Het paneel.
De HKC MR13HFP bevat een 13.3 inch 1080p IPS paneel. Ik laat dit onderwerp aan de experts over, maar hij heeft een grote kijkhoek wat je van IPS verwacht, alleen worden sommige kleuren (zoals bijvoorbeeld grijs, donkergroen) een beetje washed out. Dit gebeurt pas als je het paneel bekijkt met een extreme kijkhoek. Kleuren vind ik er goed uit zien.
De speaker.
De twee ingebouwde 1W speakers zijn qua geluidskwaliteit niet goed (slechter dan het geluid van mijn laptop), en ze zijn ook niet luid. Koop dit portable scherm niet met de verwachting om met deze speakers een houseparty te geven.
Features en connectiviteit.
Dit portable scherm heeft als video inputs HDMI en DisplayPort over USB-C. Hier haalt hij tevens ook zijn audio vandaan.
Stroom krijgt hij via USB C over de bijgeleverde power adapter, hier wordt hij ook mee opgeladen, want hij heeft tot mijn verbazing een ingebouwde accu! Ik heb dit nergens kunnen vinden in de specificaties, niet eens op de products-website van HKC.
Dit scherm wordt geleverd met een USB-C naar USB-C kabel, 12V lichtnetadapter met een 1,5m lange kabel, en een korte mini HDMI naar HDMI kabel.
Dit scherm heeft ook een basic OSD-menu, waar je bijvoorbeeld de helderheid, geluidsniveau, contrast kunt aanpassen. Hier moet je ook de input selecteren.
De hoes.
De 'hoes' is erg opmerkelijk, je kunt hem er af halen, en hij geeft goede bescherming in bijvoorbeeld een tas. Het is precies hetzelfde idee als die magnetische tablethoezen. Dit is tevens ook de bijgeleverde 'standaard' en het scherm kan dus niet worden versteld.
De opmerkelijke 'hoes'
Conclusie.
Goed portable beelscherm voor een goede prijs, met ingebouwde accu en goede connectiviteit.