Gigaset GS4 Zwart Review

8 mei 2021, laatste update op 8 mei 2021, 1.031 views Rapporteer

Betaalbaar toestel, met prima features, goede accu, zeer acceptabele camera en weinig standaard apps (bloatware)

Pluspunten

• Goede accuduur
  • Zeer acceptabele camera
  • Amper bloatware
  • Slimme configuratie opties
  • Betaalbaar
  • Usb-c en draadloos laden

Minpunten

• Luidspreker geluid matig (voor muziek)

Ik heb de GS4 gekocht na een goede ervaring met de GS270plus (3 jaar oud en nog niet defect, behalve de accu)
Het toestel bevat maar een paar standaard apps (o.a. Chrome en Google foto's, maar geen facebook oid) die niet te verwijderen, maar wel uit te schakelen zijn.
Het toestel werkt soepel en apps draaien duidelijk sneller dan op zijn voorganger en heeft voldoende geheugen aan boord voor hoe ik hem gebruik (zo'n 120 apps, geen zware games of iets dergelijks).
De accu houdt het meestal 2 dagen vol, dus sla meestal een nacht opladen over.
Usb-c als connector vind ik een stuk prettiger dan mico usb. Ik hoop ook dat deze langer mee gaat.
Draadloos laden werkt ook prima, maar minder door het hoesje heen (geen gigaset hoesje, maar van ali)
Het instellingen menu heeft zeer veel opties, ook voor o.a. accu beheer, beeldscherm helderheid. Hierdoor heb een aantal losse apps niet meer hoeven gebruiken.

Van de camera verwachtte ik niet veel in dit segment, maar deze heeft me toch verrast.
Als bijlage een aantal foto's van de camera. Niet vergelijkbaar met de kwaliteit van een iphone, maar wel mijn eerste smartphone tot €200 waar ik met plezier foto's mee maak.

Gigaset zegt dat het toestel in Europa wordt geproduceerd of dat volledig is of deels is wellicht de vraag. Voor mij op zich een pluspunt.
Kortom, ik ben weer erg tevreden over deze gigaset. (na ruim een maand gebruik).

Heb jij ook een Gigaset GS4 Zwart?

Gigaset probeert zich van andere fabrikanten te onderscheiden door eenvoudige, betaalbare maar ook degelijke toestellen op de markt te zetten.

Mijn GS270plus kan er nog wel even mee door. De batterij houdt het nog makkelijk 48uur vol. Maar ik overweeg ook de GS4 wel als opvolger.
Pluspunt: deze zou een verwisselbare batterij hebben volgens de site van Gigaset
Vind wel jammer dat na het invoeren van de pincode je alsnog op enter moet tikken. Vond dat bij samsung wel handig. 4 tekens ingevoerd, automatisch even kijken of ie juist was.

En draadloos laden met een helderheid van minder dan ~25% geeft soms een disco.