Beschouw het even als een hand-ons review en wat korte extra uitleg, maar niet als volledige review.
Ik heb de Dell Latitude E6410 nu een paar weken in gebruik en bevalt mij over het algemeen redelijk goed, er zijn echter wat minpuntjes aan te stippen.
Ik heb de notebook in deze configuratie:
Specificaties
- Intel i5-520M 2.4 GHz (tot 2.93 GHz met turbo boost) CPU
- 4GB DDR3 geheugen
- 250GB 7200rpm harde schijf (encripted)
- 14.1" WXGA+ (1440x900) hoge resolutie scherm, niet reflecterend
- Intel GMA HD graphics (met Express Card)
- 8X DVD+/-RW Drive
- Touchpad met contactless SmartCard reader
- Trackpoint op het toetsenbord
- Gigabit LAN, Displayport, VGA, e-SATA/USB
Wat mij tegenvalt:
Trage HDD ondanks dat het een 7200rpm model is, wellicht dat het door de encriptie komt maar opstarten na een cleane install Win7 64 duurt opmerkelijk lang, nadat hij is opgestart blijft hij nog aanzienlijke tijd doorrammelen. Ik heb nog geen benchmarks gedraaid maar het gaat bij een notebook ook zeker om het gevoel en werkbaarheid en die is hierdoor niet echt heel erg goed. Als referentie heb ik een HP DV3650 met een 320GB 5400rpm met 4GB DDR2 zelfde OS en software.
Koeler gaat relatief snel harder draaien waardoor hij goed hoorbaar is, veel hoorbaarder dan mijn HP en het is een beetje een vervelend geluid.
Klikbare touchpad toetsen, je moet ze vrij stevig en helemaal indrukken om een klik te maken. De knoppen zijn geveerd net als de toetsen van een toetsenbord en hebben geen harde klik, het klikken/tippen op het touchpad werk niet geweldig met multitouch ondersteuning aan. De trackpoint met ook muisknoppen (welke boven het touchpad zitten) zijn imo volledige overbodig. Het is het een of het ander, je kan het wel aan en uitschakelen maar het zit er toch!
Geen multimediaknoppen, opzich niet zo gek voor een zakelijke notebook, maar een apparte knop voor mail/browser/of iets configureerbaars zou niet hebben misstaan.
Prijs, notebook is via Dell gewoonweg belachelijk duur...en qua design en ergonomie mochten ze wel eens kijken naar de
Brightness van het scherm, het scherm is dan wel wat maar in zonlicht is het nog steeds niet geweldig te lezen omdat de brightness van het scherm vrij laag is in de hoogste stand.
Displayport, dit kan ook een pre zijn, maar het is jammer dat HDMI ontbreekt.
Wat mij meevalt (pluspunten)
Notebook wordt niet warm aan onderzijde of toetsenbord, er is zelfs nauwelijks een temperatuur verschil te merken tussen idle / actief / en uit
Goede uitrustingsmogelijkheden, hoewel een pittigere videokaart tot de mogelijkheden moest kunnen behoren.
Fijn toetsenbord (op de trackpoint en overbodige trackpoint knoppen na dus) ik heb het hier over typ gemak, dat werkelijk uitstekend is, ook de layout is standaard en er is niet met FN crtl en win keys gerommeld
Mat scherm, de aller aller belangrijkste pre...waarom worden deze schermen zo schaars...
Bouwkwaliteit is uitstekend, stevig en solide unibody onderkant
Zeer goede interne speakers, het is bijna het beste notebook geluid dat ik ooit heb gehoord. Stereo is ook erg goed merkbaar omdat de speakers echt aan weerszijden naast het toetsenbord zitten
Core i5m cpu, snel en zuinig, ideaal!
Accu is ook een pre, deze toch krachtige machine haalt met gemak 5,5 uur op zijn 6 cell accu, wel jammer dat ik hem geleverd kreeg met al 2% accu damage...maarja
Al met al tevreden, maar de trage HDD verpest echt het gevoel van een snelle en nieuwe notebook!