€ 449,95 bij bol Plaza

Google Pixel 4a Zwart Review

23 november 2020, laatste update op 5 april 2021, 664 views Rapporteer
Product gekocht 0

Ik heb deze pixel 4a gekocht vanwege compact formaat, ruim geheugen, goede camera en nauwelijks bloatware.
Update 24-11-2020

Pluspunten

• Ruim geheugen
  • Handzaam formaat
  • goede camera
  • Relatief kale software
  • 2 dagen batterijduur bij gemiddeld gebruik

Minpunten

• glade buitenkant
  • Beperkt bereik Bluetooth, max 10m.

Ik heb hem nu een week sinds 16 okt 2020 in bezit en hoop hem volledig onder de knie te krijgen. Criteria voor deze keuze:
- Handzaam (<6") formaat. was nog moeilijk met al die uit de kluiten gewassen concurrenten. Groter dan 6,2" is m.i. niet meer met 1 hand te bedienen
- Groot geheugen. 128 GB is redelijk standaard en heerlijk ruim
- Goede camera, ben hier op recensies afgegaan. Eigen ervaring volgt.
- Geen of nauwelijks bloatware (liefst android one). Het is natuurlijk nu wel Google wat de klok slaat.
Het kopiëren van mijn oude Huawei p9 Lite met 16 GB ging gesmeerd door middel van de automatische download in de pixel, gewoon een kabeltje aansluiten en (bijna) klaar. Ik heb de favoriete apps op de start pagina gezet. Ik houd me nu zoveel mogelijk aan de Google apps, de tijd zal het leren.
Met mijn gebruiksintensiteit (gemiddeld) kan ik 2 dagen doen met de batterij.
Ik vind de pixel erg glad en moet hem goed/stevig vasthouden. Dus een hoesje/case volgt.
De vingerafdruk herkenning werkt goed, al moet ik er wel aan wennen hoe het het beste gaat.
Ik heb ook de indruk dat het bereik van de Bluetooth aan de krappe kant is. Als ik naar een andere ruimte loop op 7 m afstand begint de BT te haperen.
Een groot probleem heb ik met telefoneren. Bellen gaat prima, maar tijdens het bellen gaat de pixel op zwart en zie ik geen nummers voor bv. toetsprogramma's. Ik kan dus ook niet tijdens het bellen tegelijk in mijn agenda kijken of iets dergelijks. Dat moet ik nog uitvinden. Opgelost, zie hier onder.
Ik heb de telefoon in Duitsland gekocht voor €340. Vond Belsimple met €420 te veel schelen. Ik woon gelukkig vlak bij de grens :-)
Update 24-11-2020: bel probleem opgelost. Ik kreeg het na de Android 11 update. Toch na tig keer herstarten was opeens het probleem weg. Blije gebruiker 😄
Update 28-11-2020: ik heb er een case bijgekocht en nu ligt de pixel beter in de hand. De case is dus alleen een omhulsel voor de achterkant en randen.
Update 05-04-2021: werkt lekker vlot. Bluetooth bereik is waardeloos, soms al na een paar meter afstand haperen bij meerdere apparaten, zoals muziek boxje en draadloze oortjes. Opladen gaat heerlijk snel, van 0 tot 100% in 2 uur U4

Heb jij ook een Google Pixel 4a Zwart?

zou jij ons kunnen informeren over accuduur en duur van opladen? ben erg benieuwd, veel plezier met je toestel
Opladen duurt circa 2 uur. De accuduur staat nu op "1 dag 20 uur" als je hem een stukje naar beneden swiped. De laatste 5% duurde ruim een half uur, vreemd, maar blijkbaar gaat laden niet lineair. Vraag rijst bij mij op of na anderhalf uur laden en het percentage geeft 95% aan, of het in werkelijkheid niet 75% is. Reden voor een complottheorie 😉
De accuduur is natuurlijk voor iedereen anders afhankelijk van zijn of haar gebruik. Ik doe er (week in gebruik) anderhalf tot 2 dagen mee. Ik gebruik de pixel niet intensief en hoofdzakelijk voor telefoneren en browsen.

[Reactie gewijzigd door Lowlands63 op 23 juli 2024 04:51]

Waar in Duitsland ik kom via Nijmegen heb je ook garantie? Dat is wat Belsimpel dus wel geeft vandaar import en garantie €100verschil
Ik heb ook gewoon garantie bij de Duitse mediamarkt. Dus €80 besparing ;)