Dit dock werkt via Thunderbolt 3 of met USB-c (met DP over alt-mode). Dit dock gebruikt gelukkig dus geen DisplayLink-techniek.
Ik ga de specs hier niet dupliceren, die zijn uitgebreid te vinden op de
site van de fabrikant.
Wel handig om te vermelden is dat dit dock geen HDMI-poort heeft. Mocht je die nodig hebben dan zou je een DP->HDMI-adapter kunnen gebruiken (ook leverbaar bij i-Tec). Je verliest dan dus wel een DP-poort. Als je meer dan twee monitoren wilt aansluiten heb je een ander dock nodig.
Het dock ondersteund 100w power delivery. Er bestaan drie versies:
- Zonder adapter:
- Met 77 watt power adapter (netto 65 watt aan laptop doorgegeven):
- Met 112 watt power adapter (netto 100 watt aan laptop doorgegeven):
pricewatch
Zonder adapter is het dock ook volledig bruikbaar. Je hebt dan alleen niet het voordeel van de power delivery aan je laptop. De rest van de functionaliteit blijft zonder adapter dus gewoon werken.
Ik heb de versie met 112 watt adapter. De adapter wordt met usb-c op het dock aangesloten. De adapter is iets groter dan degene die bij mij laptop is geleverd (95 watt adapter), maar verder van prima formaat.
Ik gebruik het dock met een Lenovo Slim 7 Pro met Ryzen 9 5900HX. Ik beschik dus niet over Thunderbolt en gebruik dus alle functionaliteit over USB-c.
Ik ondervond het probleem dat de netwerkconnectie na enkele uren ineens weg kon vallen. Ik heb toen contact gezocht met i-Tec. Ik werd erg snel en uitgebreid per email geholpen. De problemen waren wel bekend. Sinds de batch met serienummer startend met 202106 was er een nieuwe usb-c-connector in gebruik genomen en met de batch met serienummer 202107 zou ook het pcb zijn gewijzigd. Het advies was dus om het dock om te ruilen voor de nieuwste batch (mijn batch was 202106).
Het nieuwe dock heb ik inmiddels weer een paar dagen actief in gebruik en dat werkt probleemloos.
Ik ondervindt nog wel het issue dat mijn cpu niet maximaal boost wanneer ik de power delivery via het dock laat plaatsvinden. Via Open Hardware Monitor zie ik dat de CPU minder stroom vraagt dan op batterij of wanneer de (i-Tec!)-adapter rechtstreeks op de laptop wordt aangesloten. Ik vermoed dat dit niet aan het usb-c-dock ligt, maar aan mijn laptop. Ik ondervindt hetzelfde probleem met een WD19TBS-Dell-dock en een ander dock van i-Tec.
Het product bevalt nu uitstekend. Toch een ster minder op de eindbeoordeling omdat ik in eerste instantie een minder goed werkend product ontving.