Twinkly Strings (Multicolor edition) 400 Leds Review

24 oktober 2020, laatste update op 26 november 2020, 9.524 views Rapporteer

De ultieme kerst verlichting voor de echte Tweaker.

Pluspunten

• Eigen patronen creeren
  • Koppelbaar
  • bedienen met Alexa en Google Assistant

Minpunten

• Prijs
  • Geen Homekit

Hoewel het pas oktober is heb ik nu alvast maar een set kerstboomverlichting gekocht.
Als echte tweaker moest die natuurlijk “smart” zijn. Ik heb gekozen voor de Twinkly String met 400 RGB LED’s

Twinkly is een Italiaanse startup die gespecialiseerd is in RGB feest verlichting.
De sets worden verkocht als
String: Een lang snoer met om de 8 cm een RGB LED. Keuze uit 250, 400 of 600 LEDs
Icicle: Een horizontaal snoer waar strings van 2 tot 6 LEDs aan hangen, 190 in totaal.
Cluster: Een lang snoer met aan weerszijden LEDs, 400 in totaal.
Daarnaast is er een Strings versie met alleen witte LEDs waarvan je (per stuk) de tint kunt instellen van koud tot warm wit en er is zelfs een complete kunstboom met daarin 500 LEDs.

In de app kunnen tot 10 sets aan elkaar gekoppeld worden.
Alle sets hebben een IP rating van 44 en kunnen dus ook buiten gebruikt worden.
Je kunt de set bedienen vanuit de Twinkly app, met Amazon Alexa en de Google Assistent (op dit moment nog geen Homekit ondersteuning). Let op dat alleen de “Gen 2” versie dit ondersteund.

De door mij gekozen 400 RGB LED string kostte 120 euro op Amazon. De prijzen variëren sterk, (tussen 120 en 220 euro voor dezelfde set) dus het loont om op zoek te gaan naar de goedkoopste aanbieder.

De set is keurig verpakt in hoogwaardige verpakking en bestaat uit de string zelf met geïntegreerde controller en de net-adapter van 36 Watt.
Installatie is eenvoudig, je hangt de lampjes in de boom, drukt een knop op de controller in en daarna laat je de app zoeken naar de string. Vanuit de app wordt de controller aan je Wifi netwerk gekoppeld.
Als dit gelukt is moet de app natuurlijk weten waar de individuele LEDs in de boom zitten.
Je richt daarvoor de camera van je telefoon op de boom en de app herkent dan de individuele LEDs door ze in een speciaal patroon te laten knipperen.
Je kunt kiezen uit een 2D mode waarbij je de boom vanuit 1 positie scant, of een 3D mode waarbij je vanuit meerdere posities scant.
Vervolgens kun je in de app patronen kiezen die je wilt weergeven. Naaste de standaard patronen kun je ook patronen toevoegen uit een bibliotheek.
Als derde optie kun je een eigen patroon maken door in de app over de boom te vegen in de gewenste kleuren.

Aangezien ik het nu (eind oktober) nog iets te vroeg vind om een boom in huis te halen heb ik nog geen real-life beelden, maar op b.v. op Youtube zijn genoeg filmpjes te vinden die alle mogelijkheden laten zien.

Ga ik al die mogelijkheden ook echt allemaal gebruiken, ik denk het niet.
Het gaat mij wat ver om de vlag van Brazilië rondjes te laten draaien in mijn kerstboom, maar smaken verschillen.
Wat ik wel mooi vind is bijvoorbeeld een warm witte tint die langzaam een beetje in- en uitfade met hier en daar een knipperend lichtje.
De mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt!

Heb jij ook een Twinkly Strings (Multicolor edition) 400 Leds?

Hoi! Ik vind dat langzame ook mooier. Heb je dat voor elkaar gekregen? Ik sta op het punt om twinkly terug te sturen omdat het mij niet lukt
Ik heb een bewerking gemaakt van 'sparkles'.
Ik heb de kleur aangepast naar warm wit en de intensity en brightness aangepast.

