Google Nest Hub Max Charcoal

Prijs
€ 264,99
Specificaties Stereo met Bluetooth/WiFi (netvoeding) - Bekijk alle specificaties

Google Nest Hub Max Charcoal Review

PeacekeeperNL 22 januari 2021, laatste update op 31 oktober 2021, 20.127 views Product gekocht

Google Nest Hub Max Charcoal

Fijn smart display met bewakingscamera ingebouwd. Lees hier de uitgebreide review!

Pluspunten

• Strak design
  • Goed geluid
  • Fijn display
  • Eenvoudig in gebruik
  • Handgestures
  • Stevige bouwkwaliteit

Minpunten

• Soms te gevoelige microfoon
  • Geen extra aansluitingen

Historie:
• Initiële review en wat updates
• 20211031 - Update in de opmaak en stukje van de appdrawer toegevoegd

Waar te koop?

Update 04-05-2021:
In verband met de vele vragen naar waar ik hem heb gekocht, en als het goed is ik de link gewoon mag delen (is geen affiliate link, verder niet gesponsord, gewoon van een Tweaker, voor een tweaker), ik heb mijn product gekocht via de Franse FNAC. Ik had hem toen in een aanbieding voor 185 euro + 12 euro verzendkosten, maar ik begreep dat de verzendkosten mogelijk inmiddels wat hoger liggen.

De Nest Hub Max is hier geregeld in de aanbieding te vinden. Op het moment van schrijven kost ie 199.99 euro excl. verzendkosten. Ik heb hem niet actueel meer in de gaten gehouden, dus ik weet niet of de aanbieding tussen de 180-185 euro nog regelmatig terugkeert.

Mocht je vragen hebben? Stel ze in de comments of stuur me een PB'tje.

Inleiding

De Google Nest Hub Max is op dit moment nog niet (officieel) te koop in Nederland, derhalve heb ik het product (met originele Europese stekker) geïmporteerd. Wij wilden namelijk een display voor in de keuken om bijvoorbeeld YouTube filmpjes op te kijken hoe gerechten worden bereid en timers te kunnen zetten. De keuze voor Charcoal was voor ons de beste, omdat wij van mening zijn dat de donkere kleur een mooier contrast oplevert met de rest van het geheel dan de Chalk uitvoering.

Ik ben geen keukenprins, daarom vind ik het persoonlijk ook fijn dat ik op YouTube kan zien hoe bepaalde gerechten bereid moeten worden. Daarnaast is het mogelijk om middels een handgebaar de video te pauzeren en te hervatten. Tot slot ben ik ook blij dat, voor de gerechten die ik ken, ik Netflix kan kijken op het scherm (casten of via voice command zeggen wat ik wil kijken). Tevens is het mogelijk om andere apps zoals Plex te casten naar het scherm.

Voor de uitgebreidere review, lees snel verder!

Ter info, de foto's zijn niet op de locatie genomen waar de Max uiteindelijk is geplaatst.

Specificaties en eigenschappen

Laten we allereerst kijken naar de specificaties en fysieke eigenschappen van de Nest Hub Max:
Afmetingen:
  • Breedte: 250mm
  • Hoogte: 183mm
  • Diepte: 101mm
  • Gewicht: 1.32kg
De Nest Hub Max wordt geleverd in de kleuren krijt (chalk) en houtskool (charcoal).

Verdere eigenschappen:
  • 10 inch (1280x800 pixels) touchscreen
  • 6.5MP camera met 127 graden field of view met autoframing en face match technologie
  • Microfoon met far-field microfoons met ultrasound sensing en voice match technologie
  • Stereospeaker met twee 18mm 10W tweeters en één 75mm 30W woofer
  • Ambient EQ light sensor
  • Fysieke knop om zowel de camera alsook de microfoon uit te schakelen
  • Fysieke toetsen om volume aan te passen
  • 1.5m stroomkabel (30 Watt)
Connectiviteit:
  • Wifi 802.11b/g/n/ac (2.4GHz/5GHz)
  • Bluetooth 5.0 support
  • 802.15.4 (2.4GHz) Thread support
  • Ingebouwde Chromecast support

Unboxing

Bijster veel zit er niet in de kartonnen verpakking. Naast de Nest Hub Max en de powerkabel zitten er alleen een quick start guide en garantie-informatie in. Er is verder erg weinig plastic gebruikt, wat ik persoonlijk wel erg prettig vind. Wat ik ook erg handig vind zijn de (herbruikbare) kabelclipjes waarmee de powerkabel zat verpakt. Hiermee kon ik de powerkabel weer wat oprollen, zodat het qua kabelmanagement net wat beter zit in de keuken.

