Woox R4052 Slimme buitenstopcontact Review

23 november 2020, laatste update op 23 november 2020, 3.694 views Rapporteer
Testpanel +2

Pluspunten

• Handige knop onderaan voor aan / uit zetten van de stroom
  • Een echte doe het zelf pakket
  • Indicator lampje voor aan / uit

Minpunten

• Geen boormal voor aan de muur
  • Geen stroomkabel met stekker
  • Rubbers binnen sluiten onvoldoende af

3 van 5 sterren (Voldoende)

In de zomer ben ik vaak in de tuin aan het klussen, of even de tuin onder handen nemen met de hogedrukspuit. Echter moet ik dan de kabel in de schuur in het stopcontact doen en de deur dicht gooien, waardoor de kabel kan beschadigen. Dit kan ook anders dacht ik.

Aangezien ik al heel veel producten heb van woox en ik hele hele huis slim wil maken, is mijn keuze gevallen op de Woox 220 slimme buitenstekker

Voor de voorkant van het huis ga ik ook voor een slimme buiten stekker maar dan van een ander merk, maar dit komt puur en alleen door een knop op de woox waardoor hij in te schakelen is, en dat is op een ander merk juist niet.

Color Grey
Dimension (L) 150*(W)110*(H)80mm
Weight 400 g
Material PC / ABS
Voltage 90-250VAC
Current 16A
Max power 3680W
Frequency range 2,412 ~ 2,484 GHz
WiFi protocol IEEE802.11b / g / n / WEP61 / WEP / 128 / TKIP / CCMP (AES) / WPA-PSK / WPA2-PSK
Operation Temp -30 ~ 60 ℃

Enkele foto`s van het uitpakken. Op de foto`s zie je tevens de printplaat waar aan de kabels moeten bevestigd worden om het stop contact te laten werken. Tevens zitten er vele schroefjes bij en zelfs na alles te hebben geïnstalleerd had ik er 4 over, net de IKEA dus. Maar achteraf blijkt dit reserve te zijn waarschijnlijk, de schroeven die ik over had zitten ook in de behuizing om het stopcontact op het buitengedeelte op zijn plaats te houden.

Nu kan ik alles al wel verklappen over de rest maar dat lezen jullie in de conclusie.

Nu door naar de Installatie.

Aangezien het zondag is en ik volgende week de tuin nog even wil afspuiten en winter klaar wil maken ben ik maar bezig gegaan met het installeren van het stopcontact.

De schuur zoals hij nu is zonder stopcontact.

Een behoorlijke bende op dit moment, zelf het stopcontact rechts doet het zelf niet, binnenkort alles maar eens anders maken met een beter schakelaar en allemaal nieuwe kabels vanuit de meterkast in de woning naar de schuur toe.

Even wat tegels weg en een gaatje boren, goed gereedschap en voorbereiding is het halve werk.

Meten is weten.

Altijd kabels goed afwerken, uiteindes solderen zodat alle losse kopers 1 koper stukje wordt. Tevens krimpkousje erom heen.

En klaar ben ik, een beetje scheef maar dat geeft niet.

Even een stekker aan de losse kabel eraan en hij kan in de app geïnstalleerd worden.

Stroom erop en hij doet het, ook zonder te koppelen is hij klaar voor gebruik, maar waarom koop je dan een smart 220 buiten stopcontact.

De Woox Home app kun je downloaden in de Playstore van Google of in de app store van Apple

Laten we de Slimme 220V buiten stopcontact eens gaan instellen in de app.
https://tweakers.net/i/UzGbbSISxHDQzhIKqr9jV3SjzXo=/full-fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():fill(white):strip_exif()/f/image/NljuIDXXNzROKV6G3gnuCoNa.jpg?f=user_large https://tweakers.net/i/H900lU9gQxGm2I_hZL_jhhOte_M=/full-fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():fill(white):strip_exif()/f/image/FIY7k6heMfyePbEMac7iVyOh.jpg?f=user_large

https://tweakers.net/i/wKQjyfgGO-I5d5D8LyO19RY26zc=/full-fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():fill(white):strip_exif()/f/image/bC7ZZmZJAYcuDO2g2Kif1wrm.jpg?f=user_large https://tweakers.net/i/P4RWrrfWJfQ8oDJX0UBh9OVfTU0=/full-fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():fill(white):strip_exif()/f/image/p4d12goCpIA76kylZJMmwdwA.jpg?f=user_large

https://tweakers.net/i/qZL4DZ5PrirDW-bTkc0BuiySYOs=/full-fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():fill(white):strip_exif()/f/image/4aUyb1VbKE69rk1Jp3r9fbfx.jpg?f=user_large https://tweakers.net/i/erMQHs86tWy9_eN6s9ctYB8OPQg=/full-fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():fill(white):strip_exif()/f/image/t2YsiAQjaJ5hryNVIYL4QAPZ.jpg?f=user_large

En dat was het alweer, mocht je hulp nodig hebben dan heb ik enkele reviews online staan waarin ook staat hoe je een account kan aanmaken en aanmelden in de app.

