€ 345,58 bij RedShell.nl | zakelijk

Philips B-line 346B1C Zwart Review

26 oktober 2020, laatste update op 26 oktober 2020, 1.290 views Rapporteer
Testpanel +2

Voor wie een scherm "34 scherm zoekt met USB-C docking mogelijkheid is dit scherm een aanrader. Voor een prijs van rond de 500 euro is deze ook zeker betaalbaar. Wel kan de achterkant wat goedkoop overkomen. Zeker als je kijkt naar de USB aansluitingen aan de zijkant.

Pluspunten

• 90 watt power delivery over USB-C
  • KVM-switch/USB docking
  • Goede verstelbaarheid
  • Eenvoudig OSD menu met meerdere knoppen
  • Voldoende bijgeleverde kabels

Minpunten

• Afwerking achterkant scherm (details)
  • Hoge minimale helderheid
  • Geen power delivery bij geen video output

In mijn zoektocht naar een nieuw beeldscherm voor mijn nieuw in te richten kantoor kreeg ik de mogelijkheid om via Tweakers deze monitor te reviewen. Op mijn wensenlijst stond al een Philips monitor alleen is dit de grote variant. Deze is een maatje kleiner. Ook leuk om hier eens mee te kunnen spelen.

Mijn wensenlijst
- Mogelijkheid tot 2x 16:9
- Gebogen scherm
- USB-C met voldoende vermogen om de laptop te kunnen laden
- KVM switch mét ethernet
- Geluid

Featureset
Kort samengevat, belangrijkste highlights
- KVM/USB-C docking station USB 3.2 Gen1 5Gb/s.
- 90 watt power delivery over USB-C

- USB-C kabel met een los verloop van USB-C naar USB-A
- HDMI kabel
- Displayport kabel

Kleurweergave
Bij normaal office gebruik komen de kleuren getrouw over. Ook tijdens film kijken zijn de kleuren goed. Het is wel een nadeel dat je altijd balken aan beide zijkanten hebt als je 16:9 content bekijkt. Het scherm wat ik heb heeft wel last van backlight bleeding. Tijdens het opstarten met het Philips logo zie je dat erg. Je zou verwachten dat een scherm in dit prijssegment het niet zou mogen hebben.

OSD menu
Het OSD menu is redelijk uitgebreid. Onder de eerste knop is smartimage te vinden. Een aantal voorgeprogrammeerde programma’s voor bepaalde beeldmodi. Dat kan handig zijn om hem snel in spel modus te zetten zodat het scherm daar optimaal voor ingesteld staat. Het OSD menu kan ook opgeroepen worden door het bijgeleverde SmartControl te installeren. Zo kun je via de desktop, zonder de knoppen op het scherm te hoeven gebruiken, in het OSD menu komen.

Contrast en helderheid
Het scherm kan goed helder. Persoonlijk heb ik de helderheid altijd vrij laag staan. Wat wel opvalt is dat de minimale helderheid bij dit scherm al vrij helder waardoor dit wel irritatie kan geven. Voor de rest is het contrast prima voor het werk wat ik er mee doe.

Ghosting
Over ghosting kan ik weinig vertellen omdat ik dat niet op een fatsoenlijke manier kan testen. Wel valt op dat als je met de cursor over het beeld ga dat dit niet helemaal soepel gaat. Je ziet wat vervaging.

Pixeldefecten
Bij het scherm wat ik heb mogen ontvangen heb ik geen luie of defecte pixels waar kunnen nemen.

Bouwkwaliteit en afwerking
De bouwkwaliteit en afwerking zijn goed. Het scherm met voet is stevig en niet wankel. Ook de verstelbaarheid van de het scherm op de voet gaat niet te zwaar of te licht. Wel ben ik van mening dat de USB poorten aan de zijkant een wat goedkope afwerking hebben. Dit valt mij steeds meer op bij de Philips schermen. Ook dat de USB voeding aan de zijkant zit in plaats van de onderkant had ik graag anders gezien.

Vormgeving
Het scherm ziet er mooi uit. De randen zijn dun en de kromming in het scherm is in het begin wennen maar als je er eenmaal aangewend bent wil je niet meer anders. Persoonlijk is de poot mooi strak. Je ziet veel fabrikanten gebruik maken van 2 losse poten die dan erg breed zijn en veel ruimte op het bureau in beslag nemen.

Prijs
Op moment van schrijven ligt de gemiddelde prijs op €500. Her en der is hij al te vinden voor €460. Voor deze prijs koop je dus niet alleen het scherm maar heb je er ook een USB-C docking bij. De prijs is zeker acceptabel. Ook gezien de concurrentie die geen USB-C docking hebben.

USB-C Docking
De monitor heb ik getest met 3 laptops. Twee HP Probooks en één HP Latitude. Alle drie de laptops hebben een USB-C poort. De Dell die ik heb is inmiddels al een jaar of 3 oud. Ik had niet verwacht dat de laptop ook zou opladen via USB-C. Dat doet hij dus wel. En ik kan niet anders zeggen dan dat het super werkt. Je drukt één USB-C kabeltje er in en je kan gebruik maken van alle randapparatuur die je aan het scherm gekoppeld hebt. De RJ-45 ethernet poort heb ik ook gebruikt. Deze doet 1GB FDX.
Bij de USB-C aansluiting zit ook een verloop van USB-C naar USB 3.0. Daardoor kun je de kabel ook gebruiken bij de wat oudere computers die alleen traditionele USB poort hebben.
Wat je wel als nadeel kan bekijken is al de laptop aan staat maar geen video-output heeft de gehele connectiviteit verloren gaat met het scherm. Ook krijgt de laptop geen voeding.

Ergonomie
Het scherm kan je in allerlei hoogtes instellen. Ook kun je het scherm kantelen. Als je de achterkant van de poot bekijkt zou je denken dat het scherm ook kan draaien. Dit heb ik helaas niet voor elkaar gekregen. De arm op de poot kun je wel 360 graden omdraaien. Dit kan erg makkelijk zijn om kabels achterin de monitor te drukken. Je ziet vaak dat schermen niet helemaal kunnen draaien waardoor het moeilijker is om kabels er in te drukken. In dit geval werkt het super.

Voor zo’n 500 koop je dit scherm al. Met deze features is het zeker niet een duur scherm. Wel zie ik dit scherm meer voor de office gebruiker, gezien de features. Gamen heb ik zelf niet op het scherm gedaan. Gezien het gebrek aan een game PC. Zou ik dit scherm zelf kopen? Jazeker. Ik ben zelf gewend om 2 schermen 16:9 schermen te gebruiken. Dan is dit een prima middenmaat. Wel ben ik benieuwd hoe een nog groter scherm zou bevallen. Dan kun je namelijk full-screen 16:9 content laten zien op de andere helft van het scherm, wat ik al gewend ben bij 2 losse schermen.

Heb jij ook een Philips B-line 346B1C Zwart?