Eerste gebruik

Bij de eerste keer starten dient de Max ingesteld te worden via de Google Home app. Na het inprikken van de stroomvoorziening en daarna het openen van de app, zag ik direct de melding staan dat ik een Nest Hub Max kon instellen. Zodra de eerste verbinding is gemaakt en de Max in het netwerk hangt, gaat ie eerst updaten. Bij mij duurde dit (op bijna de seconde na) een kwartier. (Het internet is hier overigens geen beperkende factor, daar ik een 1000/1000mbit lijn heb, die ook voor nagenoeg de volledigheid benut kan worden.)

Na het updaten kan je de Max aan je Google account koppelen. Vervolgens wordt de tour op de Max zelf gestart, waarin uitgelegd wordt hoe de Max werkt. Ik weet niet of deze tour ook in het Nederlands beschikbaar is. Omdat ik al mijn devices in het Engels gebruik, was de tour voor mij ook in het Engels. Saillant detail: de tour is wel geheel up-to-date. Tijdens de tour kreeg ik een voorbeeld dat aan de Assistant gevraagd kan worden wat de symptomen van het Coronavirus zijn.

Beeldkwaliteit

Het beeldscherm heeft een HD-resolutie, wat inhoudt dat deze 1280x800 pixels is. Persoonlijk ervaar ik het scherm niet als onscherp; het is scherp genoeg om het te gebruiken waarvoor het is bedoeld. Als je een full-HD of 4K scherm wenst om content op te kijken, pak je daar vaak een computer, tablet of televisie voor.

Naast de camera zit de Ambient EQ light sensor. Hiermee wordt het beeld aangepast aan de hand van de ruimte waar het in staat. Zowel lichtintensiteit als de kleur van de ruimte wordt het scherm op aangepast. Meestal zorgt dit ervoor dat het scherm altijd goed zichtbaar is en het 'fotolijstje' er goed uitziet.

Een enkele keer heb ik ervaren dat het scherm eigenlijk wat te donker bleef, en ik toen handmatig de helderheid diende aan te passen. De Ambient EQ is in de instellingen ook standaard aan te passen, dat deze standaard het scherm iets lichter of juist iets donkerder maakt. Dit kan in vijf stappen, twee omlaag en twee omhoog van de default.

Camera en microfoon

Op de voorzijde van de Max zit duidelijk zichtbaar de camera. Links van de camera zit de Ambient EQ light sensor (zie Beeldkwaliteit). Zowel links als rechts ernaast zitten de far-field microfoons.

De camera en microfoon zijn middels een hardwarematig schuifje achterop de Max uit te schakelen. Er verschijnt dan een oranje lampje voorop, en links bovenin het scherm staat vervolgens een melding middels twee icoontjes dat de microfoon en camera zijn uitgeschakeld. Deze melding blijft continu staan, wat ik persoonlijk minder vind. Het maakt het voor mijn gevoel wat opdringerig om het schuifje dan maar weer op 'aan' te zetten.

Indien ingeschakeld kan de camera, tijdens het kijken naar beeldmateriaal, gebruikt worden voor bediening middels handgebaren. Dit is zeker met koken erg practisch; zo hoef je het scherm niet aan te raken als je bijvoorbeeld kip aan het snijden bent. De Max reageert vlot op handgebaren en we hebben nog niet meegemaakt dat het 'stop' gebaar verkeerd werd geregistreerd. Reactietijd is ongeveer een halve seconde, wat in de regel vlotter is dan 'Hey Google, pauze' zeggen en de interpretatie van Assistant afwachten.

De camera zou ook gebruikt kunnen worden (zoals vermeld in de specificaties) voor 'face match technology', echter is dit volgens de Google Home app niet conform lokale Nederlandse wetgeving, en derhalve is de functie uitgeschakeld.

Verder kan de camera via de Nest app ook als beveiligingscamera gebruikt worden; dit is extra interessant voor de gebruikers die een Nest Aware abonnement hebben afgesloten. Voor het opslaan van beelden is namelijk Nest Aware nodig, iets wat wij niet hebben. Hierdoor kunnen wij slechts 4 uur snapshots terugkijken. Wel is het handig dat al onze smart home apparatuur van Nest in één app werkt. Als het brandalarm in de keuken afgaat, kunnen we eenvoudig en snel schakelen naar de camera in de keuken. Als het inbraakalarm (Nest Secure, discontinued) afgaat, is ook eenvoudig en snel het huidige camerabeeld erbij te pakken.

