Total Commander Review

10 april 2021, laatste update op 10 april 2021, 723 views Rapporteer

Zes van de vijf sterren! Werkelijk de beste 25 piek die ik ooit heb uitgegeven.

Pluspunten

• Eenvoudig voor starter/diep voor poweruser
  • Customization
  • Ingebouwde tools zonder in de weg te zitten
  • Ongelimiteerde licentie
  • Full featured shareware versie
  • Degelijke FTP en package tools
  • Zeer uitgebreide multi-rename tool
  • Constante updates met nieuwe features

Minpunten

• Euhm...
  • Rustig, ik ben aan het denken..
  • Owjah! De nieuwe (optionele) darkmode ziet niet uit. XD

Zes van de vijf sterren!

Werkelijk de beste 25 piek die ik ooit heb uitgegeven. Wil je enkel basis gebruik, geen probleem, er zijn wat veel knopjes maar TC blijft makkelijk in gebruik. Maar als Poweruser kun je héél diep gaan. Zelfs vandaag vind ik nog wel eens functionaliteit die super fijn is. Naast de basis file-management zijn de multi-rename tool en ingebouwde FTP/zip/rar functies nog mijn meest gebruikte functies. Maar ook de customization, tabbladen, command line, keyboard bediening en searchtools maken deze applicatie second-to-none.

En voor nieuwe gebruikers absoluut risicoloos. De shareware (nagware) versie is gewoon full-featured. Enkel 1, 2 of 3 klikken bij het opstarten. Ben je helemaal happy en wil je de maker ondersteunen betaal je éénmalig 27/37 euro en kun je het voor altijd blijven gebruiken op welke PC die je wilt, geen limitaties! Bovendien kun je de installatiefolder gewoon naar een usb stick kopiëren en op elke pc gebruiken.

Systeemeisen?
Praktisch niet bestaand. Ondersteuning vanaf Windows 95 (Dus ook uitermate geschikt voor retro PC's) en er is zelfs nog de Windows 3.11 versie te downloaden.

Doe jezelf een plezier en ga gewoon nu naar ghisler.com en koop die shit.

Heb jij ook een Total Commander?

Helemaal mee eens! Total Commander is al jaren - wat zeg ik: decennia - het eerste programma dat ik installeer na een verse Windows installatie. Mijn productiviteit als software engineer zou zonder TC ernstige schade oplopen. En dat voor een eeuwige licentie van (toen) slechts 25 Euro. Ik doe eigenlijk alles vanuit TC, en omdat je zelf nieuwe commando's kunt toevoegen is TC echt mijn "control center". Ik heb bijvoorbeeld een knop waarbij ik twee geselecteerde folders kan openen in Beyond Compare, maar je kunt het zo gek maken als je wilt. Zelfs je eigen plugins schrijven is mogelijk. Maar ook als je dat allemaal niet wilt, is TC een perfect programma voor eenvoudig gebruik. Echt een aanrader.