€ 459,20 bij Dustin

Synology DiskStation DS220+ (zonder harde schijven) Review

6 november 2020, laatste update op 20 januari 2021, 2.636 views Rapporteer

Dit model gekocht omdat deze voor mij betaalbaar is met raid-1 en de mogelijkheid 16GB mem bij te prikken om Win10 virtueel te kunnen laten werken.

Blij met de aankoop.

Pluspunten

• relatief betaalbaar
  • raid 1
  • extra geheugen

Minpunten

• geen tot nu toe

Het installeren is soepel verlopen, fijn ophangsysteem voor de hd's.
Omdat ik toch een risico heb genomen met het extra geheugen nu een memtest aangezet.

De komende periode zal ik updaten met bevindingen.

(ervaring met 112+ model wat nu met 2 cam's en 2 users fileshare en mailhost bijna onwerkbaar is geworden)

16/11/2020
De aanloop was wat gevuld met strubbelingen.
Virtualisatie blijkt een andere bestandindeling nodig te hebben.
Virtualisatie W10 heeft een bug, andere CPU moeten toewijzen.
Ik heb de eerste sync met Gsuite verkloot.
Sync met de 112+ nu via 'gedeeldemapsynchorniseren' wat eigenlijk gewoon prima werkt ipv de nieuwere pakketten.

Update.
Werkt als een zonnetje. 2 camera's; Mailserver, 2xVM W10 met koppelingen hosting en backup voor de docs op de 112+.
Wel merk je dat je VM omgeving niet zo smooth werkt als op een gangbare desktop, lag erin. Maakt voor mij niet uit, werk er eigenlijk nooit op.

De weg er naar toe hobbelde wat omdat Mailserver niet kon connecten met Gsuite ivm Google aanpassingen. Service van Synology is snel en goed dus opgelost.

Van de 18gb 10gb voor het os, staat op 63% usage.

Ook een UPS eraan nu, werkt direct goed.

Heb jij ook een Synology DiskStation DS220+ (zonder harde schijven)?

Hoi, ik heb net een ds220+ gekocht.
Wil ook geheugen uitbreiden.
Welk geheugen 16Gb heb je er bij geplaatst?

René
Hoi, bbij Azerty deze besteld: Crucial CT16G4SFD8266 - GeheugenDDR4 (SO DIMM) - 16 GB - 260-PIN - 2666 MHz / PC4