Mijn geweldig werkgever heeft me een monitor laten uitkiezen en ging toen voor dit geweldige monster. Ik gebruik hem voornamelijk met mijn Macbook Pro. Hij laadt hem automatisch op en is een van de hoofdredenen dat ik deze monitor gekozen heb.
Ik ben er ontzettend blij mee en de monitor is van alle markten thuis. Maar de prijs van 1000+ maakt deze monitor hard to justify. Het design is wat verouderd met een grote voet zonder opties zoals telefoon houder of iets anders. De randen zijn relatief dik. Monitor heeft geen speakers, wat soms toch handig is om te hebben als failsafe of als je er een Raspberry Pi op aansluit oid.
Hij is geweldig wel, sexy, uitdagend, een eye catcher. Het is fijn werken als ik alles wat ik nodig heb in 1x open kan hebben voor mijn werk. Maar dat wauw gevoel is niet voor altijd.
Zoals je misschien tussen de regels leest ben ik gek op deze monitor, maar is het nog niet het einde van de wereld. 1000+ euro zou ik er niet voor betalen.
Update 31 juli 2023
De monitor is helaas stuk gegaan. Hij begon heftig te flikkeren en was in principe niet meer bruikbaar. Dell vond het in eerste instantie geen garantiegeval, allemaal ingewikkeld heen en weer met emails en telefoontjes voor ik vervanging kreeg. Reparaties voor deze monitor zijn niet mogelijk, ze vervangen de gehele monitor alleen. Dat vind ik wel karig, gezien je dus na 3 jaar de monitor naar de recycling kan brengen als hij stukgaat. Dat is wel wat voor een monitor van €1000>. Bij een TV kan je na 3 jaar nog prima reparaties krijgen.
Al met al ga ik na dit voorval nooit meer een Dell product aanschaffen, de klantenservice was enorm brutaal en weigerde mee te werken tot ik een klacht indiende. Toen kon opeens alles en had ik binnen een week een nieuwe monitor

Maar goed, meningen meningen.