Gebruikers

Score: 3
1 review

G.Skill Ripjaws V F4-4000C16D-16GVK

Prijs
€ 144,40
Specificaties 16GB DDR4 @ 4.000MT/s, kit van 2 - Bekijk alle specificaties
Bekijk alle reviews

G.Skill Ripjaws V F4-4000C16D-16GVK Review

+1
Dopey87 12 september 2021, laatste update op 14 september 2021, 343 views Product gekocht

G.Skill Ripjaws V F4-4000C16D-16GVK

Ik had dit setje besteld maar geannuleerd. ik kwam er gelukkig op tijd achter het verschil tussen GVK en de GVKA. De timings van de GVK zijn CL16-19-19-39 en van de GVKA CL16-16-16-36. Uiteindelijk heb ik voor de GVKA gekozen, zie uitgebreide review waarom.

Pluspunten

  • Relatief goedkoop voor 4000 ram
  • Stevige heatsyncs
  • Relatief low profile
  • Handmatig strakke timings mogelijk

Minpunten

  • Onduidelijke specs op webshops
  • Kijk verder dan c16
  • Timings zijn 16-19-19-39
  • Voor ryzen OC te losse XMP timings

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Featureset Score: 3
Overklokbaarheid Score: 4
Ik had dit setje besteld maar uiteindelijk geannuleerd, (onder tijdsdruk besteld, wat ik achteraf had uitgevonden had ik ook vooraf kunnen uitzoeken. Het zal me verbazen als de gemiddelde consument zo ver gaat)
ik kwam er gelukkig op tijd achter dat er een groot verschil zit GVK en de GVKA.

In eerste instantie lijken ze op prijs na hetzelfde.
Ook zouden ze beide samsung b-die moeten hebben.
Het is ram met een cas latency van 16, maar kijk vooral verder dan c16.
De timings van de GVK zijn CL16-19-19-39 en van de GVKA CL16-16-16-36 (XMP)
Afgeleid van de review de 32gb kit en een discussie zou er met handmatig OC wel strakke timings te draaien zijn. productreview: G.Skill Ripjaws V F4-4000C16D-32GVK review door GorbazTheDragon
Dit is niet simpel en voor beginners die er niet veel tijd in willen steken niet aan te raden.

Een wereld van verschil, voor met het oog op ryzen overclocking en strakkere timings.
Let wel op, ik heb op gskill website bij specs moeten kijken om het uit te vinden.
Staar je niet alleen blind op alleen cas latency, de meeste webshops hebben de andere timings er niet op staan.
Ten tijde van mijn aankoop was het verschil maar €20 tussen de GVK en GVKA.
Ik zie dat die nu lastig leverbaar zijn en duurder.

Ik heb een review geplaatst van de F4-4000C16D-16GVKA.
Die heeft net zijn eerste memtest gepassed met 14-15-14-28 op ddr3800. infinity fabric OC op 1900 vanwege de 1:1:1 ratio de underclock maar wel strakke timings. Dat was me niet met de GVK set gelukt.
*Ik lees net een review van een andere tweaker van de 32gb set en die haalt wel strakke timings van 14-14-14 op 3800. De overclockbaarheid lijkt me bij nader inzien wel redelijk maar mij lijkt de kans kleiner dat je dat haalt. Vooral op een b550 bord, dat ik 14-15-14 haal ipv 14-14-14 zal aan mijn mobo liggen.

Ik plaats deze review vooral als waarschuwing, dit zal voor meerdere fabrikanten gelden dat je
De specsheets op de website van de fabrikant moet kijken naar de exacte timing.
Ik kon helaas nog geen reviews vinden op tweakers van veel setjes RAM

Heb jij ook een G.Skill Ripjaws V F4-4000C16D-16GVK?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reacties

Wijzig sortering

Er zijn nog geen reacties geplaatst


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee