf van een apple toetsenbord hier buiten te blijven, maar ik moet concluderen dat de combinatie Mac Mini met dit toetsenbord tot problemen geeft geleid. Zie mijn review
productreview: Apple Mac Mini 2020 M1, 16GB ram, 512GB ssd review door tdboer
Dit toetsenbord lijkt ideaal te zijn in combinatie met de Mac mini M1, daarom wil ik je er toch even op wijzen.
Conclusie:
Heb ik spijt van mijn toetsenbord? Nou eigenlijk helemaal niet, hij typt lekker en voelt solide aan.
Tot slot:
Ik gebruik windows als sinds windows3.11 en kan de sneltoetsen vinden zonder er eigenlijk bij na te denken. Na de overstap naar apple zijn alle toetscombinaties en locatie van de toetsen net even wat anders. Het is grappig om te zien hoe geautomatiseerd je kan worden.