MSI R5770 Hawk Review
14 oktober 2010, laatste update op 14 oktober 2010, 5.995 views
Rapporteer
Inleiding
Ik heb deze kaart gekocht ter vervanging van mij HD 4650 AGP. Ik heb deze besteld, en de volgende dag was hij in huis. Meteen open maken en inbouwen. Allereerst de looks, dat ding ziet er gewoonweg gruwelijk uit! Dikke +1 voor dat, want het is gelukkig ook nog functioneel;)
What's in the box?
Pluspunten
- Geluidsproductie!
- Overclockbaarheid
- De looks:)
- EyeFinity
Inleiding
What's in the box?
Allereerst de kaart. Das logisch. Er is ook een DVI--->VGA adapter meegelevert, welke ikzelf in gebruik heb. Ook is er een kabeltje meegeleverd voor de voeding, een 2 maal 4pins molex naar 6 pins PCI-e kabel. Daarnaast(handig voor de diehard overclockers onder ons) zijn er 2 kabeltjes meegelevert, die je aan kan sluiten op de graka, waarmee je het voltage van de GPU en het geheugen uit kan lezen. Ikzelf heb dat niet gestest, ben ik eerlijk gezegt ook niet van plan.
Ook zijn er drivers meegelevert, en natuurlijk allerlei tools, zoals MSI Afterburner, en MSI LiveUpdate 4. Dit is natuurlijk handig.
Installatie
Is voor de meeste onder ons niet moeilijk, ben ook dit keer niet tegen enige moeilijkheden aangelopen.
First Boot
Het eerste booten is simpelweg de powerknop indrukken, heeel even hoor je de fans naar 100% schieten, maar daarna gaan ze weer naar idle. Ik ben verbaast over de geluidsproductie, mijn andere case-fans komen er eigenlijk bovenuit:O. Drivers geinstalleerd, opnieuw booten, en gamen maar:).
Prestaties
I'm really amazed. Hij heeft erg veel power in zich. Ik heb dan weliswaar geen HD-scherm(ik draai op 1366*768..) maar hij presteert echt super. Ik heb allereerst COD 4 en COD 6 geprobeert, alle instellingen op high, en bij COD 4 AA op 4*, daar draait ie op +-70 FPS. Bij COD6 Heb ik de AA op 2* staan, draait op +-50 FPS.
Ik heb ook 3DMark06 gedraait.
SM2.0: 5570
HDR/SM3.0: 6674
Dat zijn volgens mij wel aardige scores.
Overclockbaarheid
Wat natuurlijk enigzins centraal staat bij deze kaart is zijn overclockbaarheid. MSI Afterburer is hier een goed programma voor, die ook meegeleverd word. Ik heb tot nu toe niet erg mijn best gedaan, maar ik denk wel dat ik heb naar de 1 GHZ kan brengen. Ik heb wel lagere clocks geprobeert, nl. 925/1300. Dat ging supermakkelijk, en je kunt het voltage ook meteen omhoog gooien.
Drivers en Comptabiliteit
Qua Comptabiliteit heb ik nog geen problemen ondervonden, maar met de drivers wel. Ik heb met de versie(s) 10.4, 10.5, 10.7 en 10.8 issues gehad met Battlefield Bad Company 2. Daarbij moet je denken aan verslechterde performance, langer laden, en het ergste, Crash to Desktop's. Dat laatste is waarom ik het een wat lagere rating heb gegeven. Het gebeurde random, dus ik zag het niet aankomen. Gelukkig is dit probleem opgelost bij versie 10.9.
Nawoord
Al met al, een supermooi kaartje, voor een redelijke prijs die zich makkelijk laat overclocken. Voor degene die twijfelen, ik denk dat dit 1 van de betere uit zijn klasse is.
(Dit is trouwens een van mij eerste reviews, comments zijn welkom:))