Oei oei, dat was mijn eerste reactie toen ik hem hoorde bij een niet-te-nader-noemen-electronica-zaak. Wat een beest! en wat een
geluid
Vooraf
Het begon allemaal met een Logitech Z640 5.1, prima setje, begrijp me niet verkeerd, maar ik wou toch graag naar 2.1 en iets meer power. Dus zodoende kwam ik bij de Z2300 terecht. Nu vragen veel mensen zich natuurlijk af wat eigenlijk dit setje kan doen...kijk en dat is de reden waarom ik deze review tik
Doos?
Aso groot, najah ook logisch als je ziet hoe groot die subwoofer wel niet is. Maar één tip, niet echt bestemd voor fietsvervoer...
Verder kan ik natuurlijk van alles vertellen over de inhoud maar dat heeft weinig zin, dus daarom ga ik meteen door naar het volgende deel..
Het setje
Zoals menig mens inmiddels van Logitech heeft vernomen is de kwaliteit en de verpakking altijd al uitstekend geweest, ditmaal hetzelfde. Eenmaal speakers uit de verpakking alles netjes aangesloten op de subwoofer en daarbij de volume control en hij is klaar voor gebruik. Het lijkt me dat iedereen wel een speakersetje kan aansluiten.
Overigens om een indruk te krijgen van de omvang en design etc.
[img=620]qKHOCCiE[/img]
[img=620]X37JM2YQ[/img]
Zoals we zien lekker simpel maar doch stijlvol. Iets wat ik zocht in een speakerset rond deze prijsklasse. Daarnaast is er de mogelijkheid om de frontjes van de speakers eraf te halen voor diegene die dit mooi vinden uiterraad.
Wat me als eerst al opviel in de winkel is dat de bass knop nu ook op de volume control zit geplaatst, iets wat ik wel miste bij mijn Z640. Hulde! Ook zit er natuurlijk een hoofdtelefoon aansluiting op en daarbij kan je nu eindelijk de volume nu ook hiervoor aanpassen. (zie afbeelding hieronder)
[img=620]9NtgFCUJ[/img]
Mbt de subwoofer, deze is groot - in iedergeval voor mijn doen

Flink gewicht, beste koelribben, mooie toeter erin. Gewoon een subwoofer...duh!
Specs
* Total RMS power: 200 watts RMS
o Satellites: 80 watts RMS (2 x 40W)
o Subwoofer: 120 watts RMS
* Total peak power: 400 watts
* Frequency response: 35Hz - 20kHz
* Amplifier: Ultra-linear, high capacity analog
* Drivers:
o Satellites: 2.5" polished aluminum phase plug driver
o Subwoofer: 8" long-throw ported driver with 6th order bass reflex enclosure
* Speaker dimensions (H x W x D):
o Satellites: 6.75" x 3.5" x 6"
o Subwoofer: 11" x 11" x 15"
* Signal-to-noise ratio @ 1Khz: >100dB
* SoundTouch™ wired remote control:
o Master volume
o Subwoofer volume
o Headphone jack
o Power/Standby
Speakers
Eerst had ik mijn twijfels bij de plastic behuizing die om de speakers zitten, in eerst instantie denk je dan van: "Krijg je daar nou wel warm en vol geluid uit?"
Conclusie was vrij snel getrokken, ja. Wat voor muziek/dvd's je erook op los laat. Het is extreem helder, misschien wel té - (maar dit valt weer te compenseren met de EQ en/of Bass volume knop.) Maar voor een 2.1 setje van deze prijsklasse klinken ze super imo. Natuurlijk heb je nog die JBL/HK setjes maar daar was ik niet zo weg van, vooral het verschil in detail qua klank. Maar dit is persoonlijk. Overigens denk ik dat voor de muziekliefhebbers onder ons (klassiek vooral) zullen aan deze speakers niets missen. Vooral de midden en hoge tonen worden heel goed weergegeven, iets wat ik niet vaak ben tegengekomen.
Subwoofer
Jah dat is een compleet ander verhaal dan mijn Z640, en dan niet alleen op Bass vermogen. Kraakhelder en vooral warm/zuiver. En daarnaast kun je de bass volume zo afstellen dat het bij elke muziek soort heerlijk klinkt. Eerlijk gezegd was ik ook dik onder de indruk van strakke en diepe klanken. Vooral toen ik een aantal THX geluidsdemo's erop los liet, die subwoofer is gewoon niet gezond. Je krijgt met gemak alles aan het trillen...(zullen de buren leuk vinden :x )
Opeens wordt een THX Certificaat logisch...
*Alles met geluid blijft puur subjectief natuurlijk, maar ik weet wel wat mooi klinkt, en dat doet dit setje!
Problemen
Zoals misschien bekend is hebben een aantal speakersets van Logitech last van een brom/kraak/plopjes tijdens het switchen van geluidsbron en/of tijdens complete stilte of HDD activiteit. Ik kan hierbij in iedergeval mededelen dat ik hier geen last van heb.
Heerlijke setje voor relatief weinig geld, opzoek naar 2.1 en toch flink wat vermogen? bij Logitech ben je wederom aan het goeie adres. Vooral voor de mensen die houden van het hardere beukwerk (techno etc) of meer voor de klassieke kant.
Aanrader!