ASUS ROG Strix B550-E GAMING Review

danielrene
17 november 2020, laatste update op 17 november 2020, 532 views Rapporteer Product gekocht

ASUS ROG Strix B550-E GAMING

Mooi moederbord met uitgebreide featureset. Vooral voor nieuwe ryzen-processors fijn dat het BIOS te updaten valt met USB zonder dat een ondersteunende processor benodigd is.

Pluspunten

• Bios updaten via usb
  • Wifi-mogelijkheid

Minpunten

• prijs best fors
  • Bios was enige tijd niet te downloaden

Dit moederbord op 12 november 2020 gekocht voor een nieuwe build met Ryzen 5600x. De prijs was toen € 229,-.

De combinatie van een moederbord met de nieuwe processors kan spannend zijn omdat het BIOS de processor soms nog niet ondersteund. Veelal kan je het BIOS dan niet updaten zonder processor die wordt ondersteund. Daarom voor dit moederbord gekozen dat de mogelijkheid biedt om het BIOS via USB te updaten. Het BIOS kan van deze site worden gedownload: https://www.asus.com/hk-e...0-E-GAMING/HelpDesk_BIOS/. Vervolgens op een USB zetten, het bestand hernoemen (zie daarvoor de handleiding) en in de juiste USB ingang. Bios-flash knop indrukken en +- 5/10 minuten wachten. Als het lichtje uit is, is het BIOS geupdate. Daarna is het van belang om na te gaan of het ram-geheugen op de juiste snelheid loopt. Daarvoor moest ik DOCP aanzetten; daarna liep het geheugen keurig op 3600 Mhz.

Voorts heb ik het moederbord gebruikt met een Kingston m.2. Deze ssd herkende het moederbord direct en daar heb ik geen problemen mee ervaren.

Tot slot vind ik het persoonlijk een pluspunt dat het mogelijk is om ook een goede wifi-verbinding te realiseren; dat kan in de toekomst mogelijk handig zijn.

Heb jij ook een ASUS ROG Strix B550-E GAMING?

weet jij of bij deze net als bij de B550-XE refresh een 40mm fan onder het IO-shield zit?