Ikzelf zit vaak in onze hobbykamer / chill-kamer wel eens Tv te kijken. Echter om TV te kijken gebruik ik de Samsung SetTop-box voor de digtitale TV, en voor het geluid gebruik ik de BOSE 321 II-series versterker.
Nu was het probleem dat ik om simpel TV te kunnen kijken dat ik maar liefst drie afstandsbedieningem moest gebruiken.
De eerste voor de TV aan te zetten, de tweede om de Samsung SetTop-box aan te zetten en als derde de afstandsbediening om de BOSE-versterker aan te zetten. Om het TV kijken gemakkelijker te maken, heb ik besloten de Harmony 650 te kopen bij bol.com.
Eerste indrukken voor gebruik
Nadat hij na een paar dagen werd thuisbezorgd viel me op dat de afstandsbediening in een niet al te grote verpakking zat, wat je toch helaas vaak ziet. Logitech gaat zuinig om met karton

Na het openen wat gelukkig ook meeviel trof ik in de doos o.a een de afstandsbediening aan, een setje penlight-batterijen, en een USBkabel met Mini-aansluiting en een beknopte handleiding welke de eerste stappen beschriijft tot aan de installatie.
De installatie
Nadat ik de afstandsbediening aanzette gaf deze op zijn display aan dat ik naar
www.logitech.com/myharmony moet gaan browsen waar je de driver/software moet downloaden. Het pakket was ongeveer van 45mb en de installatie duurde ongeveer 10 minuten. Hierna kon ik de software opstarten.
Configuratie
let op: Zorg dat je een lijstje hebt van alle type-nummers van je apparatuur die je wilt instellen op de Harmony, wel zo makkelijk
Bij het opstarten van de software kon ik een MyHarmony account aanmaken, en er vervolgens mee inloggen. Daarna kon het configureren beginnen. Ik moest vervolgens de apparaatsoorten, merken en type nummers invullen, waarna deze vervolgens herkend werden. Een stap verder was er een overzicht zichtbaar van de apparaten die ingesteld waren. Daarna kwam ik in een wazard terrecht waarin ik allemaal vragen kreeg afgevuurd met o.a: Op welk kanaal is de Samsung SetTop-box ingesteld op uw TV, en waar is uw Bose-set op ingesteld...
Erg gebruiksvriendelijk...
Daarna kwam ik in de procedure waarin ik de instellingen via de USBkabel kon uploaden wat een kleine minuut duurt, waarna de afstandsbediening klaar is voor gebruik.
Het gebruik
Mooi, alles is geinstalleerd, de afstandsbediening is geconfigureerd, en nu maar uittesten. Vergezeld van een bak popcorn en zittend in mijn luie stoel toonde zich op het display van de afstandsbediening de wizard die me kennis liet maken met de belangrijkste knoppen. Nadat ik die heb ingedrukt en mij verteld is via het display wat ze doen, kon het TV kijken beginnen.
Ik druk op de knop Watch-TV en spontaan ging mijn TV aan, mijn SetTop-box en de Bose set

. Na 2 seconden werd mijn TV overgeschakeld naat het video-kanaal waar mijn SetTop-box op aangesloten stata op mijn TV, en kon ik TV kijken. En dat met maarliefst 1 afstandsbediening.
Het volume die ik vervolgens instelde werd keurig netjes op de Bose set ingesteld, en het zappen met de zenders ging allemaal via de SetTop-box.
Prachtig dus. De vervanger voor meerdere afstandsbedieningen.