Zoals je zag is het super eenvoudig om iets toe te voegen, producten die via een gateway draaien is nog makkelijker, aangezien de gateway het product snel kan toevoegen.

Laten we nu door gaan naar de praktijk gedeelte en in de 6 screens zie je hoe hij te bedienen is in de app.

Laten we het appaat eens aan zetten in de app, maar je kunt ook kiezen om een schema in te stellen voor bijvoorbeeld een apparaat die je in de tuin heb staan. Er is niet zoveel mogelijk als bij een lamp of een andere smart apparaat, maar het is een stopcontact die puur en alleen aan of uit moet, wat handig is dat er dan een schema gemaakt kan worden, of juist een countdown.

https://tweakers.net/i/XbAb5_85JweRI6l6x_1KsvwXCtI=/full-fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():fill(white):strip_exif()/f/image/0ZxUVgGwmvEasnOSZoFyVRoq.jpg?f=user_large https://tweakers.net/i/AZUZmAl5BxzKjssloWHzwEzpEm8=/full-fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():fill(white):strip_exif()/f/image/Ncg0kdgo0NYJE0w9EEOfjCpd.jpg?f=user_large

https://tweakers.net/i/i7LzvCktPyoNwkSkokX7OoLEUEs=/full-fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():fill(white):strip_exif()/f/image/zVq13jZn6CBGZsZuAaVmi8ag.jpg?f=user_large https://tweakers.net/i/WY-xJeiRud51qmJ9DGAgSbj7DRg=/full-fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():fill(white):strip_exif()/f/image/1H4DUfl2YA1umieDk5bvwN2B.jpg?f=user_large

https://tweakers.net/i/gX7oo_mdU--ZPV8_fE0p1oJyUzc=/full-fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():fill(white):strip_exif()/f/image/mKd48SjpjKd7gcsUxfoOhMsg.jpg?f=user_large https://tweakers.net/i/lycOzFMo53oh13rwtsDT-ll46OA=/full-fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():fill(white):strip_exif()/f/image/BdDYK7e581LOM27sEYLuxosZ.jpg?f=user_large

Nu heb ik het al gehad over het aan en uit doen dat je dat met de Woox Home app kan doen, maar dat kan ook met Google Home, en het kan ook nog analoog, er zit namelijk een fysieke druk knop op het stopcontact, waardoor je het simpel kunt aanzetten als je bijvoorbeeld vieze vingers heb en je telefoon niet smerig wilt maken.

Woox Home product info
Tweakers product info
Woox Facebook

Even een video op youtube gevonden.

Hoe handig is het om een stopcontact buiten te hebben, nou in mijn geval heel handig, niet meer de kabel door het raam of onder de deur door, waardoor de kabel klem kwam te zitten. gemakkelijk buiten in pluggen en via de App / Google Home of de knop onderaan stroom erop zetten.

Echter heb ik wel wat punten van kritiek, door het ontbreken van de snoer ben je zelf aangewezen op het plaatsen van het snoer, wel is dit ook weer een voordeel,aangezien je nu zelf kunt bepalen hoelang het snoer is. Maar had hier 2 meter snoer bij gedaan en de meeste mensen konden dan gelijk aan de slag, voor mij was het geen probleem omdat ik altijd in de klus schuur wel wat kabel heb liggen.

Tevens staat op de achterkant van het stopcontact de maten van de schroeven die in de muur gaan, 5,5cm x7cm. Echter had ik liever een papieren mal gehad voor het aftekenen, is scheelt veel tijd en voorkomt scheef hangen aangezien je de schroeven zelf door het plastic heen moet draaien.

Het laatste puntje gaat over de rubbers in het stopcontact zelf, waarom dien je de schroeven te bedekken en af te sluiten met de rubbers, de rubbers zitten los en als er water door heen komt dan sluit het rubber onvoldoende af namelijk, ik heb zelf bij het plaatsen gebruik gemaakt van siliconen afsluiting aan de achterkant van de plaat. Als er water sijpelt tegen de muur kan het niet via de schroefgaten naar binnen.

En er zijn ook punten waar mee ik zeker blij mee ben.
Het knopje aan de onderkant van het stopcontact is zeer handig te noemen, ben daar heel blij mee, zo kan je met vieze vingers het stroom uitschakelen indien nodig zonder je telefoon te pakken of naar binnen gaan en tegen Google Home roepen om de power te killen.

