Dat is echt jouw exemplaar dan. Ik draai alleen maar 144hz op dit paneel, wel Gsync UIT overigens en nog geen scanline gezien. Een andere review haalt een zoemend geluid aan, heb ik ook niet. En ik zit er echt op te letten, ben vrij kritisch op monitoren en uberhaupt nieuwe hardware want je wordt overal genaaid waar je bij staat.
Volgens mij is de QC wisselend bij deze panelen wat te verklaren valt gezien het prijspunt, dus dit is de grote panel-lottery die tegenwoordig gemeengoed is. Gewoon blijven terugsturen totdat het perfect is, want perfect kán echt voor die 400-450 euro. Het staat hier voor me. Het enige schoonheidsfoutje wat die van mij heeft is een lijmrestje aan de linkerbovenrand tussen paneel en kast. Verder is het pixel-perfect. Vooral de uniformiteit valt in positieve zin op. Alleen bij 100% wit zie je wat verkleuringen, maar daar wil je toch niet naar kijken. Naar de hoeken toe is alles mooi egaal, dat was bij mijn vorige VA wel anders (EIZO FG2421).
Verder zag ik geen/weinig impact of voordeel van Gsync, maar leek er wel een hele lichte flickering op te gaan treden. Heb het maar voor lief genomen en uit gezet. Mis het geen seconde, en bovendien is de strobing backlight functie veel nuttiger (en kan niet tegelijk met Gsync). Mocht je die zoeken, die heet vreemd genoeg 'Aim Assist'. Geen flauw idee welke Chinees dat heeft bedacht, maar soit.
Ik zal voor je duimen als je er nog een bestelt. Deze is iig veel beter dan de vergelijkbare producten met hetzelfde Samsung VA'tje erin, zoals die Xiaomi. Daar zou ik ver van weg blijven. Denk ook dat dit prijspunt nu mogelijk is omdat Samsung de Odysseys produceert en er ook minder goede panelen bij zitten. Verklaart ook wisselende kwaliteit, een beetje zoals de oude Korea-1440p IPSjes uit het begin.
[Reactie gewijzigd door Vayra op 23 juli 2024 03:46]