Indien de camera als bewakingscamera is ingesteld, brandt het lampje bij de camera (indien de camera is ingeschakeld) continu groen. Dit is een teken dat er 'actief wordt meegekeken'. Het is namelijk ook mogelijk om via de Google Home app met de camera mee te kijken, ook als deze niet is ingesteld als beveiligingscamera. Indien de camera is uitgeschakeld komt er in de Nest app echter te staan dat de camera offline is, en dat de wifi verbinding moet worden gecontroleerd. Het is dus helaas niet zo dat je in de app kan zien dat de camera via de hardware of software switch is uitgeschakeld wat wel op de Max zelf kan.

Camera met software switch uitgeschakeld

Camera offline melding in de Nest app

Een impressie van mijn vinger op de camera

Melding dat de camera weer is ingeschakeld

Het is verder mogelijk om met de Max via Google Duo te beeldbellen. Nu maken wij hier geen gebruik van, maar uiteraard heb ik het wel even met mezelf getest. Wat hierin fijn is, is dat de camera een 127 graden field of view heeft met auto-framing. Dit houdt in dit geval in dat je bij bewegen lang in beeld blijft, en dat de camera (wat ingezoomed) met je mee beweegt/je volgt als je door de ruimte beweegt. Tijdens het testen ging dit erg goed.

Terug naar boven

Google Assistant en gevoeligheid van de microfoon

De Max is uiteraard uitgevoerd met Google Assistant. Bij ons thuis is de boel grotendeels op het gebruik van Google Assistant afgestemd en ingericht. In de woonkamer (aan de andere kant van ons appartement) hebben we een Sonos Beam waar ook Assistant op is ingesteld. Af en toe reageert de Max echter, als we in de woonkamer aan de Beam een opdracht willen geven; de gevoeligheid van de far-field microfoons met ultrasound sensing is wellicht wat aan de hoge kant. De gevoeligheid voor 'Hey Google' is echter via de Home app te configureren.

Geluidskwaliteit

Zelf ben ik geen audiofiel. Ik zal hier dan ook geen expert review over de geluidskwaliteit plaatsen. Wel kan ik de geluidskwaliteit vergelijken met de Google Home Mini (welke we eerst in de keuken in gebruik hadden), echter is dit wel een kromme vergelijking, omdat we dan een kleine speaker met een fors grotere vergelijken, welke ook in (fors) verschillende prijscategorieën zitten. Verder kan ik het geluid ook nog met een IKEA Symfonisk (bookshelf speaker) vergelijken, maar ook dit is weer een scheve vergelijking, omdat de Symfonisk geen smart speaker is.

Het geluid kan best hard, dusdanig zelfs dat het pijn doet aan de oren (de hogere tonen worden wat scheller wat het meest vervelend aan het gehoor is). Wij ervaren het geluid als goed en vol voor spraak, YouTube en Netflix.

Er is een equalizer beschikbaar via de Home app, echter kan je hier uitsluitend Treble en Bass aanpassen in 7 stappen. Verder is het mogelijk om een Group delay correction toe te passen, indien er standaard wat vertraging zit tussen verschillende Nest speakers in je huis.

Het geluid van de Google Home Mini is echt drie keer niks in vergelijking met de Max. Het is duidelijk te merken dat er betere en duurdere kwaliteit speakers, en zeker een woofer in de Max zitten. Waar het geluid van de Mini blikkerig en schel is, is het geluid van de Max vol.

Voor muziek vind ik de Max ook prima, echter doordat wij in ons hele huis Sonos speakers hebben hangen, gebruiken wij de Max niet voor muziek, maar de Symfonisk die boven op de koelkast is gemonteerd. Daarnaast vind ik het ook fijner van Sonos dat die speakers middels Trueplay te tunen zijn.

Touchscreen en interface

Het touchscreen werkt prettig en de interface is, na een klein beetje wennen, goed te gebruiken. Er zijn vanuit het homescherm via het touchscreen 4 gebaren mogelijk: van boven naar onder, van links naar rechts, van onder naar boven en van rechts naar links vegen.

Door van links naar rechts te vegen ga je terug in menu's, of als je in (in mijn geval) 'curated art' (het fotolijstje) zit wordt de klok groot weergegeven.

Door van boven naar beneden te vegen kom je uit in home control, dit is in feite de tweede optie in dit menu. Het menu bestaat (van links naar rechts) uit your day/evening, home control, media, communicate, family en discover.
Door van rechts naar links te vegen kom je ook bij dit menu uit, maar dan start je bij 'your day' of 'your evening'.

Door van onder naar boven te vegen kom je bij de opties. Deze bestaan uit:
Ambient EQ/helderheid
Geluidsniveaus
Camera software switch
Do not disturb modus
Alarm zetten
Feedback
Instellingen

Via geluidsniveaus zijn de niveaus voor zowel alarmen als geluid/muziek apart te verstellen. Via de feedback knop opent Google Assistant met de vraag wat er verbeterd kan worden. Vervolgens kun je uitspreken wat je dwars zit en wat je graag beter zou zien. Deze functie heb ik verder niet getest, dus ik weet niet of er eerst nog wordt gevraagd om een bevestiging. Tot slot de instellingen, dit zijn enkele basis instellingen. Het is echter het handigst om via de Home app op je telefoon de instellingen aan te passen waar nodig.

Update 20211031
Sinds korte tijd is het ook mogelijk om een appdrawer zoals op de tablet op te roepen. Invloed op welke apps erop staan heb je, zover ik heb kunnen nagaan, niet. Wel is het nu dus mogelijk om ook zonder voice commando of zonder zelf te casten vanaf je telefoon of tablet o.a. YouTube, Netflix, Spotify, YT Music of (als je het gebruikt) Zoom te starten.

Terug naar boven

De Nest Hub Max is een fijne toevoeging aan onze keuken. Het gebruik is makkelijk en het heeft voor mij een enorme toegevoegde waarde voor in de keuken. De toevoeging van de camera vind ik ook erg prettig, doordat het mooi integreert met de overige Nest apparatuur in huis: als het brandalarm in de keuken afgaat kan ik snel naar de camera in de keuken schakelen. Het gaat allemaal makkelijk en snel via de Nest app.

Overige foto's

Achterzijde van de Max

Onderzijde van de Max

Afsluiting

Heb je aan de hand van mijn review nog vragen over de Nest Hub Max, stel ze gerust hieronder in de comments. Heb je een foutje gespot of heb je aanvullingen op de review? Stuur me dan met liefde een PB'tje!
En last but not least, als je het einde van deze review hebt gehaald, hartelijk dank dat je de tijd hebt genomen om dit te lezen (en eventueel een reactie achter te laten)! Ik zou het ook top vinden als je mijn review zou willen beoordelen. Dit kan rechtsboven, of onder de afbeeldingengalerij.

Terug naar boven

Heb jij ook een Google Nest Hub Max Charcoal?

Vraag & Aanbod

Hoi, Mooie review. Als je bij de FNAC besteld, hoe zit het dan met de garantie afhandeling en kopersbescherming/terugsturen?
Hi somvd,

Ik moet zeggen dat ik op geen van je vragen een antwoord heb. Garantie zal ook rechtstreeks via Google kunnen worden afgehandeld verwacht ik.

Retourneren naar Fnac zal ongetwijfeld op eigen kosten zijn, al weet ik dat niet zeker. Hiervoor kun je hun website raadplegen.

Mvg, Peacekeeper
Dank in ieder geval voor je snelle terugkoppeling en uitgebreide review. Er is wel EU kopersbescherming en retourrecht. Ik denk ook dat de kosten voor verzending eigen kosten zijn, zeker voor die prijs. Wel stuk goedkoper dan bij Bol.com waarbij het apparaat waarschijnlijk ook uit het buitenland komt. Maar hopen dat Google ook goede garantie heeft dan.
Ik hoop zelf dat je (ik ook voor mezelf) het niet nodig hebt, de garantie ;)

Maar Google kennende zit dat vaak wel snor.

Op Bol.com is vaak inderdaad ook import, en voor het geld wat ze er daar voor vragen kan je prima zelf bij Fnac bestellen. Eerlijk is eerlijk, ik denk dat je hem via de Bol.com partner sneller zal ontvangen (uitgaande van dat ze hem op voorraad hebben), maar als je er geen haast mee hebt ben je stukken goedkoper uit als je via Fnac bestelt.
Net besteld en voor 12 euro is deze er over 3 dagen. Dus best wel snel. En hij is daar wel maar liefst 80 euro goedkoper (exclusief de 12 eur verzendkosten, wat ook wel meevalt). En pakket terugsturen valt qua kosten ook wel mee.

is de FNAC een soort Franse Bol.com of Amazon?

