Netgear GS308E v1 Review

slow whoop
20 maart 2021, laatste update op 20 maart 2021, 3.055 views Product gekocht

Netgear GS308E v1

Prima switch voor weinig geld. Erg betrouwbaar. De ledjes hadden wat mij betreft aan de andere kant van de aansluitingen mogen zitten (ledjes aan de voorkant, en aansluitingen aan de achterkant).

Pluspunten

• Compact
  • Degelijk ontwerp
  • Betrouwbare prestaties
  • Prijs

Minpunten

• Ledjes zitten aan de kant van de aansluitingen

Ik gebruikte een oude router als switch voor bij m'n TV-setup, maar ik kwam wat aansluitingen te kort. Ik heb geen wifi nodig, dus ik was op zoek naar een switch met meer dan 4 aansluitingen. Liefst een managed switch met IGMP-snooping. Ik gebruik nu geen VLANs, maar ik wilde wel dat de switch dat zou ondersteunen, als ik dat in de toekomst wil gaan doen. IGMP snooping wilde ik om het verkeer over mijn netwerk door het TV-signaal van m'n provider (KPN) te beperken.

De Netgear GS308E-100PES is niet duur, heeft een stevige behuizing en doet het prima out-of-the-box. Aansluiten is een eitje. Ik heb de nieuwste firmware geflashed, het ding een vast IP adres gegeven, en m'n LAN kabels er in geprikt.

Ik gebruik hem nu een paar maanden en ik heb er nog geen problemen mee gehad. Hij werkt zeer betrouwbaar . Ook lijkt m'n downloadsnelheid op m'n netwerk iets verbetert sinds ik deze switch gebruik in plaats van mijn oude router (als switch). Wellicht heeft dat te maken met de IGMP-snooping, maar dat kan ik niet met zekerheid zeggen.

Ik ben er blij mee. Het doet wat het moet doen. Goede kwaliteit voor weinig geld.

Heb jij ook een Netgear GS308E v1?

hoe gaat het configureren van dit ding ??

via web-interface of apparte programma installeren op je computer ??

en wat vind je van managment-interface ??
Je kan de switch configureren via de webinterface. Je hebt dus geen aparte software nodig.

De management interface is redelijk basic, conform ik verwacht voor zo'n apparaat van die prijs. Ik hoef verder niks te te stellen. Voor mij werkt ie out-of-the-box. Voor VLAN configuratie zal dat anders zijn, maar die gebruik ik niet.

Hier staat een review van een soortgelijk apparaat met wat screenshots van de web interface:

[Reactie gewijzigd door slow whoop op 25 juli 2024 09:40]