2. Gebruikersreviews

Creality CR-6 SE Review

1 november 2020, laatste update op 1 november 2020, 3.178 views Rapporteer

Door de Tweakers review overtuigd dat de aanschaf een goed idee was.
Printer ontvangen, uitgepakt, software geïnstalleerd en gaan! Eerste print lag binnen een uur op het glas.
Snel wat aanpassingen gedaan en nog even het bed levelen.

Pluspunten

• Makkelijk te monteren
  • Printen gaat goed

Minpunten

• Geen support
  • Gevoelige instellingen

2 van 5 sterren (Slecht)
Maar toen begon de ellende. De kop bleef op het bed rammen en kon alleen gestopt worden door hem uit en aan te zetten. Een zoektocht op internet gaf oplossingen die in de richting van de optocoupler wezen, maar die van mij werkte perfect. Het lampje ging uit en op het moederbord kwam het signaal binnen.
De printer was nog geen dag oud dus maar even een support request gedaan bij Creality. Dat was tamelijk zinloos, ik moet nog steeds antwoord krijgen. Dan maar verder zoeken. In een filmpje zag ik dat de piezo sensor eenvoudig te controleren was door er met je vinger op te drukken. Dan zou het blauwe lampje in de printkop aan moeten gaan en dat deed het niet.
Klaarblijkelijk was daar iets aan de hand, maar ik kon er zo snel niets over vinden. Dus ook maar eens gekeken of er toevallig spare parts te krijgen zijn van dit apparaat. Helaas is dat niet zo. Je kunt wel allerlei toebehoren krijgen, maar als de sensor defect raakt is die niet te koop. Althans, ik heb hem niet gevonden.

Bij de zoektocht naar de spare parts kwam ik toevallig een forum post tegen van iemand die het omgekeerde had, het blauwe lampje bleef aan. Daarin stond dat de spanning op de potmeter in de kop exact 1.68v moest zijn. Dus een goede meter en een schroevendraaier heeft het probleem uiteindelijk opgelost.

Misschien een goed idee voor de reviewers van Tweakers om ook wat aandacht te geven aan de mogelijkheden om support te krijgen. Als ik dit had geweten had ik hem niet gekocht.

Heb jij ook een Creality CR-6 SE?

Kun je aangeven tussen welke punten deze 1.68v gemeten moet worden of evt. verwijzen naar de bron? De pod meter in de printkop begrijp ik, maar wat heb je als negatieve pool gebruikt? Hopelijk kunnen we hier mee mensen mee helpen. Dan voor je moeite en info!
Een potmeter (niet pod) heeft slechts drie aansluitingen waarvan er een de loper is. In dit geval kun je de loper gewoon op de bovenkant meten (waar je de schroevendraaier op zet). Voor de massa kun je elke beschikbare massa aansluiting gebruiken.
Het oorspronkelijke artikel staat hier, maar is ook niet erg duidelijk. Aan de andere kant heb je ook niet meer info nodig dan dit.
Super; dank voor je snelle reactie en bron!
En ja, ik zie het. Mijn telefoon veranderd 'potmeter' iedere keer in pod meter. Niet gerealiseerd..
Ik zit er ook weleens aan te denken deze 3D printer te kopen n.a.v. de review op tweakers.net.

Ik vind je omschrijving een beetje te summier:
Wat heb je nu precies gedaan? De potmeter vervangen? Door welke dan? Ging dat makkelijk of moeilijk? Moest je desolderen en opnieuw solderen of kwam er helemaal geen soldeerwerk aan te pas?

Kun je foto's toevoegen aan je review die e.e.a. wat duidelijker maken?

[Reactie gewijzigd door Uruk-Hai op 25 juli 2024 15:12]

De vraag stellen is hem beantwoorden. De boodschap is feitelijk dat je enorm van knutselen aan het apparaat moet houden i.p.v. leuke dingen printen.
Maar als je wil weten hoe je dit probleem moet oplossen, het staat gewoon in de tekst.
Daarin stond dat de spanning op de potmeter in de kop exact 1.68v moest zijn
Er is maar één kop, en één potmeter.
Maar als je een apparaat mét garantie wil zou ik een andere kiezen. Want zowel spare parts als support ontbreken.
We zijn nu een aardige tijd verder. Hoe bevalt deze printer je inmiddels met de tussentijds opgedane ervaring?
Hij werkt, maar ik zou nooit meer deze kiezen.
Dank u. Ik denk dat ik dan toch maar eens naar Prusa ga kijken (de originele, niet een kloon).