Review van de G Pro X Superlight
Voordat ik begin met mijn oordeel zal ik eerst wat belangrijke informatie geven.
Ik heb meerdere muizen en modellen gebruikt. Het zijn er niet heel veel maar wel een paar.
Razer
Endgame Gear
De Muismatten die ik gebruikt heb i.c.m. de GPX
Corsair
Artisan
De artisan Hien heb ik het meest gebruikt met de GPX.
Mijn handgrootte is 18.5x9.5 cm
Mijn grip type is Claw
Ik raad het niet aan om de GPX of GPW te halen. In de review zal ik uitleggen waarom.
De muis belachelijk slecht voor de prijs.
€140 tot €150 voor een muis die niet met 100% PTFE komt?
Kom op zeg. De voeten komen niet eens in de buurt van de kwaliteit van de voeten van de Viper mini.
Een muis die 1/3 van de prijs is. Of de EGG Xm1r die met 99.8% PTFE komt die slechts €65 kost.
De glide van de stock voeten is namelijk zeer slecht en ook nog een scratchy. Die scratch wordt vooral veroorzaakt door de sensor ring. Dus raad ik aan die te verwijderen.
Ook komt de muis nog steeds met D2FC-F-7N in 2021 terwijl het een flagship is met een prijskaartje van €140 tot €150. Een muis zoals de EGG Xm1r komt met binned kailh GM 8.0.
Bovendien hebben de sidebuttons teveel pre travel.
De GPX shape is naar mijn mening het beste voor fingertip. De minder gebruikte grip van de 2 (Claw en Fingertip) die rendabel zijn. Ik moet wel zeggen dat ik nog een andere fingertip muis gehad heb die in de buurt komt.
De modificaties die ik aan de muis heb toegebracht heb ik gemaakt om de muis bruikbaar voor mijzelf te maken.
De modifcaties zijn
het verwisselen van de switches van Omrons naar Huano BSPD 80M,
het veranderen van de voeten van stock naar 100% PTFE zonder ingespoten kleur van Corepads,
het veranderen van de afstand van de sidebuttons d.m.v. aluminium tape.
Ook heb ik de kleur van de muis veranderd echter was de stock coating net zo goed en maakt niet uit.
Aspecten die ik waardeer aan de GPX is het feit dat de muis bijna tot perfectie is gebalanceerd niet te front noch back heavy. Ook is de muis structureel sterk en kan je geen accidental sidebutton click krijgen. Evenals is de scroll wheel zeer goed met mooie strakke stappen. Bovendien is de batterijduur fenomenaal in 1 maand heb ik de muis 2 keer op moeten laden.
De muis is niet voor mij. Ik raad aan als je claw gebruikt dat je de EGG xm1r gebruikt als jij je pink niet curlt als je dat wel doet raad ik een Roccat KPU aan.
Bedankt voor uw aandacht!