Fraai toetsenbord met Unify/Bluetooth koppeling. De functieknoppen zijn slecht ingedeeld.
Pluspunten
Stevig materiaal
Ideaal voor in de laptoptas
Zowel unify als bluetooth
Oplaadbaar met USB-C kabeltje
Minpunten
Functieknoppen verschoven
Geen ruimte tussen functieknoppen.
Losse schroefjes (repareerbaar)
Ik zocht een toetsenbord wat wat beter in mijn laptoptas zou passen. De K280e van Logitech is daar net wat te groot voor. Voordeel is dat je kunt koppelen met 3 verschillende apparaten via de Unify receiver of bluetooth.
Nadeel is dat de functie toetsen onlogisch zitten en niet overeenkomen met de standaard layout. Voornamelijk de volume bediening is opgeschoven en waar normaal de printscreen/scroll/pauze knoppen zitten zit nu het schakelen tussen apparaten. Niet onoverkomelijk maar wel iets om aan te wennen.
Helaas ontbreekt ook de tastbare ruimte tussen de F4/F5 en F8/F9 knoppen. Deze ruimte had ik wel graag gezien omdat deze knoppen veel gebruikt worden bij het programmeren. Dit is ook de reden dat ik de vormgeving slecht noem.
Het typen gaat verder prima. Het toetsenbord blijft stevig liggen op het bureau.
De software die je moet installeren (Logitech Options) lijkt wel een Logitech account te vereisen maar dat scherm kun je makkelijk wegklikken. Je kunt de functietoetsen verder niet programmeren wat je vroeger nog wel kon.
Update 13 juli 2023; ik heb 'm nu 2 jaar in gebruik en nog steeds prima. Accu gaat nog net zolang mee met dagelijks gebruik voor werk. Enige mankement was overigens losse schroefjes. Dit blijkt een bekend probleem te zijn. Voorzichtig de rubber voetjes losmaken, open schroeven en de schroefjes aan de binnenkant weer aandraaien. Andere optie is garantie claimen.
Die verschoven functietoetsen vind ik ook erg vervelend. Jammer ook dat er niet echt een US-versie beschikbaar is (liggende ENTER). Heb het toetsenbord nu een paar maanden in gebruik en ben er verder erg tevreden over.