@
michael66
Ik gebruik de 3 nu toch ook al een dik jaar en ik denk echt dat jij hier een slecht exemplaar hebt want ik ervaar niet de grote minpunten die jij ervaart. Het probleem dat jij hebt met de linkermuisknop: ik heb écht geen idee waarover je het hebt want bij mij voelt daar niks mis mee. (en ik heb vele jaren lang de v1 gebruikt dus ik kan het ook daarmee vergelijken).
Idem voor oppervlaktes waarop de muis werkt, ik ga hier niet beweren dat ik àlles getest heb, alleen alles in m'n eigen usecases en nét zoals vroeger met m'n MX Anywhere (v1) slikt ie alles wat ik naar 'm gooi: egaal zwarte muismat, oppervlakten met strepen en motieven, m'n houten tafelblad met houtmotief, glazen tafel... doet het allemaal even perfect als de eerste versie i.m.o.
En ondanks dat ik de eerste versie nog steeds één van de beste muizen vind dat ik ooit gebruikte, geef ik zelfs de voorkeur aan de 3, dit is nu al een jaar m'n go-to voor àlles, simpelweg omwille van de BT-functionaliteit, wat de eerste versie niet had: de MX Anywhere 3 switcht naadloos en zonder delay van m'n android-tablet naar m'n werklaptop naar m'n persoonlijke laptop met een simpele druk op het knopje... Dit soort gebruik hangt af van persoon tot persoon, sommigen hebben dit gewoon niet nodig, ik daarentegen vind dit on-ge-loof-lijk handig omdat ik dagelijks meerdere toestellen tegelijk bedien tijdens de werkuren en het pure gemak om maar één muis nodig te hebben -en te moeten meepakken- is voor mij essentieel, zéker gekoppeld aan de batterijduur dat het ding heeft ondanks de BT-functionaliteit.
...en de wifi-dongle heb ik in m'n Chromecast met Google-tv gestoken middels een hub en dat werkt eveneens perfect, deze mogelijkheden zijn -voor mij- het grote pluspunt van deze muis.
Heel eerlijk: het enige minpunt waarin ik je kan volgen is het ontbreken van de mogelijkheid om met het scrollwieltje links of rechts te klikken... maar je kan dezelfde functionaliteit hebben mits gebruik van de zijknopjes om bvb. horizontaal te scrollen, toegegeven: het is een extra stapje dat niet nodig is als het scrollwieltje zelf zou kantelen.
Maar: het volledig aluminium scrollwieltje is dan weer kwalitatief beter dan de vorige versies -en beter aanpasbaar in software qua gevoeligheid en weerstand + het is veel slijtvaster omdat de weestand magnetisch is, ik weet niet of dat in de 2 en 2s ook al het geval was maar in de 1 was dat een mechanische weerstand en dat geeft onvermijdelijk slijtage na een tijd.
[Reactie gewijzigd door PinusRigida op 10 september 2021 10:41]