Met het bewerken van de standaard patronen kun je best leuke dingen doen. Je kunt ze onder een andere naam opslaan.
Dank je wel! Ik lees nu ook dat er een app update komt met FX editor. Die ziet er veelbelovend uit. Ik ga ze toch maar houden. Dank je wel !
Zit er ook aan te denken om deze aan te schaffen, heb nu ook al led verlichting maar deze is veel te fel, er staat op de doos dat het warm wit is maar dat is het echt niet. Mijn vraag aan jou is hoe heb je bepaald hoeveel lichtjes je wil? Ik heb via de website van Twinkly de led calculator gebruikt en daar wordt aangegeven dat ik bij een boom van 180 cm 250 ledjes nodig heb. Heb je deze calculator ook gebruikt?
Ik wist eerlijk gezegd niet een dat er een calculator was :D

Ik had vorig jaar een slinger met 500 LEDs in de boom, daarom heb ik nu voor 400 gekozen; Voor mijn gevoel was 250 te weinig en 600 te veel. (Ik heb ook altijd een boom van rond de 180 cm)
Je kunt elk patroon zelf aanpassen en lampjes dimmen dus ik ben niet bang dat het te fel wordt.

[Reactie gewijzigd door remmuz op 25 juli 2024 00:14]

Nu breng je me aan het twijfelen :? . Kun je ook meerdere snoeren aan elkaar koppelen? Ik wil graag de rgbw versie en die is er alleen met 250 lampjes. Mocht 250 dan te weinig zijn dan kan ik altijd nog een extra snoer erbij bestellen...
Je kunt in de app meerdere sets koppelen, ze gedragen zich dan als 1 set.
Tot een maximum van 4000 Leds.
Bedankt voor je reactie. Heb op amazon de rgbw snoer met 400 lampjes kunnen vinden en inmiddels besteld. Ben benieuwd!
Zeg, heeft er nou niemand een opmerking over de connectiviteit? In eerste instantie heb ik geen coonnectie met het twinkly netwerk, zodra ik dat doe slaat mijn home wifi op hol en is weg, wil ik later het home wifi erbij doen, vraagt ie om de code, eh, dat moet toch nog op mn phone staan? enne het is niet zomaar effe invullen, het is weer zo'n idioot lang nummer, maar daar gaat het hier niet om, dat mijn home wifi weggedrukt wordt en de toegangscode die erbij behoort te zijn, is verdwenen, vind ik zorgelijk. De optie 'eigen wifi gebruiken' heb ik 1 keer kort gezien, maar zelfs na deinstallatie en herinstallatie vind ik die optie niet terug.

Eigenlijk is dit dus een slechte benadering, geen wonder dat het pakket dat ik per post kreeg al geopend was.... de vorige eigenaar heeft het waarschijnlijk ook om die reden terug gestuurd....
Vreemd, heb zelf geen problemen met connectiviteit gehad.
Maar ik heb hem ook meteen met mijn wifi netwerk verbonden, niet met het eigen netwerk van Twinkly.
Als het goed is kun je de controller resetten door de stekker in het stopcontact te steken terwijl je de knop op de controller ingedrukt houdt.
Als de lampjes rood branden de knop loslaten
tja, dat was een hele kluif hoor om het werkend te krijgen, mijn vriendin kon hem ook al niet vinden via haar ipad, en toen we een stap terug gingen, was hij ineens connected :> :> :>
'Tis wel allemaal vaag hoor....
Ook het uiteindelijke 'in kaart brengen' gaf toch vreemde resultaten. Morgen nog maar een keer proberen...

Geniaal idee, toegankelijk en slim.

Thanks voor reactie.
Ik krijg hem niet gekoppeld met google home , iemand hier ervaringen mee ? De laatste stap met gebruikersnaam en wachtwoord invoeren op de api.twinkly gaat goed maar google assistent voegt hem dan niet toe
Ik heb nog niet met dat probleem gestoeid, maar het lijkt me dat je de twinkly moet toevoegen in de bijbehorende app, op mijn android phone heb ik de app staan en daar is de mogelijkheid om meerdere devices toe te voegen. Maar nogmaals, ik heb de simpele versie (serie 105 leds).

Succes. :)
Geen probleem , ik heb het probleem inmiddels opgelost , ik heb een dubbele account , 1 via Facebook (stom, natuurlijk) en 1 via mijn vriendin der naam. Daarom werkte het niet. En kon ik dus niet inloggen en toevoegen.

Succes.
(Sorry voor dubbele post, was niet helemaal erbij met mn hoofd)

[Reactie gewijzigd door avandel op 25 juli 2024 00:14]