Ben heel benieuwd naar het apparaat. Ik zocht een digitaal fotolijstje met hoge resolutie en kwam met deze thuis ;o) Op dat lijstje kan ze geen Netflix kijken, die functie schijnt nu ook te werken. We zullen ons er de komende tijd eens in gaan verdiepen.
Zeker doen. Netflix werkt prima op de Hub Max.

Veel plezier ermee. Mbt verzendtijd, stond toen bij mij ook, maar uiteindelijk heeft het circa 3 weken geduurd. Product bleek toch uitverkocht te zijn, en moest dus wachten op nieuwe voorraad. Scheelt dat ik er niet om verlegen zat.
Was er in drie dagen nu.
Mooi om te horen! Bedankt voor de feedback!
Dank voor de mooie review. Besteld bij FNAC en deze was snel bezorgd. Het is een kado voor mijn vrouw, dus kan hem nog niet volledig testen, maar heb wel al in de home app de nest aangemeld op mijn account. Wij hebben vooral Apple thuis, dus dat is nog wel even zoeken, maar zag ook al dat je veel connecties kunt maken met de Olisto App. Apple Music wordt hierop nog niet ondersteund in Nederland.

Wat wel handig zou zijn, is als je er ook gewoon op kunt browsen. De nest kan ook Wikipedia weergeven, dus dit zit wel onder de motorkap. In de keuken zou het wel leuk zijn om een recept te kunnen tonen en tegelijk muziek te luisteren. Maar goed, ik ging voor een digitale fotolijst 😂
Hi @somdv ,

Allereerst sorry voor mijn vreselijk late reactie... ik was de reactie een klein beetje vergeten (even tussendoor toen gelezen).

Heb je de Hub Max via de Google Home app, of via de Nest app geïnstalleerd? Werkt in principe via beide, maar m.b.t. de beveiligingskant vind ik het via de Nest app beter werken. Voor de smart functionaliteit via de Google Home app. Kanttekening hierbij is dat wij hier allemaal Android producten gebruiken, op een verouderde iPad na (de eerste met lightningpoort, vrijwel antiek dus) helemaal niet zelfs.

Heb het zelf niet gepoogd, maar ik meen me te herinneren onlangs te hebben gelezen dat het wel mogelijk is om te browsen (via een omweg) op de Hub Max. Volgens mij was het door via een Google commando te zoeken naar iets op Wikipedia, dan bij het antwoord op meer info tikken, en dan opent de browser waar je dan dus blijkbaar ook zou kunnen browsen.

Zelf hebben wij Sonos voor de muziek in huis (dus ook de keuken ;) ). De Hub Max gebruiken we voor YouTube filmpjes voor het koken, en dan is ook het handgebaar om te pauzeren en hervatten erg handig, zonder dat het scherm vies wordt ;)
Toffe review! Binnenkort wil ik er 1 aanschaffen als babycam (als scherm, er is een Nest IQ Indoor als camera, de baby is nog work in progress / compiling build). Zou je hem daarvoor kunnen aanraden? Ik merk met mijn kleinere hubs eigenlijk maar 1 seconde vertraging met de Nest cam IQ Outdoor, Nest deurbel en reguliere Nest Cams.

En heb je een goede aanbieding waar die te importeren is? Goedkoper is altijd goed natuurlijk :P.

[Reactie gewijzigd door Kecin op 23 januari 2021 07:10]

Ik heb n Nest indoor cam als babycamera. Nachtzicht doet t prima!
Hi Kecin, bedankt voor je reactie. Ik stuur je even pb mbt waar te koop.

In het donker heeft de camera amper zicht helaas, zal ik nog even in de review zetten. Ik weet niet of de kleine dan met een lampje aan zou slapen, dan zou het best kunnen, maar in een donkere ruimte is het minder.

Je kan in ieder geval ook een Talk functie gebruiken via de telefoon, om wat te zeggen, al zit er wel een lichte vertraging in.