Tevens is het een set waarbij je zelf veel moet doen en zo kun je wel het je eigen maken zoals je wilt, afmeten, een eigen aanvoer kabel maken.

Een leuke toevoeging in de tuin als je van klussen houd en je zelf helemaal een stopcontact buiten wilt maken, volgende week ga ik een stopcontact buiten maken aan het voorkant van het huis, een foto van welke dat is staat al bovenaan de review.

Mijn conclusie hier is puur gebaseerd op deze stopcontact en heb hier niet gekeken naar de punten die de andere heeft.

Heb jij ook een Woox R4052 Slimme buitenstopcontact?

Goede review! Uitgebreid en duidelijk met goede foto's. Inclusief DIY aanleggen in de tuin. d:)b
Niks ten nadele van het product, maar waarom wil je een persé een slim stopcontact in de tuin? Waterdicht stopcontact met schakelaar in de schuur doet het toch ook gewoon. :)
Of een slimme (indien gewenst) schakelaar binnen en normale waterdicht stopcontact van een paar euro buiten. Goedkoper, denk ik, en de voorbijkomende hacker of zwerver met schroevendraaier heeft buiten geen toegang tot je stroom als je op vakantie bent.

Verder had ik de stroomaanvoer van dat ding liever aan de achterkant gezien, direct door de muur, dan via een kabel uit de onderkant.

Mooie review verder.

[Reactie gewijzigd door Durandal op 22 juli 2024 17:40]

Ik heb bijzonder veel hinder van hackers die mijn stroom kunnen stelen. Word er gek van. De zwervers gaan nog wel...
Ik tap je draadloos af!
Ik wilde een stopcontact buiten aangezien ik wel een klus buiten en de deur dan dicht wil houden, dit ivm stof of water, in de schuur en ligt veel gereedschap namelijk.

En idd een stopcontact in de schuur zou kunnen maar dan moet of de deur open blijven of de kabel moet onder de deur door met kans op beschadiging.

En als ik een keer iets moet doen dat een stekker heeft dan hoeft de deur ook niet open.
Het nut van een stopcontact buiten wordt ook niet betwist, maar het 'slimme' element ervan. Ik ben wel overtuigd van domotica binnen, dat zal voor anderen ook gelden. Maar je schrijft zelf dat je blij bent met de fysieke schakelaar. Tevens moet je voor gebruik een stekker in het stopcontact doen en na gebruik haal je die er uit. Dus ik denk dat je na verloop van tijd alleen die schakelaar gebruikt... of niet?
Wat @Jolke bedoeld, denk ik, is een "simpele" slimme stekker in de schuur met daaraan een draad naar een buitenWCD. Zo is de electronica veilig binnen en hoeft de deur niet open.
Althans niet na installatie. :)

Goeie tip trouwens!
Mooi gedaan. Het enige wat ik je mee wil geven is dat de flex PVC-buis die jij gebruikt niet voor buitengebruik geschikt is. De UV-straling van de zon zal hem kapot maken. Voor buiten is er speciale UV-bestendige buis en die is altijd zwart van kleur. Op die plek zou ik liever gebruik maken van slagvaste buis met daarin een XMVK-kabel.
Precies. Die kabel had beter gewoon door de muur heen naar binnen gegaan, en dan met behulp van een grondkabel naar de juiste plek. Die flexbuizen zijn totaal ongeschikt voor deze toepassing.
Ik heb deze al een aantal jaar en kan me niet vinden in het geen dat de rubbers niet goed aan sluiten. Ik heb hem nu zelfs mee genomen naar mijn nieuwe huis en daar zit deze aan de voorzijde. Dat knopje weten de meeste toch niet te vinden, maar wil je bij afwezigheid toch dat niemand er misbruik van maakt is er ook ruimte voorzien voor een slot.

Tevens gebruik ik dit stopcontact niet alleen voor klussen , maar vooral voor de feestdagen is het ideaal zekers met het “slimme” gedeelte.

Juist voor achter in de tuin plaats ik een dubbele domme buiten stopcontact, maar zit nog te twijfelen om hier misschien een dubbele van deze te plaatsen.

[Reactie gewijzigd door masterbas op 22 juli 2024 17:40]

Slim is handig voor vb zwembadpompje, kerstverlichting....
Zekers. Ik gebruik hem nu voor de verlicting spots.
Ik heb een aantal jaren geleden de nodige Woox schakelaars gekocht, waaronder de buitenschakelaar. Helaas gaan de ene na de andere defect zonder aanwijsbare oorzaak. Helaas na de garantieperiode, dus er zit niet anders op dan weggooien. Waardeloos.