€ 98,99 bij Amazon.nl

Logitech G733 Zwart Review

Vertex
19 februari 2021, laatste update op 19 februari 2021, 700 views Rapporteer Product gekocht

Logitech G733 Zwart

Pluspunten

• Batterijduur
  • Licht
  • Draadloze afstand
  • USB-C
  • Compact
  • Surround sound
  • Uitgebreide software
  • Mooi ontwerp

Minpunten

• Geluidskwaliteit
  • Microfoon kwaliteit
  • Band oogt goedkoop
  • Vlakke bass
  • Vissenkom gevoel
  • Microfoon kan niet omhoog

3 van 5 sterren (Voldoende)
Gekocht nu de prijs gunstig(er) was (€119) en ik verschillende positieve reviews / reacties waar genomen heb. Na 1 dag gebruik besloten te retourneren aangezien de geluidskwaliteit en microfoon niet in de buurt komen van mijn oude Corsair VOID RGB Wireless (de niet-pro variant!), die ik destijds voor €79 heb gekocht (zelfs niet na het aanpassen van de EQ's, Frequencies, Blue Voice, Surround Sound aan/uit).

De batterijduur, de moderne connector (USB-C), afstand van draadloze ontvangst waren sterke punten maar konden niet tegen het feit opwegen dat het geluid tegen viel en ik de ervaring had alsof ik in een vissenkom zat (of alsof ik mijn neus dicht knijp). Mogelijk heeft dit te maken met dat het een gesloten headset is.

Toch maar weer verder zoeken naar een beter alternatief.

Heb jij ook een Logitech G733 Zwart?

Waar ben je uiteindelijk bij beland?
Hey @FlameDB !

Uiteindelijk is mijn keuze de EPOS | Sennheiser GSP 370 geworden. Moet zeggen dat ik daarmee zeer tevreden ben omdat de headset een erg lange batterijduur heeft, maar ook het geluid stukken beter was dan de Logitech. Ik heb eerder de GSP 670 getest wat destijds een flink duurder model was, maar de kwaliteit van de GSP 370 was naar mijn mening eigenlijk een stuk beter.

Destijds las ik dat de draadloze afstand slecht zou wezen, maar ik loop letterlijk door m'n gehele woning met bereik op de berging na. Ik zie op Tweakers dat de headset op dit moment erg laag staat qua prijs.

Misschien een leuke optie voor je om te proberen.
Headsets blijven ergens ook een persoonlijke voorkeur.

In ieder geval succes met de zoektocht!

[Reactie gewijzigd door Vertex op 22 juli 2024 22:00]

Hey Vertex,

Bedankt voor je reactie. Om eerlijk te zijn had ik al de EPOS H3Pro hybrid geprobeerd, maar deze deed pijn aan mijn hoofd (alsof alle gewicht op één punt samenkwam). Ik moet zeggen dat ik hier heel gevoelig aan ben. Ofwel heb ik een headset nodig die héél licht is met een traditionele hoofdband, ofwel moet het met zo een rekbare band zijn zoals de steelseries vaak hebben.

Ik heb dus schrik dat deze ook niet zal voldoen. (Deze G733 van Logitech heeft ook zo een band, vandaar dat ik deze wil proberen).