Verder mbt beelden denk ik inderdaad een seconde vertraging ongeveer.
Nette review! Ik ontvang ook graag de link over waar ie voor n mooie prijs te koop is :)
Waarom via PB en niet gewoon hier melden?
Goede vraag. Enerzijds omdat ik niet actief reclame voor de site wil maken, en anderzijds omdat ik er al eens op ben teruggefloten ;) En via PB sturen vind ik verder geen probleem. Dus mocht je ook geïnteresseerd zijn, laat het weten en dan stuur ik je ook de info door :)
Duidelijke review, dank.
Graag berichtje waar je hem hebt gekocht.
Goede review en ook ik zou graag de link willen ontvangen _/-\o_
Ja graag weet ik waar deze te koop is en vanaf wanneer deze te koop was,daar er al een opvolger is voor de normale,kleinere versie
Wanneer komt deze in Nl uit
Hi Poos, ik stuur je een PB met waar de Nest Hub Max te verkrijgen is.
Van een opvolger weet ik verder in ieder geval niks, zowel voor de Nest Hub Max alsook de kleinere Nest Hub niet. Ik ben wel benieuwd naar dit nieuws, dus als je meer weet, deel het graag! Alvast bedankt!
Complete review! Ik heb net deze hub besteld (te duur op het moment, maar had geen keuze omdat het een cadeau is) en ben heel benieuwd naar het product.
En ook nog even via deze weg ;) Dank voor je reactie. Veel plezier ermee zodra deze binnen is, en ik weet eigenlijk wel zeker dat het je gaat bevallen!
Top review! Zou ik een linkje mogen ontvangen waar je deze vandaan hebt?

Mvg Ben
mag ik ook een PB met de link?
Dank voor de review. Hoor ook graag in pb waar de aanbieding te vinden is.
Mooie overzichtelijke review!

Ik zie dat veel plaatjes op z'n kop staan, wellicht kun je deze omdraaien en opnieuw uploaden.

Via een PB korting geven klinkt bijzonder en mogelijk kan dat ook vreemd worden beoordeeld door Tweakers, wellicht is openheid geven beter dan het openlijk achter de rug van Tweakers te doen.

(Desnoods maak je een Tweakblog aan waar je referralcodes kan delen en per link vermeld dat het een referral is. Normale kortingen mag je hier gewoon delen).
Hi Kiswum,

Bedankt voor je reactie. M.b.t. de 'gedraaide plaatjes', ik heb ze al eens opnieuw geüpload, maar Tweakers blijft ze omdraaien/op de kop plaatsen. Waar het hier fout gaat, durf ik niet te zeggen.

Aangaande de PB, het zijn geen kortingscodes of iets, alleen ik ben in het verleden al eerder op de vingers getikt voor het openlijk aanprijsen van een webshop, derhalve heb ik er nu voor gekozen om de link naar de (Franse) webshop via PB te delen in plaats van hier te zetten. (Wellicht dat met deze hint dat mensen hem eenvoudig kunnen vinden ;) )

Daarover gesproken, standaard staat ie daar voor 230 euro (en 12 euro verzendkosten), maar meerdere keren per jaar is ie voor 180-185 euro te vinden daar (+12 euro verzendkosten).

En nogmaals, zijn geen referral links, daar doe ik niet aan ;) Ik probeer mijn medeTweakers zo te behandelen zoals ik zelf ook graag behandeld wil worden en er verder niks op te verdienen (hooguit karmapunten te sparen ;) ).

Fijne avond! En mocht je toch de rechtstreekse link naar de webshop willen hebben, stuur dan vooral een PB! :)

Edit: Overigens heb ik zelf echt nul verstand van het aanmaken van een Tweakblog ;)

Edit2: Nog een keer gepoogd, en de afbeeldingen maar met paint bewerkt, en nu lijkt het wel goed te zijn gegaan :)

[Reactie gewijzigd door PeacekeeperNL op 10 maart 2021 21:02]

Kan de google nest hub max ook in het Nederlands? Zo ja, reageert hij dan ook in het Nederlands?
Hi Job, bedankt voor je reactie.

Ja, de Nest Hub Max kan ook in het Nederlands. Initieel start hij in het Frans op, maar al snel tijdens het proces wordt deze naar je taal van voorkeur gezet. Bij mij is dat Engels, maar Nederlands is ook zeker een optie.

Verder is de Hub Max ook zeker in het Nederlands te gebruiken, want verder is het gewoon zoals de rest van het gebruik van Google Assistant.

Groetjes, Peacekeeper
Bedankt voor je mooie review, hoor ook graag waar hij voor een leuke prijs te koop is.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren