Eyefi PRO X2 Review

Spanjard
8 september 2010, laatste update op 8 september 2010, 4.557 views

Eyefi PRO X2

Mijn ervaring met de Eye-Fi PRO X2 8GB De Eye-Fi PRO X2 8 gigabyte is een mooie kaart zo wordt je verteld, als je voor het eerst op de webpagina komt. De kaart komt mooi verpakt met usb sd-cardreader. De cardreader is dan ook de enige cardreader die voldoende ruimte heeft om de chip niet geforceerd erin te moeten drukken. Voor een aankoopprijs van circa 170euro mag je verwachten dat de afwerking goed is van de chip. Dit is echter anders zodra je probeert deze chip in je camera te drukken. 1 kapotte camera, 1 Canon 40d die niet werkt met de chip, Een verbogen pinnetje in de camcorder verder heb ik besloten de kaart in me kast te drukken en nooit meer na voren te halen. De test: De eerste keer kon mijn Olympus de gegevens...

Pluspunten

• De software werkt gemakkelijk
  • Overzenden gaat supersnel dankzij N standaard
  • Het kaartje en doosje zien er aansprekend uit.
  • Je kan de kaart ook met compactflash-adapter gebruiken
  • de website ziet er goed uit
  • support antwoord snel

Minpunten

• De software werkt alleen met internet connectie
  • De sd-kaart is te dik voor de meeste kaartlezers en cameras
  • Heeft 2 keer mijn Olympus cameraslot vernietigt. ik werk nu op intern geheugen.
  • Slechte onbetrouwbare verzending over Wifi
  • slechte camera support (mijn canon 40D werkt niet! met deze chip)

2 van 5 sterren (Slecht)
Mijn ervaring met de Eye-Fi PRO X2 8GB

De Eye-Fi PRO X2 8 gigabyte is een mooie kaart zo wordt je verteld, als je voor het eerst op de webpagina komt. |:(

De test:
De eerste keer kon mijn Olympus de gegevens netjes over WIFI verzenden en waren er geen problemen. Hij bleef verzenden tot de standby modus van de camera activeerde en toen brak die af. De kaart zend heel willekeurig die foto's over, er is geen manier om dit handmatig te laten doen. Nu wilde ik ook zien hoe mijn Canon 40D met de compact-flash adapter van syncrotec zou gaan werken. De adapter voelde goed afgewerkt aan en ik drukte de chip met lichte geweld erin. De chip bleek wat dik voor de adapter. Nu erin gedrukt in mijn Canon 40D en aanzetten! Echter geen geldig medium in camera stond er in beeld. Dit feestje ging niet door. Helaas! naar veel uitzoeken kwam ik achter dat deze type camera niet ondersteund wordt. Oke op na de Canon camcorder met sd-slot. Ook moeizaam erin gedrukt en hier begon het filmen meteen. De film opnamen liepen goed en de camera bleef filmen. De chip begon onmiddellijk naar stoppen van de opname met het overzenden. De HD filmopname in avi format kwam netjes en snel aan. Nu de chip eruit halen was stuk lastiger en voelde niet goed vanwege het nodige geweld.

Het feit dat de chip dik is afgewerkt maakte mij ongerust en ik besloot nog even met de Olympus door te testen. Dit verliep weer goed tot ineens de chip niet meer leesbaar was. En ja hoor de pinnetjes van de cardreader waren gebroken in de binnenkant. Ik heb de camera de dag daarop opgestuurd en vervanging mogen ontvangen (mazzel gehad). 3 dagen later had ik mijn Olympus weer thuis en begon ik weer met dat chipje te spelen en wat denk je zelf? Ja hoor weer gebroken. Nu werk ik op intern geheugen van de kaart en ligt de chip in de la.

Getest met:
Syncrotec Compactflash adapter (EyeFi certified)
Canon HDcamcorder
Olympus U-Tough4010
Canon EOS 40D

Terug na het begin:
Ik wilde deze kaart aanschaffen voor mijn Canon 40d en dacht hey dit is leuk ik kan straks fotos maken en ze als ik thuis ben meteen overzenden. Verder wilde ik dit met evenement fotografie gaan gebruiken. Toen kwam ik deze oplossing in een fotoblad tegen. Dit fotoblad maakt reclame voor de kaart en gaf ook al aan hoe fantastisch dit zou zijn. Dus ging ik op bezoek na de bewuste kaart en ik vond... Allende! :X

De Troostprijs voor Canon 40d gebruikers:
Ik heb na lang onderzoek ontdekt dat het oude type van EyeFi Pro (4gb) wel de Canon 40D ondersteund en dusdanig prima met mijn compact-flash adapter samen werkte op de WIFI G standaard. Deze versie is dan ook stuk minder dik en werkt prima!

Conclusie:
Koop de oude generatie voor je camera en je zou een betere ervaring hebben dan ik. Let op dat er geen X2 op deze kaart staat dan heb je de oude type te pakken en heb je een betere product voor minder geld en minder zorgen. Mijn oordeel voor dit product is NIET KOPEN! NIET GEBRUIKEN!. :(

Hopelijk lezen jullie dit op tijd, en dat meen ik, ik heb hier weer van geleerd en wilde dit met jullie delen.

Heb jij ook een Eyefi PRO X2?

Ik zat zelf ook te twijfelen of ik deze zou kopen of niet. Denk toch dat ik maar ff afwacht op een volgende generatie. Bedankt voor je ervaring. Het is jammer dat je 'm niet echt hebt kunnen reviewen dus, maar dat ligt blijkbaar meer aan 't de SD kaart dan aan jou.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 55347 op 23 juli 2024 13:09]

Ik heb gisteren dezelfde kaart gekocht en deze net nog even vergeleken met een 8GB sandisk SD kaart, maar ik zie geen verschillen qua dikte.
Ook in twee kaartlezers getest (naast mijn camera), maar hier geen problemen met de dikte...
Verder wat mij betreft een matig product, maar wat dat betreft, zie mijn review....
Waar hebben jullie deze kaartjes gekocht. Ik wil er 1 voor een project

Gr,
marco
Ik gebruik em niet meer Pm mij anders als je hem wil overnemen.