De Chieftec BT-02 of BT-02B is een goedkope behuizing met voeding voor een mini-ITX boardje.
De behuizing ziet er niet mooi uit, maar daarvoor kocht ik hem ook niet.
Er zijn trouwens veel meer merken die een behuizing verkopen, die precies hetzelfde lijkt.
Er is ruimte voor een normale 5.25" dvd-drive. Veel mini-ITX kastjes hebben ruimte voor een dunne dvd-drive zoals in laptops gebruikt wordt. Maar deze kast is geschikt voor een normale dvd-drive. De kast heeft een aan de voorkant een klep met een veer, en een knop. En als het goed is, dan drukt die knop precies tegen de knop van de dvd-drive, en komt de la door de klep naar buiten.
De harde schijf zit helaas vastgeschroefd tegen het chassis, zonder rubbertjes.
Bovenop zitten achter een klepje twee usb-poorten en een audio-uit en microfoon-in. Deze usb-stekkers en audio (jack) stekkers zijn van matige kwaliteit.
Het inbouwen was even lastig, met name door de bundel draden van de voeding.
Voor de harde schijf heb ik een goedkope en minder stevige sata-kabel opgezocht, zodat ik die gemakkelijker in bochten kan wringen.
De kwaliteit van de kast is goedkoop, maar de doos met pleisters had ik niet nodig.
De voeding heeft een fan, die nauwelijks hoorbaar is. De harde schijf maakt nog meer geluid. Ik gebruik trouwens een mini-ITX boardje dat maar 30Watt gebruikt, terwijl de voeding 180Watt is.
Ik heb deze kast op zijn rechterzij gelegd. Daarvoor heb ik eerst een paar voetjes tegen de rechterzijkant geplakt. De cdrom-la staat dan in de normale positie (ik gebruik die trouwens niet). Het klepje met usb en audio zit dan vooraan aan de rechterzijkant.
En de luchtinlaat zit dan vooraan aan de linkerkant, en wordt niet beperkt door de ondergrond.
Luchtcirculatie
Er is iets vreemds met de luchtcirculatie.
Aan de achterkant is er ruimte voor twee fans van 6cm. Ik heb daar heel langzaam draaiende fans in zitten. Het gevolg daarvan is, dat de voeding warm wordt. De luchtinlaat is niet groot, en de onderdruk in de kast verminderd de lucht door de voeding.
De voeding is pas na een half uur warm, dus dat valt ook wel weer mee.
Aan de voorkant is ruimte voor een extra fan van 8cm, bij de luchtinlaat. Dat heb ik niet geprobeerd.
De luchtinlaat zit onderaan bij de voorkant, terwijl hij door de kleine voetjes dicht bij de grond staat. De luchtinlaat is dus niet groot.
Aanvulling 9 december 2010: Met een moederbord dat weinig vermogen gebruikt is het beste om géén fans aan de achterkant te plaatsen. De achterkant kan dan zelfs als luchtinlaat dienen. Als meer luchtstroom nodig is, dan kan aan de voorkant een 8cm fan geplaatst worden. Op die manier is er altijd een goede luchtstroom door de voeding, die daardoor minder warm wordt.
Al met al is het een goedkope kast + voeding. En ik wilde iets dat goedkoop was, dus ik ben tevreden met mijn aankoop.
Hier staat een goede review met veel foto's: